Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tisztelt robág
És mindenki az üveggyertyával kapcsolatban.
Az enyém legalább húsz éves Colortest gyártmányú és hosszúmenetes 14mm es, de van a készletében egy kis 7mm bronz gyűrű amivel rövidmenetbe is alkalmazható, de a rövidmenetű újabb mindenhova alkalmas, ahogy kalmi is írta.
Tisztelt kalmi79
Miért is állna érdekemben bárkit is megvezetni? Hiszen társak vagyunk az úton, ráadásul márkatársak. Azért, hogy hitelesen állítsam, amit leírtam, ismét le fogom ellenőrizni más mérések által. Amint megvagyok, közlöm.
Amennyiben más eredményt kapok, korrigálom.
De bárkinek lehetősége van az én méréseimet cáfolni, ha az általam leírtaktól nagymértékben eltér, az én mérőm gyárilag kalibrált adatot ad.
A műszer beszerzése óta eddig eltelt három év tapasztalatára alapítottam a közölt értékeket.
Várom más hasonló gépen az enyémtől eltérően mért értékek különbségének az elemzését.
Rendben es koszi, holnap beszelunk!
Ha esik akkor majd egy másik időpontot egyeztetünk.
Itt is rossz idő lesz egész hétvégén.
Halli, koszonom, hetfoig csak telorol tudok netezni, de hetfon letolom. szeles utat!
Tiszteletem Brumeszkosz! ha aban maradunk hogy ha jo ido lesz akkor megyek csak , az gond lenne? mert itt esos ido van, ma is egesznap eset! koszi
A magam részéről nem szenvedek, egyszerűen csak beszélgettünk.

Tőled is kérdezhettem volna az üveggyertyáról, de egy régebb hozzászólásodban nagyjából értelmetlen dolognak tartottad.
Köszi Mócsing !
Köszi Shanjee !
Ne szenvedjetek ennyit ezen az üveggyertyán. Tökéletes a rövidmenetes. Egy dolgot kell eldönteni, ha 535, 750, vagy 1100 hoz kell, oda a 14mm-es menetátmérő kell, a 250-eshez és a 125-öshöz pedig a 10mm-es menetátmérő szükséges. A menethossz nem lényeg. A gyertyánál azért fontos, mert ha rövid menetes hengerfejbe hosszú menetes gyertyát teszel, az lehet gáz, mert akár a dugattyútetőbe is beleérhet. Ha pedig hosszú menetes hengerfejbe rövid menetes gyertyát tekersz, akkor a szabadon maradó belső menetekbe hosszabb távon lerakódhat korom és egyéb égéstermék, ami nem jó. De az üveggyertyával kb 5 percig üzemel a motor, annyi idő alatt semmi sem rakódik le, ezért lehet szinte mindenhol a rövid menetest kapni, mert az mindenhez jó.
Ahogy nézem a gunson is rövidmenetes .
Basszus !
Itt laksz a szomszédban ,én meg a világvégéről rendelek ...
Gurulni kéne egyet .
Az enyémen is 11 mm a menet hossza.
robágnak
Most tervezem a próbát .
Az előbb kiszedtem a gyertyát ,megnéztem milyen hosszú menet van rajta . Felhívtam az eladót hogy rövid az üveg menete . Azt mondta mindig ilyet árul , azért rövid hogy mindenféle motorhoz használható legyen . Megpróbálom lefigyelni a konkurencia milyet árul .
Nekem az olajbeöntő nyílásban van a hőmérő, kb. 80 fokig melegszik.
1979-ben vettem Bicskén, 198 forintért.
Egyszer néztem meg hogy hogy működik.
Hát.... 65 fok nekem is kevésnek tűnik. Igazi nyári melegben, ha megnyálazom az ujjam és a hengerfej bordájához érintem épp hogy nem sziszeg, de pillanatok alatt elpárolog, szerintem a hengerfej hőmérséklete közelít a 100 fokhoz.
Nagyon érdekes amit írtál. Ellent mond minden tapasztalatomnak, igaz azokat nem motorral szerzem, hiszen nincs semmi hőmérő a motoromon. Az R1 Yamaha vízhőmérséklete 72-75°c folyamatos menetben. Budapesten ez az érték 25-30at felugrik. A kamionom fedélzeti számítógépe szerint 98-103°c a normális olajhőmérséklet. A kiskocsin amelyiken van olajhőmérő kb a duplája a normál érték annak amit te leírtál. Pug.406 2.2HDI 110-120. Lancia thesis 2.0 turbó 130°c. Azt gondoltam,hogy egy léghűtésesnek csak több lehet. A 65°szerintem baromira kevés. Mivel a motorod jól muzsikál, szerintem a hőmérőd hibádzik. De az is lehet,hogy a virago blokk ennyire toleráns.
Köszönöm !
Ránézésre én is fele olyan hosszúra saccoltam.
Kisebb lesz a kompresszió, de lehet hogy a beállítás szempontjából elhanyagolható.
Egyébként használtad már ?
Némi ármány van a dologban .
A menet 14-es ,viszont a hossza tömítés nélkül 11 mm .
mögmérem menten
Bocs, de fontos kérdés.
A menet megfelel az NGK BP 7 gyertyához ? (14mm átmérő, 19mm hossz)
Nem baj .
Tegnapelőtt érkezett meg a gyertya ,lehet rendelni .
Szia Mócsing !

Kösz a címet, de ez egy 2012 évi hirdetés.
Ha Shanjee-é nem eladó, megpróbálom.
Tisztelt Mócsing
Az üveggyertya hasznosságát hadd erősítsem meg még annyival, hogy habár nagyon ritkán csavarom ki a gyertyákat, a visszacsavarása pláne az első hengerbe nekem legalább negyedóra babrálás volt amíg rá nem jöttem, hogy a flexibilis toldószáron belógatva könnyedén betalálok a menetes helyére.