Karácsony van, jó kajával megtömve a hasam,
kimegyek a garázsba megnézem a Vasam!
Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre,
bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre.
Kurvára várom már a nyarat,
kínomban zabálok még egy kis halat.
És ezt addig-addig csinálom,
míg az egészet sugárban kihányom!
Azt mondom én Neked, motoros barátom,
motorozás nélkül mit sem ér a Karácsony!
Hello Domi223! Szerintem telefonon gyorsabban megtudjuk ezt beszélni, de igazából egy szerelő tudná megállapítani a baj okát, forrását.
A számom ott van az adatlapomon.
Szia.
Nagyon sokat hallgattam alapjáraton a motort és arra jutottam, hogy az nem a kuplungnak a hangja. Ezt abból gondolom, hogy mikor behúzom a kuplungot nem változik meg a hangja, vagy csak nagyon kicsit. Ezért szeretném tudni, hogy neked melyik csapágy volt, mert ha egy csapágyon múlna én biztosan kicserélném.
Amit te hallasz, az szerintem a DiviK hagyományosan megszokott kuplung zakatolása. Nekem mintha kis kalapácsos emberke költözött volna be a blokkba, szó szerint kalapáló hang volt, és én bal oldalt hallottam inkább. Kisebb sebességnél még hallatszott aztán a menetszél és egyéb zajok elnyomták.
Bocsánat, h mostanában nem voltam túl aktív tagja kis közösségünknek, de államvizsgára készültem gőzerővel, amely ma sikeresen le is zajlott, így a mai naptól villamosmérnök vagyok.
Engem is nagyon érdekelne, hogy melyik csapág miatt ad ilyen hangot a blokk, bár nem hiszem, hogy nekiállnék emiatt széjjelhúzni a motort.
Neked is olyan volt a zaj, hogy ha az olaj kupakot levetted akkor hangosodott?
Ha úgy alakul akkor meg tudnád kérdezni a szerelődet hogy melyik csapágy volt az? Vagy legalább a méretét? Mert szerintem ugyan az van nekem is. Alapjáraton olyan mintha mindig összeütődne valami, aztán terhelés alatt, gondolom mikor be van feszülve, akkor minden oks.
A csapágy pontos helyét nem tudom, mivel nem kérdeztem, de a blokkot ki kellett venni hozzá, és a blokk alsó részét leszedni, hogy a csapágy fészkek szabaddá váljanak, valamint csak így lehetett meglátni, hogy történt-e a fogaskerekekben kár. De első sorban azért lett szétszedve a blokk, hogy megállapítást nyerjen a hiba forrása.
Heló peti ha utólag is de gratulálok a motorodhoz.nagyon szép állapotú.igaz volt olyan szerencsém hogy láthattam élőbe is mivel barátok vagyunk.sok sikert hozzá.Hondás lettél te is GRATULA!
kimegyek a garázsba megnézem a Vasam!
Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre,
bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre.
Kurvára várom már a nyarat,
kínomban zabálok még egy kis halat.
És ezt addig-addig csinálom,
míg az egészet sugárban kihányom!
Azt mondom én Neked, motoros barátom,
motorozás nélkül mit sem ér a Karácsony!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!