Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Későn olvastam el Brumeszkosz hozzászólását .
sibra-nak
Én tennék rá egy olyan nyomógombot ,amely alaphelyzetben zár .
Megnyomva az indítás idejére szakítaná a világítás áramkörét .
Szerintem kímélné az akkut ,főleg ha már nem áll a helyzet magaslatán .
Ha valakinek extra igényei lennének tisztálkodás terén, a lakásom minden bikernek nyitva áll. Asztalt, székeket, fáklyákat intézek, ha lehetőség, na meg igény is lesz rá, akkor bográcsozásra is gondoltam mondjuk szombaton, amikor már minden csapattag ott lesz. Sört, bort, pálinkát, zsíros kenyeret rendezem! Az esetleges értékmegőrzésről személy szerint gondoskodom. Ha bárkinek ezeken felül kérése, ötlete van, kérem mihamarabb jelezze a gördülékeny ügyintézés miatt!
Íme a plakátok.
Katana barátunk úgy néz ki bedobta a kapcsolatait és rendezte az időjárást:)
Szia Katana!
Megnéztem, köszi!
Oké
Örömmel várunk.
Mi már Péntek délutántól ott leszünk, s szombaton megyünk ki a pályára. De mielőtt ide érnél, megcsörgetsz, és mi kijövünk. A Tiszaőrsi templomnál találkozunk. Bevisszük a cuccodat a házhoz aztán szerintem érdemes vissza menni a Kunmadarasi pályára.
Akár a családod is követhet, kocsival!
Hali!
Tudtok mondani olyan infót ahol a 750 mocimra előretolt lábtartót készítenek elfogadható áron? Kösz.
Hagy' ne menjünk ebbe bele mégegyszer... A labortáp meg egész más elven működik.
A motorradbay.de-n sztem van ilyesmi.
Szivesen megadtam ,mert gondolom nem baszlatni akarod.
Tudni nem tudok semmit,de szimpatikus mert végre egy motor amiben nem 22-24-20800-26150km van. Őszintének tűnik a 42000. De ez még mindig drágább mint blackiexé. Vagy nem érzed magad méltónak megpályázni? Igaz sokkal fiatalabb. Bizony megéri!
Érdekes,hogy Yamaháék gondoltak erre az apróságra 25-30évvel ezelőtt is Suzukiék meg nem. Az emil címet köszöntem meg. Mondhattad volna azt,hogy nincs rá felhatalmazásod.
Üdv! Tudtok erről a motorról valamit? http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_xv_750_virago_friss_musz
aki_olcsobb-6014656
Mit köszönsz meg , nem tettem semmit?
Az 535 -őn akinek olyan van,hogy állandóan világít a lámpa az nyugodjon meg mert indítózás közben míg nyomva tartod a gombot a gomb megszakítja a lámpa áramkörét. Ha elengeded akkor újra zárja.
Ha a világítást felkapcsold akkor valóban nem nagyon kíméled a fesszabályzót mert csak keveset esik a feszkó, de a generátort annál jobban terheled( 45 15 15 W az izzok)
Ha nics bekapcs a lámpa akkor valóban megasabb a töltő fesz de sokkal kevesebb áram folyik és nem melegszik annyira a szabályzó.
Az elektromos rendszerekben a munkát a hőt az Á R A M végzi nem a feszűltség, ergo kevesebb áram kevesebb hő.
Az, hogy a megtermelt töblet feszköt elkell diszzipálni az igaz de az sokkal kevesebb hőtermeléssel jár mint ha állandóan folyik a fesszabályzón jöval nagyobb menyiségű áram.

Példa: 30V os szabályozható tápegységet beállítom 12V kapocs feszűltségre de nem teszek rá fogyasztó akkor nem melegszik ha leterhelem egy 45W izzóval akkor már egyből melegszik a hűtőborda mert áram folyik a körben és van munkája az áramnak.
Helló
Szerintem ez engem is érdekel de valszeg csak szombaton tudnék menni, ha az idő is jó lesz.
@Brumeszkosz. Köszi.
Csak akkor felesleges,ha indításkor lekapcsol a világítás. blackiexé olyan. Az 535ös-ét nem ismerem, a sajátomon pont ezért raktam fel kapcsolót,hogy amikor a legtöbb áram kell(indításkor) akkor ne világítson a lámpa. Légyszi nézd meg az emiljeidet!
Szerencsére az én Virago-mon nincs világításkapcsoló, a gyújtás ráadásakor azonnal minden világít mint a karácsonyfa.

Pedig még gondolkoztam is rajta, hogy teszek egy kapcsolót rá, de így feleslegesnek tartom. Köszi, hogy ezt írtad.
Sziasztok kösz Mócsing egyet értek minél hamarabb rákapcsolom a világítást majd.
Szia Noble.
Brumeszkosz kolléga biztosan tud segíteni.......
Az Ebay-en mindent megtalálsz.
Üdv mindenkinek!
Nem jártam erre mióta eladtam szeretett Viragomat, de most újra a kezem közé kaparintottam egy szebb napokat látott 750est. Indul a helyreállítás, máris lenne pár kérdésem a tapasztaltabb kollégákhoz.
Szétkaptam és kipucoltam a benzincsapokat és az egyiknél elég rongyos membránokat és bakelitből utángyártott membrán tartó középrészt találtam. Persze fejjel lefelé voltak összeszerelve, így működött vákum nélkül is. Valaki esetleg tud javító készletet, membránokat, vagy bontott csapot hozzá?
A másik egy elég brutál hátsó háttámla-csomagtartó-táskatartó kombó volt rajta, amit muszáj volt leszednem, de így meg nagyon kopasz a fara. Valakinek nincs elfekvőben egy gyári alu kapaszkodó, ami az ülés körül van? Azzal szebb lenne az összkép.
Kaczkó urat már kérdeztem, sajna nem tudott segíteni.
Íbéjhez annyira nem értek, de ha csak ott van, megoldom valahogy.
Köszi a segítséget, széles utat, napos időt mindenkinek!
Ahogy Blackiex leírta, nekem érthető. Ebben mi a sületlenség, azt ugyan nem értem.

Mert ugye a sületlenség és a szakmaiatlanság közt az a különbség - többek között - hogy míg az első az nem állja meg a helyét, tehát marhaság, addig az második a laikusok által is érthető, igaz, nem szakszavakkal leírt változat, de helyes.

Persze én is csak egy okoskodó f...kalap vagyok ám.....

Nekem annak ellenére volt józan paraszti a leírás, hogy matematikusnak végeztem.

Egyét azonban nem értek: Megtorló miért nem írtad le akkor érthetőbben?
Néhány fotó a Tavaly Majálisról és a Tanyáról.
Skacok!
Áprilisban vaklaki felvetette a Kunmadarasi Motoros majálist.
Jó ötlet volt, csak egy baj volt, hogy szerdára eset a Május 1. És én pl dolgoztam.
Most viszont Június 29.-én is jó program lesz Kunmadarason.
Motoros és autós Gyorsulási verseny és egyéb program.
Mi biztos, hogy megyünk.
http://www.kunmadarasmotorspor...
A látni valók, és a programok is nagyon jók. Plusz van egy csomó árus is. Tavaly ott vettem a nyári kesztyűmet potom pénzért.
S láttam ott gumikat is. Pl a virágóra való Danlop hátsó gumi volt 9000 pénzért. Csak lestem. Kérdeztem az eladót hogy miért ilyen olcsó. Aszongya, hogy mert használt. No én meg kerestem rajta a használat nyomait, de nem találtam.
Szóval mi ott leszünk. Már péntek késő délutántól.
S örömmel várunk benneteket is. A Tiszaőrsi vígkend házhoz.(5 km-re van Kunmadarastól)
Sátor helyet, és tisztálkodási lehetőséget tudunk biztosítani. (Kerti zuhanyzó)
Szóval akinek lenne kedve jönni, jelezze itt. S örömmel látunk minden fórum társunkat!