Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem is vászon oldaltáskáim vannak és kellett hozá csinálni tartot mert "befityentek" volna nélküle
nekem nem dörgölte ki az idomot lehet a tartó miatt
adatlapomon van kép a tartoról és taskárol is
Küldtem e-mailt a méretekel
Szia ! A magyar használati utasításban a teljes mennyiség : 3,1 liter
Időszakos olajcsere: 2,3 l Olajszűrő cserével : 2,6 l
Szerintem is elég 6 ezrenként cserélni és jó a MOTUL amit választottál.
Szia!
Félig-meddig laikusként írom. Én is MOTUL 5100 10W-40-es olajat használok, nekem bevált.

A megadott gyári adat:
- olajszűrő csere esetén USA kivitelű gépnél 2,5 liter,
- európai kivitelnél 2,6 liter (szűrő csere nélkül 3 decivel kevesebb).

Magam részéről az olaj "végét" apránként töltöm a gépbe, nézve a szintet (majdnem maximum jelig töltöm fel). Mellelsleg javaslom az olajleeresztő csavart is cserélni, nehogy később meglepetés érjen. Anyagilag nem egy nagy tétel.

A maszek véleményem. Az olajcsere periódusát nem a motor kora, hanem üzemeltetési körülményei szabják meg. Egy agyonvágott motor olajfogyasztása megnő, de ezt sem nagy viszkozitású kenőanyaggal, sem sűrű olajcserével nem lehet orvosolni. Ki kell cserélni a kopott alkatrészt, csak ez a megoldás.

Azt gondolom mellesleg, normál körülmények között sem kopik jobban egy 15-20 éves motor, mint egy 3-5 éves. A gyári előírás sem csökkenti a motor korával a csereperiódus idejét. Én éppen ezért indokolatlannak tartom a sűrű olajcserét, csupán felesleges pénzkidobás......ja ...... persze aki pénzért cseréli vagy értékesíti a naftát, az jól jár.

De persze mindenki a maga ura, mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja
Szia!
Most jött el az idő a gumicserére. Először a betegségem miatt állt a moci-renoválás, majd alkatrészre kellett várni.

Ha meg vannak a gumik, légyszíves írd meg az átlagos profilmélységüket (szélén-közepén). Előre is köszönöm!
Helló! Nem személyes tapasztalat, de a vászon oldaltáska csúnyán le tudja dörzsölni az idomról a fényezést és egyébként is szerencsésebb ha egy konzolhoz hozzá tudod rögzíteni a csomagot.
Sziasztok!
Érdeklődnék ,hogy használ e valaki vászon oldaltáskát 600-as XJ-n ? Ha igen akkor az lenne kérdésem még ,hogy muszáj hozzá konzol ami tartja a táskát vagy az idom is meg tartja ?

Előre is köszönöm,széles utat gumi fákat
Sziasztok. Olajcsere előtt állok. Egy szerelő szerint jó 3000 kilóméterenként lecserélni az olajat egy ilyen idős motornál(94-es XJ). Ti hány kilóméter után szoktátok ezt megtenni? Motul 5100-as félszintetikus 10W40 jó lesz bele? Láttam a könyvben mást ír de ezt ajánlották bele. Az utolsó kérdésem, hogy pontosan mennyi olaj kell bele?(olajszűrőt is cserélek)
Szia! Hogy haladsz a kipuffantó műtéttel? Elvetetted vagy gőzerővel reparálod a kéményt?
Sziasztok!
Eladnám kis kedvencem,nagyobb kedvenc keresése miatt:

http://olx.hu/hirdetes/yamaha-...
Szöcske!
Gratulálok! Nagyon jól sikerült!
Itt az igazság!
A szélesebb gumi szélesebb felnire is lett tervezve, ezáltal más lesz a futófelület görbülete, íve, mert összehúzza a keskeny felni. Valahol volt egy cikk erről, egyáltalán nem javasolt a szélesebb gumi a gyárinál. Csak ugye divat...
A kardán is erősen behatárolja a lehetőségeket.
Nem hiszem hogy elfér, vagy ha igen csak nagyon neccesen, de a felni szélessége se optimális, mert a 160-as gumihoz 4,5 col széles felni kéne, a 900S felnije pedig csak 4 col széles.

Egyébként miért lenne jobb a 160-as a gyári méret helyett?
köszi a választ,

jelenleg 150/70 van rajta, csak nem tudom, hogy a 160-as elfér-e a kardán miatt....
Szia én 160/60 at raknák fel 600 ason nekem 150/70 van fent.
Sziasztok!
xj 900-ra fel lehet tenni 160-as gumit hátra?
mi a pontos váltómérete a 150/70-nek?

köszi,
Igen, ilyesmire. Köszi!
Frankó kis oldal, köszi :-)
Sajnos max 1% esélye van, hogy valaki magyar szalonból vett ilyen motort...
Eredeti angol nyelvű könyvem van hozzá, service manual.
Talán erre gondoltál?
http://www.imet.hu/index.php?c...
Üdv!

Itt mindent megtalálsz (robbantott ábrák), rendelhetsz is tőlük:
https://www.oemmotorparts.com/...

Én egy-két dolgot vettem náluk, csak lassan érkezik meg az áru.
Sziasztok,
a hétvégén leszedtem a burkolatot a gépről, és láttam, hogy a rögzítő gumi "dugók", (vagy nem is tudom micsodák) el vannak erősen fáradva. Milyen néven, és hol lehet ilyeneket venni?
Köszi: Zsolt
Szia Toneres!

Biztos hogy van 900 hoz is.Minden magyarországi yamaha szalonba értékesített motorhoz, járt a magyar dokumentáció is.Nekem is megvan minden papír, szervízkönyv, angol manual, illetve a magyar is.

Roli
XJ900-hoz van egyáltalán magyar nyelvű valakinek?