Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Andi!

Egyszer felhívtalak telefonon az eladó mocim miatt, a moci még megvan, de levettem a hírdetésről mert tavaszig pénzgyűjtés és beszámítatom másik motorba. Ez a motor a 95-ös xj 600-as sárga színű 420k Ft (talán emlékszel) tavaszig megmarad addig csak nyugottan add el a motorod és ha eladod keress meg és nézzd meg.
köszi a reklámot
Amit egy motoron szokás nézni, fék,lánc,gumi, általános esztétika. Ne lepődj meg hogy 4000 körül ráz, és az alapjáraton meglévő kuplunghang is normális. Ha raksz egy linket el tudjuk mondani a véleményt.
Sziasztok xj-guruk!
A héten megyek megnézni és ha rendben van megvenni egy 94-es 600-as, xj-t.
Segítsetek mi az amit feltétlen meg kéne néznem, hogy ne fürödjek be vele?
Köszönöm a tippeket, üdv:
Csaba
Szia Andi,

Talán tudom a megoldást a problémádra...
Egy ideje gondolkodom azon, hogy megválok a kicsikémtől.
Igaz, kicsit koros, de megbízható, jó motor
Szóval az enyém '91-es, xj400-as, van rajta némi esztétikai hiba, de ez gondolom Berbernek nem okozna problémát
Az idén nem sokat használtam (mivel inkább a pároméval jártunk) ennek ellenére megvolt rajta az olajcsere (Motul ásványi 20W-50 van benne) tavasszal kapott új akkumulátort, és vettem rá ősszel új láncot is! Műszaki is friss rajta, augusztusban csináltattam ...
... ja, és a hangja is olyan, mint a nagyoké

Most, hogy így végiggondolom, fáj is a szívem megválni Tőle, ... meg nem is annyira biztos még az elhatározás.

Szóval nézelődj nyugodtan, és ha úgy gondolod, akkor beszélgethetünk róla, bár engem csak kp érdekelne.
Én 320000-ért vettem, és ennyiért oda is adnám ... asszem
Ez a mókus 400 eFt akarna különbözetbe. Nem jó ez így.. A baj, hogy annyira nagyértékü a meglévő verdája, hogy nem csábít senkit a csere, vagy csak nagy áldozattal.
Csavar rögzítő lemezt hol sikerült beszerezni ?
Üdv.
Kicsit nőből van a párod. Türelem, ilyenkor mindig egy kívülállóval kell menni motort venni. Én ha megyek motort venni, mindig a haverommal megyek, én nem is szólok semmit, nem is én alkudok, csak kipróbálom a motort, és utánna beülök a kocsiba. Előtt megegyezünk mi az az összeg amiért jöhet a motor, ha megvan hozzuk, ha nincs marad. Amikor ő vesz motort, ő ül a kocsiba, én alkudok. Így van ez jól...
Annak idején se elég pénze, se józan esze nem volt. Nem hallgatott rám, hogy várjon, hamár tudja mit tud megülni, mostmeg arra nem hallgat, hogy türelmes legyen, mert nincs rosz gépe. "Kicsit" szőke a kis "drága". Amúgy minden 5-letnek örülünk. Azt még mindíg nem szeretném , ha összetörné a buksiját.
Ez jó!
Már rá is mozdulunk!
Köszi!
Kérdés: ő neki mi az olcsóbb és kisebb motor?
Rövidesen kiderül!
Ennek örülnék!
Hát akkor nézd meg ezt.
http://www.kepesmotor.hu/honda...
Tulajdonképpen elkapkodtátok egy kicsit, mikor megvettétek szerintem. Lehet okosabb lett volna kivárni, kipróbálni több gépet, aztán dönteni... Mert most eléggé áll a használtmotor piac.. Venni könnyen lehet, de eladni? fuuuu...
Ja igen Makimi!
Kérdezted mennyit ér az enyém: 350.000,-Ft az értéke.
Én max. 100.000,-F-ot tudok plusszban rádobni. 5OO köbcentit keresnék, és igazándiból mivel az én mocim 1998-as, 37384 km-rel, ezért igazándiból öskövületre nem igazán cserélném...
Hm. Hát vagy a kp-t dobom rá, de akkor ne legyen öregebb, vagy legyen öregebb, de akkor nincs kp. csak a moci.
Most elég szűk belátom a kör, akivel így üzletelni lehet, de hát mit tegyen az ember ha ráér és célja van? Hát megpróbálja a lehetetlent!
Szia!
Nagyon szép a moci!
Az a baj, hogy nincs választási lehetőségem! Csak olyan jöhet szóba, aki beszámítja a mocit!

Mivel hirdetem egy ideje, de még eddig nem vitték el, tehát a pénzem 8O-9O%-a gyakorlatilag a motorban áll! Jó a gép tetszik, az ára sem rossz, de nem írja a hirdetésben, hogy beszámítaná a kis Hondámat!
Amúgy köszi a segítséget!
Ha láttok olyan hirdetést, ahol kisebb köbcentis mocit beszámítanak, az érdekel!
Szia!
Nem tudom mennyiért akarsz mocit venni, illetve mennyit ér a tied, de nézd meg ezt, ha még nem láttad. Nem is rossz szerintem.
http://www.kepesmotor.hu/yamah...
köszi
Sziasztok!
Hát nagyon egyértelműen az xj felé hajlik mindenki!
Kivéve Berberkét, aki szerint egy magas, számomra kezelhetetlen 2OO kg-os monstrum alatt végezném törött lábakkal, törött motorral és a végén munka nélkül! (Még jó, hogy nem tette hozzá, hogy barát nélkül is... )
Döntésem a következő: a cb-t elvetettem, hisz úgy ítéletem meg, hogy túl sokat kéne ráfizetni. A kereskedő nem igen akarja azt eladni, szerintem szépen nézegethető dísztárgyat lát benne. A 100.000,Ft ráfizetésnél nem veszi figyelembe azt, hogy az egy reg.adó kötelezett, forgalomból kivont darab.
Az xj felé hajlanék már magam is, ha Berber nem ítélt volna vele együtt halálra.
Most nem tudom mi legyen.
Majd alakul, minden esetre legalább kipróbálom a gépet szombaton! Hát hátha... Most sokat eszem, és mindem csepp esőt kihasználok, hogy nagyra nőhessek addig is...
Egyébként ime a cb képe, melynek örültem volna, ha a kereskedő valóban el akarta volna adni:
Mellesleg szerintetek milyen gazdasági válság az olyan, ahol toporog a vevő, és nem látom a kereskedőn a törekvésnek a legkisebb szándékát se, hogy a pénzt elvegye tőlem! Nem ajánl semmit, nem keres. És nem ő az egyetlen! Olyan rossz az ajánlat a kis Hondámmal, és kp. 100.000,-Ft-tal? Nem kívánok zsír új gépet, nincsenek túl nagy elvárásaim, csak annyi, hogy legyen kicsikét nagyobbacska. Ez oly sok? Ez egy kielégíthetetlen kívánság fiúk, őszintén? Csak egy kicsit nagyobb testet, és izgatóbban duruzsoló hangot szeretnék...ennyi!
Szia!
Állítólag indítómotorral nem indul, szerelő mondta, mert még nála van. Én be tudtam tolni, mentem is vele (kb 8 km-t), egyik henger nem ment (nem melegedett a kipuf), lehet, hogy gyújtást is kell állítani, nem tudom.
Bikalakat!
néztem a fotoid: durva a simson!
grat hozzá

xj--kevés kompresszio mit jelent? indul azért?
Na, asszem hülyeséget írtam a CB-vel kapcsolatban. Sorry.

Más.
A karbimembrán problémám megoldódott egy karbisor vétel után, de a probléma azért bárkinek előjöhet előbb-utóbb, szóval jó lenne diskurálni a témáról egy keveset.
Sziasztok!
Van nekem egy xj-m, amit nincs időm, és pénzem talpraállítani. Ha valakit érdekel, alkatrésznek, vagy megcsinálni, linkelem a hirdetést! Sajnálattal megválok tőle. Esetleg kisebb, de műszakilag rendben lévő motorcsere érdekel. (Pl yam. xs 400...)
http://motor.hu/motor_vpage.js...
Kedves Fandi!

Latolgathatsz, számolgathatsz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy úgy is azt veszed, meg amelyik jobban tetszik. Ez így is van rendjén mert a motorosok nem racionálisan gondolkodnak hanem az érzelmeik, vágyaik hajtják őket.
Szia Fandi! Én az Xj-t választanám! A családban ismert tipus, Jól kezelhető ,kényelmes , bár ezt ugyis tudod. Valamint nem kell kinlódni a forgalomba helyezéssel. A Honda viszont egy korszerűbb tipus. Látatlanból is biztos ,hogy jobb futóművel, ami nem lényegtelen dolog, mert nekem voltak ám más mocijaim is és azoknak a futóművei sokkal jobbak voltak, pedig régebbi konstrukciok voltak/CB 450 S, GSX 550/.Amúgy, úgyis te döntesz!?
miért elavult a cb? azért mert 2 hengeres? vagy mert vizhütéses? gyengébb? a nyitott verzio 57 le

nekem volt cb-m én szerettem, enyém CSAk 50le -s folytott volt.. de vigan lehetett vele motorozni

keveset mentem az xj vel.. egyenlöre nem merem azt mondani hogy melyik a jobb szerintem
Jah, elkerülte a figyelmemet hogy a CB 98-as kiadás. Hát, 4 év ide vagy oda, az XJ mégis csak egy négyhengeres, 60 lovas moci...