Sziasztok! Szóeset itt nem oly rég a lácokról,engem az édekelne ,hogy honnan lehet megállapítani ha már csere érett a lánc.Persze olyan általános dolgot én is tudok,hogy ha már nem tudok utána feszíteni akkor valszeg cserélni kell. Gezasz azt írta,hogy szakaszosan megnyúlt a lánc nem lehet beálítani ok.Van még más tapasztalat esetleg lánc cserére utaló jelekről? Köszönöm Sziasztok!
A Makadámmal nekem is ilyen futásteljesítmény tapasztalatom volt... azthittem jó gumi. Aztán feltettem a Bridgestont.... khmm
A Pirelli dragont dícsérik még. Ja meg a Dunlopot aminek a gyártását állítólag befejezték.. Hmm Csak a mintád a képen mintha Bridgeston lett volna..
Faternak Dunlop volt rajta eredetileg. 10ezret birt a hátso, 14et az elsö. most hirtelen nem tudom milyen tipus volt belöle de megérdeklödöm majd fatert . Nagyon jo gumi volt. lágy és jol tapado. azért is kopott el hamarabb.
Nekem Michelint Makadám volt (van) fent. elsö az 20ezret birt, a hátso még mindig jo (25500km) Nem volt vele bajom. kemény keverék, be kell melegiiteni keményen, de akkor jo is. nem csusztam meg vele, nem volt instabil kanyarban. de azért érezhetö a különbség Pilot Aktiv javára esöben föleg. sokkal jobb a vizelvezetése és mivel jobban fekszi az utat sokkal biztosabban lehet vaea kanyarodni. Fater most járatja be az elsö gumiját és ö is vigyorog a kanyarban.
Azt néztem hogy a hátso gumim (makadám) 25ezer alatt kicsivel több mint a felét kopta el. Meddig lesz ez jo?
Sztem még ezt a nyarat lenyomom vele aztán jöhet az uj.
Én is utángyártott tükörrel operáltam... annak spec Yamaha menete volt. Amúgy a blokk rezeg 4000-körül, az hajtja a tükröt is . Nem is szeretek 80-al menni.
Neked előtte mintha Bridgestonod lett volna nem? Mennyit futott? Mit érzel különbséget? Van valami konkrét észevétel?
Én nem mertem Michelint venni a Makadám miatt...
Elöre 20ezer volt 110/70/17 hátulra 24ezer130/70/18.
Elsöt tavaly vettem rá ez az ár volt. hátsot már 2 éve vette fater és valahogy 24körül volt.
Világválság stb: biztos drágább
közeli gumisnál rendeltem meg. nem kajtattam boltokban.
Én tavaly vettem láncot. X gxürüs. Jobb mint az O, tovább tart. Budapest, Váci ut, Lehel piaccal majdnem szemben van egy Honda bolt. Ott vettem 20ért. Gumira meg a Michelin pilot active - ot ajánlom. nekem is és faternak is az van. hamar melegszik és jol tapad. És ami a lényeg hogy van belöle 130/18.
Felraktuk faterral a tükröt de nem volt egyszerü mivel van az enyémen egy magasito toldás ami balmenetes, mig a tükör szára jobbos... na mind1 megoldottuk
Amugy tökmindegy milyen tükröt veszel, egy bizonyos frekvencián elkezd rezegni. Az eredeti tükröm 4100nál rezonál. Amit vettem joval könnyebb mint az eredeti, gondoltam elöbb fog hülyülni. És nem ugyan ott rezeg ö is. 1 bajom van vele, hogy nagyitós... sokkal közelebb látom a jobb oldalon jövö verdát mint amennyire ténylegesen van. hozzá kell szoknim de összességében nem rosz és ennyi pénzt megért
Én tavaly őszel ha jól emlékszem, 34 ezret fizettem a kompett lánc, lánckerék szettért. Ebből kb 21-22 ezer volt a lánc. Nem szabad spórolni mert én megjártam ugyanis azért kellett újat vennem mert a régi szakaszosan megnyúlt, pedig csak félidős lánc volt. A szakaszosan megnyúlt lánc csapkod ,rángat,, nem lehet normálisan beállítani a lánc fesszeséget. Eredmény nálam az volt mivel halogattam a beruházást, hogy a patentszemnél szét ment a lánc, én meg óriási szerencsével megúsztam egy bukást. Mint utólag kiderült a régi lánc, max negyven LE erős motorhoz volt jó. Ezt a Roadride szegedi boltjában mondták meg . Őket nagyon tudom ajánlani hozzáértő ember a tulaj. Hódmezővásárhelyen is van üzletük.
Vaterán jelengeleg sajnos csak első gumi van (bár az tényleg kedvező áron), hátsóból még kopott sincs (bár olyat nem is vennék).
Korábban én is a biker world-öt találtam meg, de kicsit soknak tűnik nekem az a 25E Ft-os ár egy láncért (csak X gyűrűst ajánlgat). A jelölésekkel nem vagyok tisztában a láncok terén így nem tudom, hogy lenne-e O gyűrűs alternatíva, vagy a lánckerékhez csak X gyűrűs való lenne.
A láncokkal kapcsolatban nagyon szegényesek az ismereteim.
A lánckerekek ára teljesen elfogadható, én is ennyire számítottam.
A lánc ára terén csak én vagyok elvarázsolódva, hogy sokallom és tényleg csak ennyiért lehet kapni vagy ki lehet azt hozni olcsóbban is ?
Pár kopó alkatrészre lenne szükségem és talán ti tudtok segíteni, hogy hol találhatok megfelelő minőségű dolgokat, elfogadható áron.
Kevesebb mint 1 hónap múlva lesz műszaki és elfogyott a gumim (a kopásjelző szinten van). Szóval a hátsó gumi lenne az egyik.
A másik pedig a lánc és lánckerék szett ami már tavaly is cserés volt, idáig húztam a dolgot, de már nagyon zavaró, menet közben erősen érezni, hogy kopottak a lánckerekek és nyúlott a lánc.
A Pirelli dragont dícsérik még. Ja meg a Dunlopot aminek a gyártását állítólag befejezték.. Hmm Csak a mintád a képen mintha Bridgeston lett volna..
Nekem Michelint Makadám volt (van) fent. elsö az 20ezret birt, a hátso még mindig jo (25500km) Nem volt vele bajom. kemény keverék, be kell melegiiteni keményen, de akkor jo is. nem csusztam meg vele, nem volt instabil kanyarban. de azért érezhetö a különbség Pilot Aktiv javára esöben föleg. sokkal jobb a vizelvezetése és mivel jobban fekszi az utat sokkal biztosabban lehet vaea kanyarodni. Fater most járatja be az elsö gumiját és ö is vigyorog a kanyarban.
Azt néztem hogy a hátso gumim (makadám) 25ezer alatt kicsivel több mint a felét kopta el. Meddig lesz ez jo?
Sztem még ezt a nyarat lenyomom vele aztán jöhet az uj.
87
Én nem mertem Michelint venni a Makadám miatt...
Tegnap a kezembeben maradt a csutka. (burkolatot szétszerelve, Dobogókőről a gázbovdent mozgató gyűrűt markolászva gurulhattam haza
Van ötletetek, hogy bp-n (vagy a közelben) hol érdemes újat venni, ill. a cucc (méret, stb) típusfüggő vagy szabványos? Kössz
Hogy jó hír is legyen: A Dobogókő alatti elágazástól Esztergom felé új aszfaltot terítenek... nagyon pöpec (bár még elég szakaszos...)
Van még ilyen is.
Elsöt tavaly vettem rá ez az ár volt. hátsot már 2 éve vette fater és valahogy 24körül volt.
Világválság stb: biztos drágább
közeli gumisnál rendeltem meg. nem kajtattam boltokban.
87
87
Felraktuk faterral a tükröt de nem volt egyszerü mivel van az enyémen egy magasito toldás ami balmenetes, mig a tükör szára jobbos... na mind1 megoldottuk
Amugy tökmindegy milyen tükröt veszel, egy bizonyos frekvencián elkezd rezegni. Az eredeti tükröm 4100nál rezonál. Amit vettem joval könnyebb mint az eredeti, gondoltam elöbb fog hülyülni. És nem ugyan ott rezeg ö is. 1 bajom van vele, hogy nagyitós... sokkal közelebb látom a jobb oldalon jövö verdát mint amennyire ténylegesen van. hozzá kell szoknim de összességében nem rosz és ennyi pénzt megért
87
Korábban én is a biker world-öt találtam meg, de kicsit soknak tűnik nekem az a 25E Ft-os ár egy láncért (csak X gyűrűst ajánlgat). A jelölésekkel nem vagyok tisztában a láncok terén így nem tudom, hogy lenne-e O gyűrűs alternatíva, vagy a lánckerékhez csak X gyűrűs való lenne.
A láncokkal kapcsolatban nagyon szegényesek az ismereteim.
A lánckerekek ára teljesen elfogadható, én is ennyire számítottam.
A lánc ára terén csak én vagyok elvarázsolódva, hogy sokallom és tényleg csak ennyiért lehet kapni vagy ki lehet azt hozni olcsóbban is ?
Pár kopó alkatrészre lenne szükségem és talán ti tudtok segíteni, hogy hol találhatok megfelelő minőségű dolgokat, elfogadható áron.
Kevesebb mint 1 hónap múlva lesz műszaki és elfogyott a gumim (a kopásjelző szinten van). Szóval a hátsó gumi lenne az egyik.
A másik pedig a lánc és lánckerék szett ami már tavaly is cserés volt, idáig húztam a dolgot, de már nagyon zavaró, menet közben erősen érezni, hogy kopottak a lánckerekek és nyúlott a lánc.
A tippeket előre is köszönöm.
bzomyos = bizonyos
Az enyémen ilyen van:
Motorkiegészítők, tuning / Tükör / Custom-/Chopper tükör
SPIEGEL *AMERICAN OVAL*
Ár: 5340 Ft
Nem könnyű tükör, de bzomyos fordulatszám tartományban nem sok mindent látok abból, ami mögöttem zajlik
Remélem, beválik az amit vettél
motorkiegészitök, tuning
tükör
standard tükör
10. tükör