Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Sajnos nem tudok zöld ágra vergődni a XJ750D-el :(( 3 hónapja van lassan a motorvárosnál és ők is a vállukat vonogatják. Így arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy eladom. Alkatrésznek ajánlom. Szerkezetileg jkó állapotban van. Esztétikailag nem az igazi. Gyújtás baja van. Hol van szikra, hol nincs. Ha érdekel valakit, kérem jelezze.
Hamarosan felteszem a valamelyik hirdetési portálra is.

Üdv
Feri
Szia,

Bocs, hogy így ismeretlenül írogatok. Barátnőd esete oktató függő. Én tavaly kezdtem a motorozást, 10- 12 éve ültem utoljára motoron, az is simson volt . Elmentem egy korlátlant csinálni, mondván: nincs kedvem egy- két év múlva újra erre pénzt és időt fordítani. Az oktatóm rutin pályán végig motoroztatott MZ- n, majd 125- ösön, majd 250- es Hondán, majd jött az 500-as CBF. Szépen kigyakoroltatta az egyre nagyobbakat. Talán 1-2 órával vettem többet az előírtnál. Aztán vettem egy 250- es Suzuki Gsxr-t. Valahogy az 500- as után nem éreztem magam jól a kis gépen, az első szél megdobált, ráadásul 130 kg- ját nagyon kis instabilnak éreztem. Újra úgy közlekedtem, mintha segédmotoron ülnék. Már nek akartam motorozni. Aztán megvettem az XJ- t, és most imádom. 200 km- t mentem vele, amikor haza vittem (ilyen messze mentem érte). Nagyobb motoron is lehet lassabban menni, mint amit tud, viszont nem kell annyira tartanom a szellőktől. Csak pár kilóval vagyok nehezebb (4), és nem okoz gondot a motor súlya. Mondjuk tologatni, emelgetni még nem nagyon akartam. Tanulok vele jobban motorozni, minden 1000 km után biztosabbnak érzem magam. Még soha nem próbáltam ki, ha nagyon meghúzom, mit tud, de majd annak is eljön az ideje, ha már több km-t mentünk együtt. Egy normális oktatóval meg lehet csinálni a korlátlant is egyszerre, és nem szabad vérszemet kapni.

Kata
Szevasztok! Bocsi hogy igy pofátlanul beirok, de nekem van egy 1984.XJ 750-em. Tavaly vettem de nem csalodtam bene. KB. 10000 KM. mentem idáig, kitűnő. Voltam tréningenmeg hungaroringen vele , de mid a két helyen meg állta asarat. UI: most 85000km-van benne! Képek vannak fen a tavalyi kunmadár tréningről, de teszek fel hamarosan többet! üdv. mindenkinek széles utat sok gumi fát, morgo59
Közben jött levélke, Barinőm motorozni tanulna... (aki anno a hátraszaltót ugrotta a gyerekmotorral... még mindíg az, hiába maradi az ízlésem...)

A levélke:
Szia!

Képzeld, ma kimentem a motoros oktatásra.
Négy motor volt, egy 25O-es chopper, és három 5OO-as motor. (Suzuki, Kawasaki meg Honda)

Na az oktató srácnak előadtam magabiztosan, hogy én sity-suty gyorsan le szeretnék vizsgázni azon az 5OO-as motoron.
Srác mondja, oké. A motor választásra került a sor, még akkor „lebecsmérlően” vigyorogva végig mért az oktató, hogy chopperestül lehetek 48 kg.
Sértődötten közöltem, hogy erőm teljében vagyok, kemény 57 kg-mal. Nyomassa csak alám a motort, megpörgetem az ujjam körül.
Milyen motort vezettem már? Kérdi.
Hát mondom igazából semmilyet, azért kezdeném kicsin.
Röhögött, szerintem már akkor elhatározta, hogy megszivat.
Azt mondja, melyik kicsire gondoltam?
Ráböktem a Hondára, az jó lesz.
Jó, hát akkor üljek gyorsan fel rá, aztán lássuk.

Ráülök, hú mondom milyen szuper! Leér a lábam, elérem frankón a kormányt, nem is érzem nehéznek. Ez jó lesz.
Azt mondja, igen? Kirúgta a lábtartót és aljasul, megdöntötte a motort oldal irányba.

Na! Bake. A szemeim mint a csigának elsőkörben kijöttek, aztán rémült sikoltozásba kezdtem, hogy nem vagyok bepelenkázva, és az a motor szépen szólja is k….-va nehéz!
Mint a szöcske lepattantam róla, hogy ez nem nekem való.
Ez egy nehéz tank. Na, mondom magamnak: nagypofájú szőke liba.
5OO-as motor. Kurva nagy. És igazából akkor még az ezresek tetszenek. Nőjek fel a feladathoz tudom. Rákérdeztem, nem-e ezres. Azt mondta nem.
Mondom a srácnak. A nálam tíz kilóval könnyebb barbie babák hogy tudnak ezres mocin pöngetni? Azt mondja, gyakorlat, majd én is tudok. Idővel. De a gyerek se futni tanul elsőkörben, hanem négykézláb mászik. Meg hogy a motor piszkosul nem akar ám eldőlni, akar az menni a talpán. Csak hát érezni kéne. Mi lesz ebből? Majd meglátjuk.
Jó. Mondom óvatosan, és tisztelettel körbe nézve: mit javasolsz?
Röhögött
Hát üljek rá elsőkörben talán a 25O-es chopperre.
Szófogadó csendes kislányként ráültem.
Hát: még jobban leért a lábam, még könnyebb volt a motor, és nem is akart úgy dülöngélni lábtartó nélkül sem.
Egyet értettünk abban, hogy kezdetnek ez jó lesz, de még sok is!
Aztán majd tegyek egy két év múlva különbözeti vizsgát, ha még mindig a vadállatokról álmodom.

Így visszagondolva kellemes kaland volt, de akkor ott öregedtem egy évet!
Ezt ki is fogom nekik számlázni azt hiszem, mikor fizetésre kerül a sor! Pfu.

Nos átállítottam a keresőm 125-25O-es chopperre azonnal.
Jó kis motorok azok! De még milyen jók!

Változott az ízlésem!
Ma beletekertem a mociba 260 km-t
Voltam Kakucson, meg 2009-es Yamaha XJ 600 nyeregben..
Majd írok a tapasztalásról
Szia Vitarij! Megyek megyek!Csak este érek rá ,mert a fiammal és az asszony pajtival megyek Kaposvárra.Szombat este 7h jó?
Szia IMIJAMA! Igen ezek a legjobb gumák szerintem is .legalábbis az én igényeimnek tökéletesen megfelelnek.Metzeler lazertec!Rakjál fel léccike képet az új mocidról Had irigykedjek picccikét
Nem görbült a váz,de még a telók sem ,az én legnagyobb szerencsémre A nnyi gondom van vele,hogy ha elengedem a kormányt, beszitál az eleje de érdekes 2személyel nyugodtan el lehet engedni semmi gond.Télen majd kicserélem bennük az oilt ,remélhetőleg megoldja ezt a problémám,mert a centírozás nem sokat segített a problémán .
Na má te kis te! Nem is fekszik ! Forgasd a monitort!
Aki motorostalálkozós tipus és tolna megye környéki az olvassa el ezt és ha kedve tartja akkor tartson velünk augusztus 1-2.án.

III. Rendőrök Motoros Találkozója 2009. augusztus 1-2
PROGRAMOK
Három a Magyar Igazság! Újra itt vagyunk! Ismét felbőgnek a motorok a Tolna megyei Kisszékely üdülőfaluban. Ha rendőr vagy, és van egy szép motorod, akkor gyere el Te is, és hozd el magaddal barátaidat, és ismerőseidet, motoros cimboráidat is, mert itt igazán csak nyugalom, kikapcsolódás és sok-sok szórakoztató program vár 2009 évben is! Programunk 2009. augusztus 1-én 10.00 órakor indul, amikor már harmadszor is felkerekedünk, és közel 80km hosszú közös motoros túránkon megtekintjük a Simontornyai, és az Ozorai középkori várakat, majd Tamási városon keresztülvonulva térünk vissza Kisszékelybe.
Motoros túránk során STREET-FIGHTER (Tischler Csaba) bemutatóval kedveskedünk a résztvevőknek. A strandra visszaérve többféle melegétel, és hűvös ital fogad a sörsátorban, majd kezdődik a szórakozás. ÉLŐ KONCERTEK várnak déltől egészen éjszakáig, népszerű Tolna megyei pop-rock zenekarokkal.Ezek a zenekarok:
ROCKA, HMD, VIRTUS, Hamuban sült pogácsa, Accident
Közben MOTOR HANGERŐ VERSENYEN és MOTOR SZÉPSÉGVERSENYEN, valamint MOTOROS TESZTPÁLYÁN is kipróbálhatod magadat és motorod értékes nyereményekért. Idei legnagyobb újdonságunk, a motoros íjászati bemutató a kisszékelyi strandon!
Idén motoros oldalkocsis tesztpályán és egyéb vetélkedőkön mérhetjük össze erőnket. Továbbá MOTOROS SZIMULÁTOR, és nagyobb motoros cégek bemutató és tesztmotorjai várják érdeklődésed a strand területén. A koncertek után KARAOKE Show amíg bírjuk. SPEAKER: HERCZEG LAJOS
Gyere el, és legyen egy igazán motoros hétvégénk!
BELÉPÉS: - FRSZ tagok részére INGYENES! /tagsági igazolvánnyal/
- Rendőrök részére 300 Ft /igazolvánnyal/
- Egyéb személyek részére 500Ft
- Sátorhely igényelhető a helyszínen 600Ft/fő áron.
További részletek a ZSARU magazin -ban, FRáSZ újságban, a www.frsz.hu, vagy www.tamasifrsz.5mp.eu oldalon, a csoka80@c2.hu mailen, valamint az ALISCA TAMÁSI rádióban kaphatók!
Támogatók: FRSZ, AGIP, Mayer&Mayer Kft, ALISCA rádió, a FRANK SÖRÖZŐ Tamási, Tirsuli Bt. Szekszárd, OBB Tolna Megye

további részletek: http://tolnamfrk-mbb.mlap.hu/ és http://users1.ml.mindenkilapja...
Hali! Örülök bozontos, hogy sikerült rendbe szedned. Örülök, hogy jó kezekben van és jó érzés volt újra látni.

A váz biztosan nem görbült, mert meg lett nézetve eladás előtt. Mellesleg az új tulajdonos már rég a fejemet szedte volna érte, ha nem szólok róla .

Azt javaslom, hogy ugyanilyen gumit vegyél rá, ha elkopott, mert ez volt a véleményem szerint a legjobb a motorhoz és esőben verhetetlen.
El kell ismernem tényleg szép lett a járgány bozontos42, pedig meg vót karcolva az tuti,de bennem is ez a kérdés merült fel a kép alapján nem sérült a váz? Tényleg szép munka
Szia Bozontos42 !
Holnap nem hozod el Szentlászlóra ?
Nem görbült a váz? Néztem a roncs képet! Igen rendbeszedted te is a gépedet!
Te ez még mindíg fekszik! Megszerette? Lustizik?
Sziasztok! Gyerekek tök rossz nézni a mocit egy busz alatt ! Remélem többet nem kerül alá! IMIYAMA minden jót kívánok neked az új TDM mel! A kis DIVIBőL ez lett,és jól érzi magát.
Bakker! 4-re foglaltam! Tök összejött!
Sajna holnap nem jó,de ha tudsz menj el legalább elmeséled milyen az új típus.Viszont jövő héten asszem össze hozom a felgurulást!
Úgy tűnik, a hétvége a Yamahánál kizárt! ill. bezárt.
Az a holnapi nap is 8-17 ig lehetséges, de be kell jelentkezni szigorúan. Nem eccerű ez az élet!
Nagyon gondolkodom, mert pénteken Szigetszentmiklóson van dolgom de. 10-ől, , a fehérváriak (lásd.:topic) Kakukucsringre mennek 11-12-től, és összelehetne hozni azt a tesztet is. Nem tudom 3-légy hogy fér el egy csapó alatt, de piszkájja az agyamat. Gondolom péntek nem az igazi neked...
O.K Berber a lényeg hogy okosan és túlzások nélkül szerinted is lehetne javítani a tapadáson,persze egyenlőre csak elméleti síkon gondolkodok ebben. Ja nem megyünk fel Pestre egy tesztre?
Üdvözlet, örülök hogy sikerült megtalálni a fórumot,engem itt lupus név alatt lehet meglelni, és ha tudok segíteni csak nyugodtan zargasson,mély tisztelet a "HAJÓZÓKNAK"!
Szerintem a 4,6-os átlag nem erről szól.... Az hogy nem szolnak hozzá... hát ez van...
Üdvözöllek köreinkben! Kívánok sok élvezetes gurulást és kevés málé/agreszzív/bunkó 4 kereküt azutakon!
Ez így sok összetevős dolog. A keverék minőség, melegedési hajlam, és a szélesség is játszik. Ha tulzásba viszed egy csomó rontó tényező is bejön. Azt a 150/60-18at azért még én is bepróbálnám. Annó max. a 140 volt elérhető. Az jó. Viszont az első pacskert is szélesíteném, bár azt csak 120-ra max!