Szisztok!
4,5mm lehet a minimum vastagság egytárcsásnál? Ha valaki látja a sajátján az adjon róla infót ha tud, mert az enyémen nem találom és a márkakereskedők sem nagyon állnak a toppen ebben a kérdésben.
Sziasztok!
Na az első teloolaj lecserélve, a bent lévő mennyiség cc 10 perc csepegtetés és huzigálás után sem érte el a két szárban a 6dl-t. Most a gyári ajánlás ment bele 10w, bár ugye ajánlották, hogy magasabb "vastagabb" olajat tegyek bele, majd szezonban kiderül, merre és hogyan. Ha nagyon ramaty akkor kb 2-3 óra a csere, ha beválik akkor van benne megfelelő mennyiség 2 évre. Szimeringetket vizsgálgatva nincs bajuk, sérülésük, áteresztés nyomai nem látszanak sem a telon sem a kiaplikált porvédő alatt sem. A száron sajna látszanak már hosszanti csikok, de nem aggasztó mértékben. Jelenleg még az "új" féknyereg légtelenítésre vár, de a betétcserét is elvégeztem a csapágycserék mellett. Kezdem megszeretni ezt a régi vasat, átlátható, szerelhető, felhasználóbarát! :)
A hozzám intézett kérdésre nem tudok válaszolni, de ez a lényeg.
Jó bütykölést mindenkinek! :)
Üdv
De kettő dugattyú van a fékmunkahengerben, és azok valószínűleg nem egyszerre mozognak a dugattyú falára rárakodott kosz miatt. Magyarán szólva szorul az egyik, vagy a másik dugattyú .
Az lenne még a kérdésem, hogy a véleményetek szerint vízhűtőt lehet javíttatni? Van valakinek tapasztalata? Nem folyik csak csavarodott kicsit, és engem zavar.
Én úgy szoktam, ha veszek egy járművet, alapból csere az olajszűrő, légszűrő, gyertya. Akkor pontosan tudom ezután a szervíz intervallumot. Kivétel, ha nagyon ismerőstől vásárolsz és megbízol a szavában. A ferdén kopott fékbetét meg attól van, hogy a fékdugattyúk bevannak már állva, szorulva, tehát szét kell szedni a fékmunka hengert és rendbetenni, legalább meglesz a fékolaj csere is .
Volt egyszer messzi földön egy önálló, magabiztos hercegnő, aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn, a kristálytiszta tó partján, környezeti kérdésekről elmélkedve egyszer csak meglátott egy ronda, zöld békát.
A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta:
- Ó, csodálatos hölgy, én valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak. Ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor drágám,
összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt. Ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél!
Aznap este, miközben a hercegnő könnyű vacsoraként, enyhén fehérboros hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt:
Üdv!
Ma szétszedtem az új szerzeményt, és lenne pár kérdésem. A fékbetét egészen addig jó, amíg a koptató jel látszik? Egy kicsit az egyik ferdén van kopva, az attól még jó? 2-3 mm Van még addig, amíg eléri a barázdát.
A másik: honnan lehet tudni, mikor érett meg a gyújtógyertya a cserére? Kivettem, de nem látok semmi különöset rajta. Szép barna, ennyit látok.
Cserélni kéne őket?
Tudom,nem hangvillás,de egy 30 éves moci 5800km-rel.Kéne.
http://www.willhaben.at/iad/ge...
ON