Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez egy ket hettel korabbi motoros talalkozo kepei.
+ egy par a mostanirol.
Bemásoltam alább a totalbike egyik motordokis írását, amely a mi gépeinkre is aktuális lehet.
Elgondolkodtató.. Lehet ez az oka, a fék fokozott kopásának és akár a magasabb fogyasztásnak?

Kedves Motordoktor!

Nekem és 86-os évjáratú Kawasaki GPX-emnek a panasza, hogy jön a hideg idő (értsd 15 fok és az alatt) és a hátsó fékem nem nagyon akarja a tárcsát elengedni. Ha délután elindulok még kellemes időben, akkor semmi gond, de ha este akarok menni, amikor már hűvösebb van, akkor még tolni is alig lehet. Azonban múltkor kénytelen voltam így elindulni és szerintem, ahogy felmelegedett a fék, úgy egyre jobban elengedte a tárcsát és utána már normálisan működött. Mi lehet az oka?
Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Chris

* – Motordoktor

Kedves Chris!

Valójában nem a hideg idő lehet a probléma, hanem az elöregedett gumitömítés és öreg fékfolyadék. A féknyereg dugattyúinak visszahúzódását fékezés után a gumitömítés (karmantyú) rugalmassága adja, ha ez már nem elég rugalmas, akkor csak bizonyos esetekben (pl. csak melegen) megy vissza, de hamarosan eljön az idő, amikor egyáltalán nem húzza vissza, és esetleg a folyadékot is veszteni fogja. A megoldás sajnos csak fékfelújítás lehet, figyelve a dugattyú felületére, a féknyereg felületi minőségére, ahol a dugattyú mozog benne. Ha oxidált, kipattogzott a felület, akkor sajnos a felújítókészlet beszerelése után sem fog könnyen mozogni és biztosan tömíteni.
Ekkor sajnos már csak a komplett féknyeregcsere segíthet. Idősebb motoroknál ez sajnos gyakori probléma.
Meg tobb kep az itteni forumunkon, akit erdekel !

http://picasaweb.google.com/Ro...
Szevasztok.

A legjobban a fekeken lepodtem meg, habar elismerem, qrva nagy otlet, hogy a hatso lanckerek egyben fektarcsa is, de meg sosem hallotam errol

A dupla feknyerges gep elol ket tarcsas, hatul ugyanekkora meretu tarcsa szinten 2 nyereggel, szoval OSSZESEN 6 (HAT) Feknyereg eggyenkent 6 (HAT) dugattyuval.
Ez, ha jol szamitom 36 fekdugattyus fekrendszert jelent.
Kepzeljetek el ezt a hatalmas fekerot, meg a manust a nyeregben, ahogy majd beszarik a felelemtol
Mingyááá ott vagyunk! Nem kis történet lehet ez az összeröffenés. Király kis képeket nyomtál a por népnek. Nagyon jó kis buli lehetett.
A tulaj? A bank nem épít motort.
Az uccso a sogore, az enyem pont ilyen, de dobozzal.
Mit mondjak a mieinket nem olyan sokan fotoztak :)
De azert a 2 tok egyforma DIVI-re azert odaneztek paran :)

Na lyoook legyetek :)
Na Lassatok csodakat :)
Mennék én már most is.........

Viszont ezektől a szépektől.... Nem itt van, az fix.. Vajon mind a tulaj építette maga?
Ami késik nem múlik.Akkor viszont a tavaszi gurulás játszik kötelező jelleggel.
Hát akkor egy nagyszervízt megcsinálok a Vasmadáron, meg veszek egy tartalék belsőt, és már mehetünk is Rakjak el egy csavarhúzót?
Az én kezem fent van!