Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A táskáid lifegése gondolom abból adódott hogy a megfelelő pántok nem mentek el az ülés alatt és a plusz rögzítéseket sem tudtad ezek szerint fullosan megoldani. Nekem is volt MZ-m, azzal keménydobozoltam, de az XJre nekem megfelel a vászon tatyó is (az enyémek is elbújkálatnak Berber szettjéhez képest), soha sem tartok bennük olyasmit amit ne tudnék pótolni, ami értékes azt kiveszem,magammal viszem vagy leláncolom.
Én is használtam vászon nyeregtáskát az MZ -n, meg is van még, de én valahogy mindig bosszankodtam miatta. Sokáig tartott felkötözni, leszedni. (rajthagyni utcán parkolás miatt nem mertem) Üresen össze - vissza lifegett. Esőben beázott. Túrán ha elmentem a motortól féltettem a benn lévő cuccot is. Ha szarul volt pakolva, vagy nem ült rajt az utas, elcsúszott valamelyik irányba...
Na szóval, én ezek miatt akartam most mindenképp kipróbálni a dobozokat.
Lehet, hogy ez meg nagy lesz, nehéz, és ottromba...

Berber, NEM beszólni akarok a táskáidra, az enyém ránézésre is jóval gagyibb a Tiednél .
Na mindenesetre sok sikert a tatyókhoz!
Már én is türelmetlenül várom hogy felkerüljenek, de ezen a hétvégén valószínüleg nem tudom felrakni, bár hétfőre vettem ki csúszót (fizetett szabi, olyan mintha bent lennék, de mégsem ), szerintem akkor kerülnek fel a csövek.

A tartó kereken 7000Ft volt. 5E lett volna ha személyesn megyek el érte, és a végén abban egyeztünk meg hogy 2E-be tutira belefér a posta így lett 7 a vége.
Ja egyébként nem tudom hogy az alapkoncepciót mennyire tudod majd btartani. Én nagyon lusta vagyok és általában nem szedem le a tatyót, hagyom fityegni.
Komolyan el vagyok gondolkodva róla de tényleg! Azért még megnézném a Tied! Mennyibe volt?

Apropó, ha fenn lesznek a csövek referálj ám, mer szétvet a kíváncsiság!
Esetleg te is beszerezhetnél egy olyan tartóat mint amilyet nekem sikerült felaplikálni a gépezetre. Ezzel a középső tatyót is fel tudnád tenni és az utasnak is van hely. Én az apróneten találtam, de érdemes lehet körbekérdezni a bontóknál.
Kösz a garni, de még nem tudom, hogy hogyan fog beválni. Az alap concepció az volt, hogy nem túra időben NE fityegjenek a dobozok , és a vastraverz ott hátul, mert szeretek "sportosan" közlekedni.... Na ennek a Május 1.-utáni első motoros napon lőttek. Ekkora tötymörgést én még az utakon NEM LÁTTAM! Mondom kielőzöm(zük, mert 2-en voltunk motorosok) azt a 200 métereskocsisort a lámpánál. Hát sajna nem vettem észre azt a hosszú fehér csíkot középen, és a rendőr autót is csak későn. Az előttem csalinkázó sráccal hosszan diskuráltak, sőt még billegtette is a mutató úját a bácsi... rám nem maradt annyi ideje mert megindult a sor... Ha ez így fog menni... nem lesz élvezetes a mocizás. Soha nem mentem városban 80-100- km/órával, de ez a tötymörgés az agyamra megy. Csak az a "3" csodás nap múljon el békében!
Kiegészítés: a 70 liter már nem kevés! Ha jól számolom akkor nekem a három dobozzal is csak 78 liter helyem van+ a tanktáska szükség esetén.
Úgy irigyellek, hogy ilyen elektro machinátor vagyol! Nekem ez az elektromosság téma az alapoknál maradt csak meg a suli alatt.Arra elég, hogy nem maradtam még ott semmi elektron probléma miatt az úton.A 220-val meg szeretem betartani a 3 lépés távolságot miután egyszer sikerült elzsibbasztanom az egyik felemet .Azóta még a körte cseréhez is kinyomom a biztosítékot.Nehogy mán a láthatatlan erő legyűrjön
Jó kis garnitúrát szerveztél! Egy csomó munkát és utánjárást megspóróltál, hogy nem kell hozzá vasazni.
Igazán nincs mit! Örülök, hogy az információ áradatból leszűrtek alapján megtaláltad az általad kiválasztott, megfelelő megoldást!
Megérkezett végre a szövettáska hátsó cucc! Morogtam ugyi, hogy drága a szállítása, hát most meg kövezem, ill. követem magam! Hozott a DPD egy 40x50x80 cm-ez állat nagy és legalább 10 kg dobozt, amiben a cucc volt! Összehajtva! Hát nem kispályás. Szép, korrekt, és nem kell vasakat szerelvényeznem. Hátul ütője, ha felrakom a felső táskát, utas már nem fér fel . Nem is tudom úgy meg mókolni, hogy megoldható legyen. Az össz kapacitása 70 liter az szerintem nem kevés. + egy tank tatyó. Elégedett vagyok az 50€-ért beszerzett kacattal. Ja és szép is.

Az intercomot is működésre bírtam, minden funkcióval, bár egyenlőre csak asztalon. A beszerelés már nem lesz gond, ha minden kötéssel végzek. Megoldottam úgy, hogy még a PMR töltőt is bele integráltam az intercomba. Már csak külső kábel vezetékek rövidítése, csatlakozók fedőkupakjainak készítése, vízvédelem, és kikapcsolási lehetőség készítése van hátra. Ráadásul a bukóba szabvány, csereszabatos headsettet tudok szerelni, ha tönkre menne.
Egyet NE tegyél a visirel! Ne kendd be RAINIX csodaszerrel, mert leviszi a pára gátlót is! Az Acetont meg a sarkában kezd használni, ne a közepén!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Én is a Lidl-ben vettem autó ablak tisztítót valami kék kupakost. Habzik, és rendkívül jól oldaja abogarakat. Az utazáshoz azt a 1x használatos törlőkendőt tervezem használni, amit szintén a Lidl-ben vettem kifejezetten motoros visier-hez (persze leárazva ). Egyébként hasonló hatást érhetsz el egyszerű 1x használatos baba popsi törlő kendővel is. Ráadásul occó.
Én még tudtam venni, leárazva! A vágóhídnál még mindíg van!
boky, Paragraf, yamahaxj

termeszetesen csak a lenyeg maradt ki az elobb
Koszonom a valaszotokat!
boky, Paragraf, yamahaxj

Nah vegulis beugrottam ma egy drogeriaba, es a sok szep koromlakk es puncipocokteto mellett talaltam szemuvegtisztitot.
Az egyik ilyen kenod, mondjuk nem darabonkent csomagolva, de visszazarhatos, arra az van irva, hogy CD-t is lehet vele tisztitani, tehat gondolom a bukot sem fogja bantani :)
Meg biztos ami fix alapon vettem egy kisflakonos ilyen pumpasdezodor jellegu szemuvegtisztitot is. Arra mondjuk nincs irva semmi, ugyhogy meg nem biztos, hogy ra merem spriccelni a plexire, de ugy akkor ott a boltban ugy gondoltam, h kicsit befujom, hagyom feloldodni a raszaradt repullenytetemeket, es aztan torlom le De aztan jelen allas szerint majd meg megszaglaszom meg megizlelgetem ezt a flakonos cuccot, mert igazan nem lenne jo, ha kart okozna :) (kart arra ertem, hogy elnezem es koromlakklemoso van benne, vagy esetleg szilikonolaj :D)
Üdv Makimi,gazasz! Remélem talizunk a makói motoros talin!
sajnos vannak olyan típusok, hogy a méret miatt az indexeket át kell szerelni.Én most pl. egyesítettem a Nonfangót a Kappával.Az eredmény a lenti képen.
Dm-es cucc " brillen-putztuch" inglisül nem tudom Magyaba meg szemüveg tisztító kendő.Ez a típus egyszer használatos alkoholos,illatosított.Úgy távolítja el a bogarakat is mint a sicc, nem szöszöl,
elfér a motoros szerelés zsebében akár több tucat is, higiénikusan darabonként kiszerelés.Én ajánlom ha van Dm üzletlánc ott is.
Én még a Lidl-ben vettem egy W5 márkájú sisaktisztító kendő csomagot úgy 500Ft környéki áron (1szer használatos 10es csomag). Nekem bevált, de legutóbb direkt kerestem ezt a kendőt, de nem találtam, szóval lehet hogy időszakosan van csak készleten.
Igaz, hogy az enyém csak HJC, de én ablaktisztítót használok. Clean, vagy valami hasonló, amit épp találok az asszony takarító cuccai között.
Ti mivel szoktatok tisztitani a "sisakrostelyt"? Eddig en siman levettem, es megmostam, de errol a nolanrol semmi kedvem lebanyaszni. meghat 2 ut utan olyan bogaras lett, hogy veszedelem. Ez viszont kb. azt jelenti, hogy minden kis motorozgatok dolog utan szereljem le?
Megnezegettem az ebayon a visor cleanereket, de tul draga. Lehet kapni ilyen drogeriakban szemuvegtisztito lotyit, arra gondoltam, hogy talan az jo lehet, az nagyon olcso, meg valami szemuvegtisztito torlokendo
Velemeny?
Megőrülök a doboztartóim miatt! :-) Hétvégén beszereztem egy háromrészes régebbi fajta Krauser doboz szettet, tegnap este akartam felrakni... Hát, kb. 5 perc alatt adtam fel. Sehogy nem akart elférni az oldaldoboz tartó része a kipufogó, az index, az utas lábtartó és a nyereg teteje között!
Ezen a részen bevett megoldás, az index átszerelése a doboztartóra? Vagy a "gyári" dobozok ilyen barkácsolás nélkül is felmennek?
Az előző tulaj is adott egy doboztartót a motorhoz, gondoltam, akkor majd felrakom azt, és legalább a felső dobozt rá tudom szerelni. Ez is univerzális tartó, nagy nehez felraktam, beállítgattam, és mikor azt hittem jó lesz, megállapítottam, hogy a tartónak két (nem használt) lába annyira hosszan lelőg, hogy menet közben valószínűleg meg fogja támasztani a lengőkart, a bal oldalon meg alapből a láncvédővel veszekszik a helyért, szóval ezt csak félbe kell vágni, és jó lenne!

Na szóval, most csinálhatok/csináltathatok mindenféle tartókat a Krauser -hez! :-)

Na ezt csak úgy leírtam ide bosszankodásként...
Ennek és annak is örülök! Ma bepróbálom én is a bukóba a szettet.Tegnap muszály volt egy kis tisztítást végrehajtanom, mert hétfőn még a hónom alja is dzsuvás lett az esőben.A kamionok tudnak adagot rakni az emberre.