Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A Halal által beollózott link teljesen korrekt, talán csak a személyszállításról nincs benne ejtve szó...
Tehát utast csak 2 év forgalomban eltöltött idő után szállíthat a motoros.
Az nincs meghatározva, hogy a 2évet milyen járművel vezette az illető.
Tehát ha van 2 éve "B" jogsija, vagy A korlátozottja a delikvensnek, akkor bátran vihet utast, már ha mer ...
Hmmm ...
Részt vettem egy Doctor Watson - képzőn
Köszi az elismerést!
Wao! Te még Halsz? Minden rendben? (Kösz az infót!)
de mert en is utalom, ha csak egy link van (es kesobb kutakodaskor a link mar nem el ) tehat:
"
M - segédmotor 50 cm3 alatt: 14 éves kortól
A1 - 125 cm3 és 11 kW (15 LE) teljesítmény alatt: 16 éves kortól
A korlátozott - 25 kW (34 LE) és 0,16 kW/kg teljesítmény/tömeg arányig: 18 éves kortól
A korlátozás nélküli: 21 éves kortól
"
bar 2006 jan-i a cikk, de szerintem a lenyeg ugyan az:

http://totalbike.hu/magazin/kozelet/jogsi2006/
Köszi a részletest!
Most lehet rajtam kacagni, de amikor én csináltam még nem volt korlátozott...
Mik az A korlátozott, a B korlátozott stb. korlátai? (kW, utas, km/h) Vannak e ár eltérések, és korlátozások a megszerzésében? (A fiam is ácsingózik... )
Szia Berber!

Bocs a kései válaszért, bár mint látom makimi már adott Neked ez ügyben információt
Nos tehát, íme az én "számaim"
Az alap felállás az, hogy "B" jogsi birtokában nem kellett az orvostól alkalmassági (5000HUF), valamint nem volt szükséges az elsősegély tanfolyam + vizsga, ami kb. 20000HUF körüli összeget kóstálna.
A KRESZ az én csoportomnak akciósan 20000H4000HUUF helyett 10000HUF + 3760 vizsgadíj
Következik a vezetés. Elég sok iskolánál érdeklődtem, és igen széles skálán mozog az óradíj.
Ha vállalod, hogy saját mocival mész, akkor 1300- 1600HUF/óra(45perc)
Ha az iskola mocijával akarsz tanulni, akkor még ezen felül 1500-2000HUF óránkénti(45perc) bérleti díj.
Ahova én jártam(járok ), ott 2000HUF/óra(45perc) a vezetés , akár a sajátoddal mész, akár az iskoláéval... (júliustól ezt is emelték, az utánunk érkezőknek már 2400HUF/óra)
Azért választottam ezt, mert talán ez volt a leginkább kiszámítható,és variálható... voltam vezetni a sajátommal is, de inkább a suliét nyúzom
Tehát RUTINból kell venni 10 órát, ez nekem 20000HUF + 3080vizsgadíj volt.
FORGALOMból pedig 17óra a kötelező, ami 34000HUF + 3660vizsgadíj.

Ha tehát a bénázásaimat nem számolom, akkor normál esetben kijön a mutatvány: 74500HUF-ból
Ekkor még levesznek Rólad 4000HUF-ot az ocsmányirodában ... tehát a végeredmény jó esetben 80 alatt marad.

Persze ez változik, ha a nejednek van esetleg az A korl. jogsija, mert akkor kb. 20000HUF-ból le lehet zongorázni az egészet!
Remélem maradt a nejed lelkesedése, és nekivág a feladatnak

(most írt a barátnőm, hogy ma elvágták forgalomból Őt is , bár részleteket még nem tudok)
Teljesen egyetértek Berber, ráadásul teljesen egyértelmű, hogy nem 1998-as a gép, mint ahogy a tulaj mondja....
Érdekes, hogy megtalálnak bennünket soha nem fórumozott emberek ha el akarják adni a vasukat.
Ez a site a barátkozásról szól, a motorokról, túrákról, szerelésről. Nem értékesítési tevékenység része. Arra az apró való, és aki keres benéz oda is. Ha egy fórumozó ajánlja az ismert gépét eladásra az normál, de csak azért beregelni, hogy piacot teremtsen valaki, nekem megfexi a gyomromat.
Sziasztok!
Van egy xj 600 diversionom eladó, ha valakit érdekelne!Motorváltás miatt akarom eladni!
Itt megtekintheted://www.kepesmotor.hu/yamaha/i?p=99239&c=3769&st
=xj%206000 http
Szia!

Bocs de azt hiszem ezt a ziccert most kihagyom Igazából ahogy a telefonban is mondtam ez már nem fér bele a keretbe.Épp egy lakásfelújítás kellős közepén vagyok és mondhatni fillérre ki van számolva a pénzem.A történet röviden:volt egy robogóm és egy mocim mindkettőt eladtam és ezek árából plussz még egy kicsiből vennék gépet.Így jön ki az általam említett 400-500 ezer forint.A Te géped ennél jóval többet ér.Azért köszönöm hogy felhívtál rendes tőled!

Üdv:Gábor
Begami!

Nézd meg a motoromat! Most szeretném eladni. A linket az eggyel lentebbi hozzászólásomban találod meg.
itt a motorod, bega
Hali Mindenkinek!
Régi tag vagyok, de, ehhe, régen írtam Az az igazság, hogy eladnám a dühöngő kis xj-met. Megválok Tőle, mert más kategóriára cserélem. Családi tulajdonban van egy számomra és felmenőm számára eszmei értékkel bíró kéthengerű-kétkerekű, amit valakinek meg kéne lovagolni... Aki ismer olyat, akinek ilyen moci kell, az szóljon neki! Kitűnő állapotban van. Vigyáztam rá, mert az első nagymotorom a prüntyögős eMZ óta.
A link: http://www.hasznaltauto.hu/2268926_yamaha_xj_1993
igen
Igazából a kopó alkátrészek cseréjét belekalkuláltam a vételárba.Ennyi pénzért csodát nem várhatok de azért igyekszem válogatni amíg lehet.Még a típusok között is variálok De azért úgy látom 500 körül egész jó állapotú gépet is ki lehet fogni.
akkor végülis egy motorgenerál még extrém esetben is max 100ezer,
gumi 30 felé esetleg láncszett másik 30 (bár ez idén még menne)
20 lé apróságokra és akkor van egy szinte új gép 210-220-ból
mert egy nyílpuskát cserélnék a motorra, a nyílpuska meg ér 30-40 ezer közötti összeget
most azon agyalok megéri-e
Ilyen árak mellett, amit Berber belinkelt hozzá sem nyúlnék a motorhoz, hanem tényleg kimennék és vennék egyet.
Alsó hangon olyan 60 ezer minimum. Dugó ( Wössner vagy Prox ), fúrás ( 30-32e ) , tömítéskészlet ( 7e), hengerfej-munka (12e). Vezérműlánc, vezérműtengely, váltó állapota miatt nem lehet konkrét összeget mondani. A főtengely, hajtókar nagyon extrém esetben mehet szét. + még a munkadíj.

Amit Berber írt az az olcsóbb megoldás, viszont lutri is. Főleg, ha csak blokkot veszel.
Akinek neccesen van 5-6 kilója motorra, nem fog még az 50ezres átírás után még +50et rákölteni. Tapasztalat. Amit leírtam tanácsként azzal maximum előre látja, hogy mi lehet az induló ár alku alapja és később mit kell még rákölteni.

Új motor meg nullás hitel az max a második tulajnak jó. :)
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat sokat segítettek a döntésben.Csak sajna a kiszemelt gépet elvitték előlem.Úgyhogy folytatom a keresést továbbra is.Ha estleg valaki tud egy jó állapotú gépet 400-500 ezer forint körül a Dunántúlon kérem szóljon.
lehet az is, hogy inkább kimennék ezért: link
Pedig ha olcsón akarod megoldani, akkor nagyon jó az e-bay. Ugyan kort nem írtál, (vagy de ) benéztem, hogy lenne e valami hozzá. Ezeket találtam: link (néha sajna nem müxenek a linkek...)
276 tétel, több mint elég. Én eleinte megbíztam egy olyat aki ezzel foglalkozott és még úgy sem bántam meg. Meg itt is segítünk néhányan egymásnak. Még motorblokkot kpl. is találtam, bár nem eszményi árban. Bontóból ennek akár a 2-3x-is lehet az ár.
ez az e-bay nem az én világom
se nyelvtudás se számla se semmi

lenne egy xt szinte ingyen, de olyan állapotú is
csörög-zörög-csattog-füstöl
max 150et tolnék rá, ebben a gumik a blokkjavítás itt-ott kicsi csinosítás is benne lenne
2t motorokat ki tudom számolni +-10 ezerre a javítást de a 4t ismeretlen számomra
egy generál után lehetne hajtani 5-6 évig simán (vagy 15ig )