Beci58-nak .
Kapcsold fel a villanyt mindig menetközben ,az kiméli a fesszabályzót .
Azt a teljesítményt amit az égők fogyasztanak nem neki kell eldisszipálnia . A világítás mellőzésével a generátort sem lehet kimélni ,mert akkor a fesszabályzó fogja terhelni és 60-70 W hőt kell neki +ban leadnia . Legfeljebb az égőket kell kicsivel többször cerélni .
Beszéltem Bontós Pityuval.
Nekem hengerfej dekni csavar kéne vagy kettő. Csak sajnos nincs neki.( Ez a hengerfej tetején lévő dísz burkolatot rögzíti az 535-ösön)
Valakinek nincs véletlenül ilyen csavarja feleslegben.
Vagy esetleg ötlete, hogy honnan lehetne beszerezni?
Na ugye! Csak arra kell ügyelni,hogy még a tengerpart előtti ucsó benzinkúton teletankolni. Néha problémás a parton, meg most már ott sem egyforma az ára. 2-3 évvel ezelőttig minden INA kúton ugyanannyi volt nyál.
Oké
Első hallásra, negatív volt Bea hozzáállása az ötlethez. De most már hajlik rá. Hogy a távolság nem is olyan nagy.
Vasárnap lent lehetnénk a tengernél. S legalább 3 napot lubickolhatnánk is. Csak az idő jó legyen.
Hát az sajnos nem lesz, legföljebb este a sátorban(már aki hoz magával), gyerekek is lesznek. De bikinis motormosás lesz, szerintem az is elég a nyálcsorgatáshoz
Na. Legközelebb te fogalmazod meg helyettem. Egyébként jogos, áramlástanból mindig sz_r voltam, ezért mentem rá inkább Ohm, Lenz és Faraday bácsi tudományára. :)
sziasztok,nemtud valaki virago ülést?vagy legalábbis megmérnétek nekem hogy a két részből álló ülés elejétől alul mérve a sáérvédő ívig mennyi a hossz,alul a sárvédő ivnél mennyi a szélesség,és az utasülés szélessége mennyi?építek egy uralt,és a viragónak kis pofás ülése van,ezt szánnám rá,csak nemtudom elfér e..:/ köszi előre is
Szándékosan ilyen. Ha szaknyelven próbálok fogalmazni (több-kevesebb sikerrel, ugyanis elektronikával foglalkozom megélhetés-szerűen) az nem biztos, hogy közérthető. Konyhanyelven a laikusnak is könnyebb kicsit értelmezni.
Nyilván írhattam volna a Venturi hatásról, de ott egye a fene. :D
Sziasztok én is a napokba cseréltem feszültségszabályozót a régi yamaha 4 vezetékes a negatív a ház a piros a pozitív három fehér a generátor váltakozó kivezetés. Most Keeway-t rendeltem postával együtt 9000 Ft volt az ára a töltésem beállt 14 voltra előtte12,8v volt ez zavart mert mindig alultöltött volt az akkum. Az előző esetben a fesszabályzó valószínű zárlatos az összes termelt áramot elnyeli azzal a veszéllyel jár hogy a generátor tekercs is le fog égni.
Nincs, a szabályzó és a generátor minden, ami itt van. Állandó mágneses, azaz nem szabályozza a gerjesztést, mint a kocsiknál. Az a dolog lényege, hogy amit nem használ fel a termelt energiából, azt elfűti a szabályzó.
Ha a generátor rendben van és a mérés, amit linkeltem eggyel korábban, sikeres, akkor a szabályzó halt meg ismét. Az viszont azt jelenti, hogy valami nem kóser a rendszerben, lehet, hogy zárlatod van valahol a világító/gyújtó ármakörben.
Köszönöm az útba igazítást, és megfogadom. Az én motoromon mivel elég idős, csak négy vezetékes a szabályzó 3-om fehér, és egy piros kábel van rajta. 87-es kiadású. De csak 21-ezer mérföld van benne. Az ősszel cseréltem a szabályzót, letestelt, fel volt púposodva de most megint rendetlenkedik. A töltésnek külön vezérlése nincsen? Bocsi ha badarságokat kérdezek, de a motort vezetni szeretem, de sajnos a javításához nem nagyon értek. Türelmedet előre is köszönöm.
Üdv,mindenkinek! 535-ösömnél melegszik a feszültségszabályozóból kijövő mindhárom kábel. Mi lehet a gond? A dugókat már levágtam, és csokit tettem fel. Ha külön megmérem, nem testel le egyik sem. Ha bekötöm, durrog a motor.
Veterán járműkiállítás vegyesen lesz, igazából a szervezők törekednek a motorok kiállítására, de abból szerintem kevés lesz.
Autóból meg mindenféle.
A zenekarokkal az a baj, hogy még egy részük variál, de lesz Obscure H8, Revolver.
Ügyességi játékok: a nagy kedvenc sörpörgő, babettás trainingpálya, ugyanez rollerrel v. gördeszkával, lesz bukósisak célbadobó verseny, motorkerék gurító verseny, motorkerék dobó verseny, falovacska verseny . Ezek biztosan lesznek, de még alakul a program. Ha valakinek van jó ötlete, dobhatna egy mailt, szívesen venném, és továbbítanám a szervezőknek.
Ok. A streetfighter bemutató biztos siker, a rockzenei koncertet nevesíteni kéne(ki fog játszani) a vetélkedőt pontosítani(sörpörgő és utána 5 sörpad átugrása és vissza pl.) Ilyesmi. A veteránnál le kéne írni,hogy motor vagy autó vagy vegyes. Törekedni kéne,hogy sok Magyar gép legyen. Ennyire azért legyünk nacionalisták!
Kapcsold fel a villanyt mindig menetközben ,az kiméli a fesszabályzót .
Azt a teljesítményt amit az égők fogyasztanak nem neki kell eldisszipálnia . A világítás mellőzésével a generátort sem lehet kimélni ,mert akkor a fesszabályzó fogja terhelni és 60-70 W hőt kell neki +ban leadnia . Legfeljebb az égőket kell kicsivel többször cerélni .