Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tudom.
Hátsó fék kell kanyarodáshoz is, vészfékezéshez is . Kanyarnál a hátsó fékkel szűkiteni lehet az ívet, néha jól jön ha elszámítod a kanyar ívét. Vészféknél stabilizálod a motort vele, hogy ne törjön ki az eleje.
A mostani fékbetétekbe tesznek fémet a jobb hővezetés érdekében. Ezt ha kifogod akkor csikorgóssá teszi a fékezést. Tudom zavaró de majd abbahagyja ha elkopik a fémszemcse ami okozza.

A Divi egytárcsás nem áll a fékhatás csúcsán számolni kell vele,hogy ennyit tud.
Sziasztok,

600-as naked + plexi kérdéskörben van-e valakinek tapasztalata? (tudom, ha zavar a szél vegyek idomosat stb...).

Most tettem rá egy Givi A660-at: http://www.louis.at/_30ed502ef...

de gondjaim vannak vele. Éspedig, ugyan nem kell annyira kapaszkodni a kormányba, ellenben pont a homlokomra nyomja a szelet, és e miatt brutálisan megnőtt a szélzaj. A másik pedig, hogy a csuklómra is terel, az pedig belekap a kabát ujja alá, és Michelin babát csinál belőlem. Vagyis per pillanat egy problémából csináltam kettőt.
Lehet ezt orvosolni valahogy? Tegyem magasabbra ha sikerül? Dőlésszög számít-e?

2 plusz infó. 1. nem sikerült teljesen szimetrikusan feltenni, esteledett, és ki akartam próbálni. Nem tudom ez számít-e? 2. Féltem tőle, de tök jól néz ki.

Köszi ha valaki tud segíteni,
széles utat,
faz
Nekem az a baj nincs viszonyítási alapom!
Hátsó nagyobb sebességnél mintha nem is lenne, ha gurulok üresben akkor talán érezni hogy fog, közepes tempónál teljes erővel taposva érzékelhető valami de nekem az nagyon halványnak tűnik.

Az elsővel normál tempónál nincs akkora gond de múltkor tolattak felém főúton gyorsításból kb 100-tól kellett nagyobbat fékezni ott akadtak gondok rendesen, szóval elsőtől se vagyok elájulva, normál körülmények között megállok vele ennyit tudok mondani. (Gőzöm nincs milyen lenne esetleg egy jobbal, aztán lehet semmilyen...)

98-as a motor elől még pont egy tárcsás, gyári fékcsövek. 63 ezer van benne. Mostanság amúgy nyikorog is fékezéskor és az első tárcsa közepe táján csíkot húz pedig még van rajta anyag. Ez minek a jele, gyenge minőségé vagy mitől lehet?
Én meg hülyén.
Jobban szeretek folyékonyan kanyarodni
Tanuld meg elején/közepéig beereszteni majd onnan tűz.
De úgy meg kanyarodni nem tudok
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok?

http://www.origo.hu/techbazis/...

Csak lestem!
Tanulj meg elsővel fékezni.
Mostmá' elleszek ezzel
SA alatt hurka normál mind.
Az jól fog.
carbon-ceramic.. mezei, legolcsóbb.
Nekem elöl brembo szinter van hátul lucas. Elég jól meglehet vele állni tárcsán meg látható h fogyott, nem tudom mi a lenne a normális, de fékhatás az van :)
Hidd el nem a karmantyúk miatt szorul, hanem a dugattyú eloxidálódott.
Most nem szivárog.. de mi van ha összeszerelés után fog? Vagy akkor derül ki? Mehetek hátsófék nélkül boltba.. mert mással nem tudok közlekedni.

Am persze hogy jól körüljárom, nem 1-2 ezer forintokról van szó!
Melyik brembo?
Csak egy tanács!
Ne kapkodd el a vásárlást, végül is ez egy Yamaha tehát mint egy jó zongora, a gumi alkatrészei bazi jó minőségűek!
Csak akkor vedd meg a karmantyú készletet, ha szivárog az olaj.
Nagyon óvatosan szereld szét a féket a dugattyúkat polir papírral csiszold át, szilokon zsírral kend be összeszerelés előtt és csodát látsz!
Most tettem be brembot hátra.. előtte szinter betét volt (márkát ne kérdezd). Fog, meg lehet vele állni, de nyomába se ér az előzőnek (ami mellesleg kicsit legatyásította a tárcsát). Ennek ellenére ha ez lefut szintert teszek majd bele, meg valszeg egy új tárcsát is.. már ha addig megtartom.
Fékbetéttel kapcsolatban kérdeznék.
Szerelőm azt mondta középkategóriás fékbetét nézzek utcára mert a drágábbak eszik a tárcsát és nem minden esetben utcára valók. A mostani nem tudom milyen benne de csíkot húz és gyengén is fog pedig fékfolyadék is friss benne.

Mit ajánlanátok szigorúan utcára hétköznapi használatra amit biztosan jó választás. Azt mondta ő Ferodo-t szokott venni. Vélemény? Brembo esetleg?
Biztatóan néz ki!
Azért berakok a pólók mellé egy polár pulcsit is.

Pü. elküldve
Valami nem stimmel a cimmel, de teszek fel egy képet a mai napi állapotról
Tök vagyok hozzá
Írtam nekik, hogy fékfelújító szett kéne hátulra, ők meg válaszolták hogy az karmantyúból meg porvédőből áll. Gondolom ez kell nekem

Am fogalmam sincs, hogy miféle..
pici kerek cucc, jó drágán
Szia Mafeco!
Tudom nem ide megyünk csak a helyszín hasonló. A Transzfogaras webkamerája a mai helyzetet mutatja ,biztató, hogy az utak tiszták.

http://www.jurnalul.ro/webcam/...

Légyszíves írd meg emilben a telefonszámodat, mert a hétvégén, jővőhét elején foglalok szállást, és tudjunk értekezni ha kell.