Már vártam, hogy mikor írod első élményed a mocival. Te bátrabb vagy mint én, vagy engem ijesztettek meg nagyon az okmányosok. "Rámparancsoltak", hogy az A4-es papírral ne menjek, mert rosszul járhatok, ha megállítanak. Autópályán én még nem mentem (motorral), kocsival tudom, hogy unalmas. A 140 szerintem bőven elég ezzel a mocival. Én is beleforgattam már egyszer-kétszer, meg még tovább is, de a 100-al megelégszek.
Gratula az első utadhoz, sok ezer legyen még.
Bemész Senjbe, és Split felé indulsz délkeletnek elhagyod Senjt kb 2-5 km, és az első erős jobb kanyarnál le a tenger felé a völgybe. Nevét nem tudom. Tábla van.
A következő öbölben is van az az Ujca Camping. Nyílása, az ellen oldalon, és át az út alatt. Az tele szokott lenni. Fásabb, árat nem tudok.
A fotón az öble látható. Az öböl elött egy titkos beszakadt barlang van egy roncs BMW-vel. A fotón is látszik. Nem a BMW, a barlang szája.
Örömmel jelentem, hogy épségben hazaértem az első karikámról ...
Szerencsére nem buktam le, de elkövettem az első motoros szabálysértésemet ugyanis jogosítvány nélkül vezettem (az okmányirodás A4-essel)
Egyedül indultam útnak.
Polgár, Archeopark volt a célállomás, mert nomád főzőversenyen kellett részt vennem, mint csapattag
/Mellékesen megjegyzem, hogy elhoztuk az Abszolút győztes! címet az Áldos levessel, amit főztünk /
A "zéró tolerancia" jegyében inkább az autópályán küzdöttem le a cirka 100km-es távolságot, gondolván, hogy kisebb az esélye az igazoltatásnak.
Hát, nem kis élmény volt
Igazság szerint eleinte féltem, hogy merem-e majd húzni neki legalább 110-el, hogy ne dudáljanak le az autósok.
Ugyanis az oktatóval a hátam mögött eddig 90-et mentem, és én már akkor azt is soknak éreztem
Nos, a vége az lett, hogy azon vettem észre magam, hogy hoppá-hoppá ... lassabban kellene menni ...
Nagyon meg vagyok elégedve a Divivel, mert a maga 400(ill. 398ccm) ccm-jével 6-ikban 8e körül forgott 140-nél, és még lett volna benne szufla ... csak már én nem mertem jobban húzni neki
Hiszen nem az a kunszt, hogy gyorsan tud menni valaki, hanem, hogy adott esetben meg is tud állni ...
Na, nekem ezen a téren még van mit tanulnom ugye
Mindent összevetve unalmas az autópályán száguldozni, (bár rettenetesen élveztem, kanyarok nélkül azonban mégsem az igazi)) viszont legalább kiégett a kicsike
Gondolkodom rajta. De lehet hogy a Nordkappra megyek, vagy az Uralba kanyarogni
Lehet ezt a Horvát menetet megcsinálom egyszer túrának. 450 km az út Senj-ig, ott van egy-két camping ahol 82 Kunya egy nap egy motorosnak(2x20+16+7+adó(5+5)?), úgyhogy igen jól jöttünk ki vele, 4 nap volt 300Kunya. Egy kajálás összejön 100-200 között 2-nek. Nem is volt értelme vásárolni. Maga a hegyi út meg egyszerűen fantasztikus! Tök begömbölödött a gumim! Még a kezdődő vállasodás is e-tünte. Nem volt 2 km egyenes egyben.
Sajna elveszett menetközben az egyik hátsó index búrám. Szerintem az még nem érhetett le kanyarban , ezért inkább a rázkódásra? gyanakszom. Nem mentem vissza megkeresni.
Pont ma gondolam rá, hogy légi riadót fújok és megcsörgetlek.Nem tudtam, hogy most pattantok le Kroátokhoz.Örülök, hogy rendben megérkeztetek! Érdemes ezek szerint az egérutakat kipróbálni.Szemfülesek voltatok és jól sült el.Akkor most lehet pihenni a pihenést.
Milyen Európa? Jövőre Spanyol?
Jelentem egyben mekkérkeztem!
Mentem 1000-et, egy két helyen ezerrel, de rengeteget szerpentinen. Szóval szarrááztunk, meg elvitte a sátrat a szél, de az út, az kiváló volt! Ugyebár motorozni mentünk. A kint töltött 4 napból 2 használhatatlan volt. Viszont hazafelé messzemenőkig kerültük az autópályákat, és láss csodát az egész út leg élményesebb része volt a Senj-ből Karlovác-ig és Zágráb-tól a határig vezető régi út! Gyönyörűen feljavítva, és ÜRES! Fél percenként egy tütü! Kiváló aszfaltminőség, és lényegesen hűvösebb van mint a pályán, a gyönyörű erdők miatt. Szinte végig a pálya mellett visz, úgyhogy ha meguntukvolna, akármelyik pillanatban felléphettünk volna rá, de inkább páholyból néztük a gyogyót. A határ előtt elköltöttük maradék Kunánkat (35) életem legfinomabb tengeri herkentyűs pizzájára valami Qattro nevü helyen Trinavo? ban.
A tempó se rossz, mentünk 100-at simán. Gömbölyítettem a hátsó gumit ahogy lehetett. Elő is tünt a kétféle gumi minőség határa! (A majré is csökkenget) Motor hibátlanul teljesített. Vitte a pakkokat pályán 130-160-is. (Azt nem szerettem, mert a dilibogyósok nagyon tülexenek, főleg itthon) Kb 5 óra alatt értünk le pályán Szfvár-Senj be, de haza 6-7 kellett. Nem bántam meg! Nagyon jó volt!
Mostmár nem riadok meg Európától, meg egy kis szalonnázástól sem!
max akkor kellene ha feleslegbe van és nem tudsz vele mit kezdeni
de ha használod akkor keresek majd, úgy is utazok nemsokára
esetleg tihany milyen messze van tőletek?
mert arra pecázunk jövő hét elején ha megjavul az idő
köszi mindent!
majd keresek olajat a motorba, mert felénk eddig nem igazán kaptam még
a tenere fórumban ásványit írtak de nem mondták a szintetikus miért nem jó.........
majd keresek ásványit akkor
Örülök, hogy jól sikerült az utatok, pihenésetek és rendben megérkeztetek!Ha kb tudjátok, hogy Nektek melyik szeptemberi hétvégi nap felel meg akkor majd kűld el légyszíves.Megpróbáljuk úgy összehozni, hogy minél többen ott lehessünk.
Sziasztok "végre itthon" .Hát furcsa emberek ezek a görögök meg a túrista se kutya ugyanis rengeteg a motoros de SENKI nem használ semilyen védőöltözéket bukósisakot pedig csak egy két átutazón látni.Furcsa volt a hajabusás a szerpentinen bukó nélkül rövidnadrágban .
Jose megyünk szalonnázni .
Tájékoztatom ezen oldalt látogatókat is, hogy a tavaly jól sikerült szalonnázást szeretnénk idén is összehozni szeptember hónap valamely szombatján vagy vasárnapján az Eplény pihenőben(Zirc és Eplény falu között a sípálya aljában) .Xj tulajok és barátaik, családtagjaik részvételére számítunk.Az időpont még rugalmas, szervezés alatt.A fő nyüzsgés a motorozz.hu oldalon yamaha xj600 fórumban. Persze, ha letisztul, akkor a tényeket itt is közzé teszem.
Már vártam, hogy mikor írod első élményed a mocival. Te bátrabb vagy mint én, vagy engem ijesztettek meg nagyon az okmányosok. "Rámparancsoltak", hogy az A4-es papírral ne menjek, mert rosszul járhatok, ha megállítanak. Autópályán én még nem mentem (motorral), kocsival tudom, hogy unalmas. A 140 szerintem bőven elég ezzel a mocival. Én is beleforgattam már egyszer-kétszer, meg még tovább is, de a 100-al megelégszek.
Gratula az első utadhoz, sok ezer legyen még.