Fékolaj témában szerintem is piar az a kicserélni 2 évente hiszti.Én azért írtam csak, hogy illik (!)2-3 évente cserélni .Az tuti, hogy a szervizek akarnak csak ebből is fejést csinálni.De ha találnék olyan motor szervízt, aki rendelkezik a folyadék méréséhez szükséges műszerrel akkor nagyot csodálkoznék. Ez a forralás meg olyan, hogy a széria paripák, még nagy hanggal csak-csak rendelkeznek és a tulajok által vásárolt fullos gumikkal, de nem találkoztam olyan nagy jaszkarizós motoregérrel aki egy verseny fékrendszert tett volna a vasra mert ő a nagy kanyarvadász. Biztos azért nem mert annyiba kerülne mint a motor .Ezért nem fűztem továbbiakat a dologhoz.
Ez szép!Ha a Kft. vezetője segítene abban, hogy az elektródát azonosítsd (használnak-e olyat) akkor az akár szabálysértés is lehet a vétkes részéről.persze ettől nem lesz másik berendezésed.
NNNa defektről csak beszélni kellett!
Ma problémám támadt, leírom okulásul: Motorn a városban mászkáltam és egy négysávos uton egy belső sávos útjavítást kerültem jobbról, amikor a motorom hátsó kereke felkapott, egy 70 cm hosszú 2,5-3 mm-es hegesztőpálcát az útról. 10 méteren bellül megálltam, de eddigre a vasdarab, a forgás miatt szétcsapkodta a hátsó lámpám, a farok idomom, a rendszámom, és sárhányóm. Alig bírtam kiszedni az új gumimból a vasat. Teljesen átszúrta. Persze felelős nincs, az brigád csak röhögött, hogy nem láttak semmit, nem az övék, a rendőr ki se jön, a város gondnokság sajnálja, a munkát végző (felelős) depónia kft szerint meg menjek a fenébe. A motort "csak" 400m-t toltam emelkedőnek, de kiújult a szív elégtelenségem, (előző életemből) amikor aztán Hyundaiosok (haverok) segítettek egy autó tubless tömítéssel annyit, hogy legalább haza érjek.... ennyi.
Sziasztok.
Na, még mindig nincs meg a mocim sajnos....
Erste nem ad rá hitelt, merthogy túl öreg(8 éves).
A csaj hívott hétfőn hogy beadja másik bankhoz, mondtam ok....
Erre ma hívom hogy mizu, mondja menjek aláírni hogy beadhassa.........
Nem értem, 2 napig várt de minek?!
már 2 hete intézik, és még mindig semmi....
Kezdek kurva pipa lenne.....
Ez a Harmati, most kiesett nálam a kedvencek közül.....
Ráadásul semmit nem lehetett alkudni, és még csak a szelepállítást se vállalták be ingyen.
De a nagyszervizt szívesen megcsinálják! Hát persze.....
Most meg azt látom a honlapon, hogy INGYENES tavaszi átviszgálás május 16-ig.....
Ajánlom figyelmetekbe....
Nem tom, mitévő legyek...
Ötletek?
Látom mindenki készül túrázni,kirándulni. Én is ezt teszem.Holnap reggel indulok Tihanyba,szombatig ott is leszek.Remélem az idő kedvező lesz,és nem ázok szét.
Aztán jövő hét szerdátol-vasárnapig Erdély.A csíksomlyói búcsu , és a környéken motorozás.Szép hosszú túra lesz.
Ezekröl a defekt javitórol van valakinek tapasztalata?Ugy értem használt már ilyet valaki? Én most rendeltem 2 darabot,Preventet hoznak 1000ft/db, remélem nem lesz rá szükség.De esetleg ha használom utánna vinni kell majd gumishoz, vagy maradhat benne ez a szutyi?
Egyébként lehet kapni 6000ft körül defekt javitó készletet, amiben gumi tömitő,ragasztó,szerszámok, és patronban a sűritett levegő van.Ezt egy kicsit drágának tartom,bár biztosan jó.
Széles utat, szép időt mindenkinek!
Az enyémbe nem hiszem. Ezt túl kecsesre szabták! és már van benne egy izzó klt, egy pager, sziréna, meg a kis f...szom tudja mi. lassan full megtelik.
SEGITSEG! -el kapcsolatban. Az Aprilia-ban '92-'95 óta van benne a fékolaj. Jobb mint az XJ fékje. És nem kímélem.... Szerintem ez megint egy fogyasztói piar. Beszélnek róla, de még fék felpuhulás miatt nem hallottam balesetről. Bár ha nagyon belegondolok, 76-ban a Szlovák paradicsomban a 125-ös Polskinak elpuhult a fékje a szerpentinen lefelé, de abban tuti friss volt. Csak kicsit felizzottak a tárcsák elöl........
És amit felsoroltam még nem minden mert van nálam kötegelő (kb.4-5 szál) is meg egy kis szigszalag Én is megbízom a paripában, de az nem alszik.Sőt, lehet, hogy máson tudok ezekkel segíteni egy út során.Az egészet betekerem egy rongyba amit egy gumipókkal összefogatok.
Így nem zörögnek a kulcsok és van egy kéztörlőm és egy gumipókom is amivel az adott esetben ittas utasomat fixálhatom. Az ülés alatti "farok" részen elfér egy átlagos spray! Az izzókészlet és az
eü.csomag mellet.
Ha valakinek uj szuper bukó kell, jó áron Ezüst Concept 56-57
A 150+20€ -nál most olcsóbban is megvehető, ha reálisan mondasz alacsonyabb árat! (120-140€) Ez a buksi megéri ezt a pénzt! Én is így vettem.
Látszik a tapasztalatod... Én sületlen, elindulnék az én motorommal "csak úgy"..... Ha végig gondolom igazad van. Túlságosan is megbízom a vasban.... Apropó, már "csak" 2 cm a majrécsíkom! és nem voltam pályán, csupán közuton.
Hali! Vigyázz magadra az úton.Amiket betennék egy ilyen távnál: defektspray, 10,13,14,17-es kulcs,csavarhúzó, kombifogó,tartalék gyertya és kulcs, két dl.olaj(csak a tuti miatt)láthatósági mellény (eső esetén és szürkületben) és az elemózsia, valamint szemüveg tisztító kendőcske(300.-/20 db DM-be)
a rovarok eltávolítására.A kötelező tartalékokat nem részletezem mert előírás.
A gumimat kerek 30 ezerért vettem (Metzeler Lasertec)hátra, az első pedig 22 ezer volt az elmúlt év szezon végén.
Széles utat Neked!
Szerintem szendvicseket, italt mindenképp vigyél! Gyertyakulcs az minek? Itthon elleneőrizd az olajat, láncot, világítást, akkut, keréknyomást, ok, vigyél gyertyakulcsot, de legyen nálad gyertya is...és vigyél mobiltelót néhány számmal. Az én buszomba befér egy moci.... tudom.
Ja és a legfontosabb: valami zenét (MP3), mert éktelen hosszú idő egy ekkora út.
Pénteken megyek romániába kb 750-800 km oda vissza, remélem sima menet lesz.Legalább felkészülök a Jeli túrára.Nem mondom hogy nincs egy kis frász bennem mert egyedül megyek.Már gondolkodom mi adódhat mit vigyek magammal(defektjavító,gyertyakulcs stb)
Micsoda hülye vagyok! Hirtelen úgy olvastam, hogy ki akar egy jót motorozni Nehéz nap volt De a Paripádat elfogadnám! Szép kis vas, de úgy néz ki hogy mindenki a nagyhiteles vasakat veszi mostanában.Majd amikor bárlistára kerülnek akkor lesznek megint kelendőek a használtak
Ma problémám támadt, leírom okulásul: Motorn a városban mászkáltam és egy négysávos uton egy belső sávos útjavítást kerültem jobbról, amikor a motorom hátsó kereke felkapott, egy 70 cm hosszú 2,5-3 mm-es hegesztőpálcát az útról. 10 méteren bellül megálltam, de eddigre a vasdarab, a forgás miatt szétcsapkodta a hátsó lámpám, a farok idomom, a rendszámom, és sárhányóm. Alig bírtam kiszedni az új gumimból a vasat. Teljesen átszúrta. Persze felelős nincs, az brigád csak röhögött, hogy nem láttak semmit, nem az övék, a rendőr ki se jön, a város gondnokság sajnálja, a munkát végző (felelős) depónia kft szerint meg menjek a fenébe. A motort "csak" 400m-t toltam emelkedőnek, de kiújult a szív elégtelenségem, (előző életemből) amikor aztán Hyundaiosok (haverok) segítettek egy autó tubless tömítéssel annyit, hogy legalább haza érjek.... ennyi.
Na, még mindig nincs meg a mocim sajnos....
Erste nem ad rá hitelt, merthogy túl öreg(8 éves).
A csaj hívott hétfőn hogy beadja másik bankhoz, mondtam ok....
Erre ma hívom hogy mizu, mondja menjek aláírni hogy beadhassa.........
Nem értem, 2 napig várt de minek?!
már 2 hete intézik, és még mindig semmi....
Kezdek kurva pipa lenne.....
Ez a Harmati, most kiesett nálam a kedvencek közül.....
Ráadásul semmit nem lehetett alkudni, és még csak a szelepállítást se vállalták be ingyen.
De a nagyszervizt szívesen megcsinálják! Hát persze.....
Most meg azt látom a honlapon, hogy INGYENES tavaszi átviszgálás május 16-ig.....
Ajánlom figyelmetekbe....
Nem tom, mitévő legyek...
Ötletek?
Látom mindenki készül túrázni,kirándulni. Én is ezt teszem.Holnap reggel indulok Tihanyba,szombatig ott is leszek.Remélem az idő kedvező lesz,és nem ázok szét.
Aztán jövő hét szerdátol-vasárnapig Erdély.A csíksomlyói búcsu , és a környéken motorozás.Szép hosszú túra lesz.
Ezekröl a defekt javitórol van valakinek tapasztalata?Ugy értem használt már ilyet valaki? Én most rendeltem 2 darabot,Preventet hoznak 1000ft/db, remélem nem lesz rá szükség.De esetleg ha használom utánna vinni kell majd gumishoz, vagy maradhat benne ez a szutyi?
Egyébként lehet kapni 6000ft körül defekt javitó készletet, amiben gumi tömitő,ragasztó,szerszámok, és patronban a sűritett levegő van.Ezt egy kicsit drágának tartom,bár biztosan jó.
Széles utat, szép időt mindenkinek!
SEGITSEG! -el kapcsolatban. Az Aprilia-ban '92-'95 óta van benne a fékolaj. Jobb mint az XJ fékje. És nem kímélem.... Szerintem ez megint egy fogyasztói piar. Beszélnek róla, de még fék felpuhulás miatt nem hallottam balesetről. Bár ha nagyon belegondolok, 76-ban a Szlovák paradicsomban a 125-ös Polskinak elpuhult a fékje a szerpentinen lefelé, de abban tuti friss volt. Csak kicsit felizzottak a tárcsák elöl........
Így nem zörögnek a kulcsok és van egy kéztörlőm és egy gumipókom is amivel az adott esetben ittas utasomat fixálhatom. Az ülés alatti "farok" részen elfér egy átlagos spray! Az izzókészlet és az
eü.csomag mellet.
A 150+20€ -nál most olcsóbban is megvehető, ha reálisan mondasz alacsonyabb árat! (120-140€) Ez a buksi megéri ezt a pénzt! Én is így vettem.
a rovarok eltávolítására.A kötelező tartalékokat nem részletezem mert előírás.
A gumimat kerek 30 ezerért vettem (Metzeler Lasertec)hátra, az első pedig 22 ezer volt az elmúlt év szezon végén.
Széles utat Neked!
Ja és a legfontosabb: valami zenét (MP3), mert éktelen hosszú idő egy ekkora út.
Én is megyek, de csak jővő hét pénteken.
Jose ugy tudom te idén vettél hátsó papucsot a vasra.Tudnál nekem árat mondani csak tájékozódás céljábol mert időszerű a csere.Köszi!
Ki szeretene egy jó motort? Igaz nem XJ, de a Fazer sem rossz.
Robbantott ábra ala '92 XJ 600 Diversion (Seca II) Fejidom