Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Draga tesvirem...vigyazz vele! Boszorkany "ez" en mondom...elcsavarja a fejed, aztan meg veged, eszre sem veszed es maris megwoodooz...en mar tudom!
jezus emberek, ez kezd korossa vallni...ez mar amolyan bigamia mellette nemi mazochista beutessel...hat valo ez egy finom forumra?
Meg a motorom is elpirult!
Nah de hogy legyen nektek karacsony, en lemondok a sziverol (mar ha nekem is jutna egy picinyke resz)
Nekem csak a motor kell
ÓÓ, ez szép volt!
Hoppá Berber! Ezt ne hagyd ki!
Berber!
A suhancoké a két csücske, de szerinted kié a közepe?
Francba! Megint kimaradtam...
Nahát, mindannyian a számítógép előtt ülünk. Azt mikor fogjuk tudni, hogy egyszerre is motorozunk? Ja, ha együtt motorozunk. Reméljük lesz egyszer ilyen is.
Én értem, hogy Berber miről beszél, szerintem nem bonyolult.
Gyarapodnak az Xj-s barátok.
Kösz a bíztatást makimi

A vizsgabiztos életét (meg az oktatóét) megmentettem, mivel Padre barátom épp ma is ajánlotta, hogy elintézi a dolgot csendesen

Amúgy meg hosszú még a nyár, úgyhogy "Keep your chin up!", ahogyan drága Halal bíztatott

Most gondold el Berber, hogy hogyan beszélhetnek szegén Krisztiánnal a lányok, ha irigyli Halaltól azt, amit tőlem kapott

Amúgy meg tudod Krisz, hogy két szívem csücske van, és az egyik a Tiéd
Te mazohista! Most jöttél Lappföldről, a jégmezők és hóviharok honából, és már hiányzik, hogy egy Nő leb@sszon? Mégha finoman is teszi?
Veled semmi bajom, te fórumtag vagy, és elnézést, de ha valaha el akarom adni a motorom, én is feldobom a kérdést persze itt is. Ismerlek, régóta fórumozól, talán régebbi vagy mint én... Természetes, hogy én is feldobom a kérdést maj akkoriban a fórumon, ha az eladás szóba kerül. Még pozitív is, mert az itt zajló dolgokról mindenkinek tudomása van, ismertek a gépek tudjuk a bajukat, nem zsákbamacska ami itt történik. Amolyan referencia a gépekre nézve. A dolog akkor válik érdekessé, amikor olyan dobja fel a motrát aki soha tevékenyen nem fórumozott, és főleg ha csak azért regel hogy ajánlhassa a gépétt. OK. járjon jól vele valaki, csak nekem annyira nem smakkol. Lehet ugye maszek véleményem. Szívesen látjuk a típus szeretői között, de ez amolyan 'kihasználjuk a lehetőséget' szagú okosság. Szerintem. Nem kell hogy meggyőzz, értelek én, csak volt egy ilyen véleményem.
Szia Rike!

Szóval te is úgy jártál, mint én. Nálam is egy hétből három lett. Kezdünk nagyban hasonlítani egymásra No de fel a fejjel, eszedbe se fognak jutni ezek a bosszantó dolgok, ha meglesz a papír. Én pl. ki akartam nyíratni a vizsgabiztost, mikor meghúzott. Azóta meg örülök, hogy nem látom a pofáját. Örülök, hogy megjelöltél.

... én ezt már nem bírom ...
Hívott az oktató.
Nem vizsgázhatok jövő csütörtökön, mert nincs "párom" a vizsgára...
Majd csak augusztus 14-én

Ez már több, mint vérlázító!
már kedvem sincs hozzá.......................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................
He? nekem ilyen szépet még sosem írtál.
Egyetértek Imiyama-val!
Kedves BERBER!
Először is azért haraptunk rá a témára, mert olyan írt a fórumra, aki XJ-t keresett
Másodszor én éppen fórumoztam, csak nincs nekem arra időm, hogy órákat töltsek a gép előtt görnyedve. Most is csak azért van, mert el akarom adni a gépet.
Emiatt nem kéne haragudnod...
Nah, még egy utolsó, aztán részemről The End, ahogy az angol mondaná

Abban teljesen egyetértünk, hogy ez a rendszer sz@r, hisz a gépek egyre erősebbek, a fiatalok viszont egyre inkább felelőtlenek, sokan drog hatása alatt élik mindennapjaikat ... bele sem merek gondolni igazán, milyen tekintet lehet egy-egy sisak alatt
A rendszer adta lehetőségek azonban sajnos ezek.
Az, hogy én nem fogom rögtön körbehurcibálni az országon az egész családot, csakis az én döntésem. Mert én nem hiszem, hogy szükségem van még egy jó ideig hátul egy mocorgóra, aki majd talán épp egy kanyarban gondolja úgy, hogy kisminkeli magát

Hja, és hogy én miért megyek rögtön "A"-ra?
- mert nem vagyok már eszement, vagánykodó hülyegyerek,
- de nem vagyok milliomos sem, hogy végigaraszoljam a létrafokokat sok-sok pénzért, valamint a vizsgadrukk sem tartozik a kedvenceim közé
- és mert én nem copperezni szeretnék, hanem túrázni ...
- na és persze azért, mert a szerelmemet csak "A" jogsival vezethetem

Tudom, hogy erre felmerül Benned a kérdés rögvest, hogy miért nem vettem kisebb mocit elsőre ...
A válaszom:
Egy 400-assal tudok menni finoman, óvatosan, és nem dobál le akkor sem, ha tapasztalatlanságból véletlenül egy szőkehajszálnyival nagyobb gázt húzok a kelleténél
Viszont ismét anyagi okokra kell hivatkoznom, hogy ezzel a vassal egy jó darabig társak lehetünk az utakon, nem kell jövőre kicsit nagyobbra cserélnem, mert kinőttem, és különben sem akar felmenni egy nagyobb kaptatón ...

Jajj, de milyen rossz ám csak beszélni (írni) róla
Bárcsak már mehetnék
ok, a valasz a linkemen volt

"A korlátozott - Innen már csak a korlátozás nélküli A kategóriába tudunk feljebb lépni. Feltétele 18 éves kortól a fentiekben már említett, két éves, A1-es kategóriában szerzett gyakorlat, illetve 20 éves kortól a két éves A korlátozott kategóriában szerzett gyakorlat. 21 éves kortól gyakorlat nélkül jelentkezhetünk a tanfolyamra."

Tehat akkor hogy tiszta legyen

16-evesen elmehetsz A1-re
2 ev utan mehetsz A korlatlanra ezutan

18evesen akar mehetsz egybol A korlatozottra ahol is 2 evet kell eltoltened, hogy korlatlanra menj, hacsak nincs 2eves A1-el eltoltott idod)

21: minden nelkul mehetsz akar korlatlanra is

Tehat ahogy te is irtad, a jogsi egyik feltetele az eletkor, azon belul pedig a 2 ev, azaz ha 16evesen megcsinalod az A1-et, akkor 18evesen tudsz legkorbban korlatlant szerezni, es 21 eves korig a ket eves "gyakoltal" el

Nah ezek utan a temat ugy kibeszeltuk, hogy ha valaki ide teved jogsi ugyben, akkor nem is megy el mashova erdeklodni
Ok, az agyam nem kaptalan, es nem ma volt mar amikor en ezzel foglalatoskodtam.
De akkor ha mar igy kiveseztuk, akkor megkerdezem nagytudasu kolleganot es szakoktatot, hogy lehet menni siman 21evet betoltott szemelynek minden motoros eloelet nelkul A korlatlan jogira?
Draga edes Rikem, tunder viragszalam
Nem az agyi kapacitasommal van problema (bar azzal is van ), csupan aki ezt a "torvenyt" megalkotta, azt a fejere ejtettek.
De kivanom neki, hogy a lanyat egy olyan tudatlan vagany vigye maga mogott nedves-tintas A akarmilyen jogsival, akinek 2 eve van B-s jogsija, de motoron meg annyit ult, amennyit a hatalmas oktatason megengedtek neki. Nah egy ilyen fugura meg utas nelkul is bizonytalanul kozlekedik, aki pedig vitt mar utast az tudja, hogy bizony minden mashogy viselkedik a motoron (plane, ha az utas nem verbeli motoros)
Tehat nem kivantam en vitaba szallni sem veled, sem barki massal, csupan ez egy agyament baromasg...nah de ha igy van, hat igy van, ahogy az angol mondja, a double-check volt

En a jelek szerint elvesztettem a fonalat, vagyis inkabb nem latom ertelmet ennek a rendszernek, ha mindenki ugy csinal jogsit, ahogy akar. Minek a 21 korlat, ha korabban is csinalhatsz jogit (regen PAV-val volt erre lehetoseg)
De innentol mondom azt, hogy bele lehet sz@rni az egesz franko torvenybe. Nah ezert lesz egy halom suhanc az uton idozitett bombakent a popsija alatt egy vadallattal

Nah mind1, ez mar nem az en dolgom

Ami az utolso reszet illeti az uzenetednek... nem azt irtam, hogy nincs ertelme A1-et csinalni? Ki beszelt arrol, hogy A korl? Csupan azt mondtam, hogy ha valakinek adottak a feltetelek, akkor az A1 helyett velhetoen A korlatozottat csinal... nah de lenyegtelen, tudom csak a veremet szivod!
Szivjad csak sziiiiivjad!

Amugy en is imadlak termeszetesen
Sőt, ollózván a "linkedből":
"Az A1-es kategóriában eltöltött két év után 6 órás gyakorlati vezetési oktatáson kell részt venni, majd az ezt követő különbözeti vizsga után szerezhetjük meg a korlátozás nélküli A kategóriát az A korlátozott kategória kihagyásával."

Az A1-et megszerezheted 16 évesen... +2 év ... 18 évesen lehet "A" jogsid, és vihetsz vele utast...
Nah, ebben az esetben aztán végképp nem vagy 21 éves!
21 évesnek csak akkor kell lenned az "A" kategóriához, ha abszolút nincs motoros előéleted (mint pl. nekem ). Azért, mert talán addigra benő a fejed lágya, és nem vagánykodsz, meg felelőtlenkedsz

Értve vagyok?
Drága Életem, Halal!

Éppen a napokban kérdeztem utána ennek az utas szállítósdinak, mivel több helyről hallottam más-más információt ...
Az informátorom (aki oktató, rendőr és az unokatestvérem egy személyben ) felvilágosított, hogy 2 évig kell a forgalom részesének lenni ahhoz, hogy utast vihess
De idézem magam:
"Tehát ha van 2 éve "B" jogsija, vagy A korlátozottja a delikvensnek, akkor bátran vihet utast, már ha mer ... "
Magyarázom is, mert úgy látom, kedves ffi társamnak ez szükséges
- ha van 2 éve "B" jogsid, akkor is vihetsz motoron utast a friss "A" jogsiddal ...
- ha van 2 éve "A korl." jogsid, akkor is vihetsz utast, akár azzal, akár a friss "A" jogsiddal is...

Továbbá az életkorhatár, ami szerinted kötelezően betartandó. Felvilágosításképp:
Van egy lekes 18 éves ifjú, aki megcsinálja az A korl. jogsit ... motorozik 2 évet ... mehet "A"-ra ... ergo 20 évesen megvan a korlátlan jogsija, amivel szállíthat utast is! DE MÉG NINCS 21 ÉVES!

Hja, és képzeld, hogy van olyan 21 évesnél idősebb ismerősöm(nem is egy), aki A korl. jogsit csinált, mert olcsóbb, és neki az tökéletesen elég, akár egy 650-es copperhez is!
De ha kedve lenne, akkor BÁRMIKOR letehetné az "A"-t is!

Remélem Egyetlenem, hogy most érthetőbb voltam
Amúgy imádlak
ooo... ez nem ugy van, hogy ha 2 eve van pl A korl. jogsid, akkor utana vihetsz utast?
Szerintem attol, hoyg neked van 2 eve B jogsid, es most megszerzed az A korl-at, attol meg nem vihetsz utast
Jah, es meg anyni kiegeszites, hogy tudomasom szerint az A korl utan 2 evet kell varni, hogy mehess A korlatlanra. Az A1-nel nincs idokorlat. Mindharom esetben be kell ratani az eletkorhatart.
Tehat, hogy hogy ertem:
22 eves vagy, leteszed az A1-et (ertelmetlen, mert mehetsz A korl-ra is automatikusan, de tetelezzuk fel, hogy A1-et csinalsz) ekkor akar holnap mehetsz A korl-ra.
Ha A korl-t csinalsz, akkor 2 evet varnod kell, hogy ujra mehess A korlatlanra.

Regen volt egy PAV lehetoseg, de tudtommal a PAV el lett torolve, van helyette viszont valami mas kiegeszito vizsga.
De javitsatok ki, mert ezek az infok nem 100%-ak, amikor meg en csinaltam (vagy 6-8 eve) akkor meg igy volt valahogy
Halok...szo szerint

Nyilvan semmi nincs rendben, de kit erdekel a nyomorom
Viszont vettem walkie-talkiet, hatha fogunk meg gurulni egyutt
(csak az intercomos fickoval nem jutok dulore, bar feljelentettem a ebay/paypalnal, de bizalmatlansag miatt nem fogadtam el azt az ajanlatat, hogy kuldjem vissza, es ha ugy ertekeli, hogy minden eredeti allapotban van, visszautalja az arat... nah persze, majd pont o ismeri el, aki feljelentesem elott elkuldott a sunyi pistaba
Meg kifogasoltam azt is, hogy sajat koltsegen postazzam vissza! Szoval nem tudom, hogy mi lesz, plane nem, hogy mikorra zarul ez a dolog )
Akkuval sem jutok egyrol a kettore! Ami fix, a motor nagyon jo :D Az akku pont hataron van most, ami annyit jelent, hogy "fullra" toltott allapotban indit "szepen", de egy par napi allas utan pont annyit merul, hogy mar a GPS is, blokkolja. Ha lehuzom a GPS-t (nincs mas fogyaszto) akkor meg beindul ugy is, tehat azt lehet mondani, hogy olyan 11,6-11,8V-al meg elindul a kicsike, es par kilometer utan fel is pumpalja az akkut annyira, hoyg utana indul rendesen. Ha minden nap megyek/mennek vele, akkor mukodne is. Venni kellene akkut, mert ez igy elegge bizonytalan, megaztan az allandoan lemerult akku terheli a generatort is, meg a fogyasztasomnak sem tesz jot...de foleg nem az idegeimnek... viszont most nem igazan van ra keret.
Amugy megcsinaltam a gyujtasos lekapcsolast (szidom is magam, hoyg nem korabban, ahogy javasoltad, kb. 5 percig tartott a muvelet) ugyhogy ez nem szivat meg ismet.

Ezek mennek.

Amugy minden alkalommal eszembe jut, hogy en igertem egy nolan-os helyzetjelentest, amivel ados vagyok. Nah roviden annyit rola, hogy iszonyat jo sisak! Nem mondom, hogy nagyon sendes, de nem lehet/kell csodat varni egy felnyithatos sisaktol, viszont baromi kenyelmes, es nagyon nagyon nagyon jo a szellozese, van benne levego, de egy picit sincs huzat! (Nem is erzem benne a szelet)
Kiegeszitettem a Bazis settel, ami nagyon jol vizsgazik, bar eddig meg csak GPS-el teszteltem. Egy dolog nem tetszik benne (marmint ebben a fejegysegben), hogy ugye ket fules van benne, de valojaban ez egy mono rendszer, azaz parhuzamba van kotve ket 32ohmos csicsergo. (igy lesz kb 16ohm)
Megfelelo hangero, megfelelo tiszta hangzas, visznont tudomasul kell venni, hogy 16ohm miatt nem igazan alkalmas a 4ohmra tervezett mp3 lejatszokhoz, azzal halk...ez termeszetes. De mivel a motoros egysegek szinte mindegyik hasonlo ohmitasuak, ezert a tobbihez jol illesztheto.
Szoval mindent osszevetve, a nolan nalam 5-osre vizsgatott!