Épp az idokep.hu-t nézem, holnap Pécsre mutatja a legnagyobb esőt, úgyhogy már átterveztem a hétvégém. Ha mégse esik és mennénk egy kört, akkor holnap legkésőbb délig kiírom ide, hogy mikor. (Persze ez minden környékbeli fórumosnak szól, aki épp ráérne) Találkozásnak javasolnám pl. Pécs/Baumaxnál lévő OMV benzinkutat, Harkány felől neked az jó lehet
Téged láthattalak szerdán 3:10 körül a Pécs/Budai vám-i kereszteződésben felnyitható bukóban?
- A kormány be tud riszálni, hogyha rossz a gumi, puha a hátsó csillapítás, túradoboz van fent.
- A kuplungnak(Valójában inkább vagy a primer láncnak vagy az indító motor primer fogaskerekének) alapjáraton kopogó hangja van, de ez nem összekeverendő a vezérműláncéval. A vezérműlánc állapotát tudod ellenőrizni, hogyha kiveszed a viszítőt. Először a rugó csavarját lazítod meg, majd az egész szerkezetet kiveszed, így láthatod mennyi tud még feszíteni.
- Ha biztos nem akartok befürödni vele, akkor én egy órás próbautat kérnék(Kifizetném a benzint, úgy hogy akár a tulajdonos vezet), ahol mondjuk tudnék mérni egy korrekt fogyasztást, Pl 80 km. Ha jó a fogyasztás, és megy is a motor nagyon nem lehet. Ha magas a fogyasztás, akkor lehet hibás a karburátor membrán, benzincsap membrán, elállítódott karburátor.
- Kipufogódob a legalsó résznél ki szokott rohadni.
- Ne füstöljön se hidegen se melegen;
- Km nem számít, nem km-t hanem állapotot nézzél, szerintem itt több gép már lassan 100e felett jár.
Mivel én megnéztem a hirdetést, nem tűnik rossznak. Kép alapján eléggé egybe van a gép. Az árát kicsit sokallom, de ha tényleg patika, akkor nagyjából ez a reális.
A 40 000 kilométer 14 év alatt nekem hihetetlennek tűnik.. de van szervizkönyve, úgyhogy akár igaz is lehet.
persze, ezekkel nincs gond, láttam én már sok mindent
a tipikus XJ600-as jelenségeket szerettem volna kideríteni, ha vannak
az évjárat ellenőrzése, kábelezés, saruk, lánc, lánckerék, feszítő, szimmeringek, kavicsfelverődés, vázpolírozás, csapágyak állapota stb az alap, de mi azért még a karbit is gyors letesztelnénk ( visszük a szinkron tesztert )
tehát tényleg csak a speckó a megszokottól merőben eltérő apróságokra lennék kíváncsi
egyszerűség = olcsóság
kezdőnek az ilyen a legjobb szerintem és talán a legbiztonságosabb is
az egyszerűsége meg nem akadály a nagyszerűségre és az élvezetre, mert az bátorság és csukló függő
( daráltam már GS500-zal mindent amit lehet pályán, úgy, hogy a nyeregben maradtam )
Egyszerű szerkezet, nagyon mellényúlni szerintem nem lehet, főleg hogy ez nem az a típus amit előszeretettel a suttyók használtak esti városi "motorozásokhoz", majd éltek le teljesen.
pedig ha rákészülünk 2 óra alatt a főtengely csapágy állapotát is meg tudjuk mutatni neki
amúgy meg örülök, hogy típushibákról nem regéltek, ezek szerint az nagyon nem is lehet
a kopó-fogyó alkatrészek, tömítések meg használt motornál cserések és akkor lesz meg a nyugalom
kösz a hozzászólásokat és ha e mellett tesszük le a voksot, akkor a srác képekkel fog felregisztrálni
Túramotor tehát olyan lesz mint egy hintaló.
Én az általános mindenre jellemző hibákon kívül mást nemigen tudnék sasolni.
Szétdobni a blokkot a tulaj előtt nem ildomos.
Átvizsgálásra meg nem hiszem hogy elengedi.
ez az első, de most a motorra gondoltam
több hozzászólásban olvastam, hogy kissé "libeg" a futóműve, és pl ilyen érdekelne, hogy ez milyen mértéken elfogadható, mert ha a ZX7R-emhez nézem, akkor a legkisebb is megengedhetetlen, de hát ez ugyebár nem egy volt SBK
a kuplungcsörgésről is olvastam, de hát ha ez ilyen hát ilyen, a ducisokat sem zavarja, sőt még mutogatják is
hello mindenki,
segítségeteket kérném abban, hogy mit ajánlott nagyon átnézni egy '97-es XJ600-on vásárláskor?
ma mennénk megnézni egy jó barátnak, de nekem inkább sport motor tapasztalataim vannak.
minden hozzászólást szívesen fogadok/unk
előre is kösz
Szia !
Ha esetleg holnap szombaton összejön a mecseki gurulás, légyszi írjál róla pár sort, hol és mikor találkoznánk?
Kellemes ünnepeket minden fórumosnak !
Üdv.
Április 27.-én délután 14 órai indulással és május 1.-i visszaérkezéssel mennénk TÜRNITZbe! A szállás egy főre fullos reggelivel és vacsorával kétágyas Wc-s, zuhanyozós szobában 30€. Azaz 30*295= 8.850,-Ft!
A Huda (a szálló tulaja) kéri a névsort és a szoba beosztást!
Én kérem a névsort, hogy kik jönnének:
1, Oldklu
2, Julika
3,............
4, stb.!
Mielöbb, ha lehet, mert telik a szállás és ennyiért nem lesz helyünk kajával együtt! Sehol! Türnitz-ről cikk! Képekkel!
Ha mégse lenne igazuk, akkor én is csatlakoznék.