Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen, ezt csendesen, magában így rendezi le az ember. Mást nem tehet. Keres magának olcsóbbat, máshol.

Egy ismerősöm kevésbé visszafogott, kormánycsapágyat szeretett volna venni, a neten megnézte, hogy 12 eFt körül jön ki a szett, vitt magával 18 eFt-ot és elment egy motoros boltba. Ugyanazt a Koyo szettet 26 ezerért tették elé, amit a neten kiválasztott előre. Rá is kérdezett, hogy mitől ilyen drága. Az eladó faarccal válaszolta, hogy ez a legkiválóbb AMERIKAI GYÁRTMÁNYÚ csapágy, amit kapni lehet a világon, ők a kizárólagos forgalmazók a megyében és a minőségnek ára van.
Még mesét is költöttek hozzá. Erre varrjatok gombot...
Pusztuljanak éhen! Csak ez a kívánságom.
Én a Speedmoto webáruházból vásárolok, minden diszkont áron van szinte.

Példának okáért:
http://bolthely.hu/generalspee...

Az akksit azért említettem elsősorban, mert most cseréltem és kb. seggre ültem az árától. A helyi autósboltban rendelésre hoztak volna 28 ezerért, a neten 17 körül volt a legolcsóbb (a fentebb említett helyen), a legdrágább meg... Inkább megmutatom, mert nem hinnétek el.

http://www.robogowebshop.hu/ak...

Egyszóval: piszkosul oda kell figyelni!
Így már más a leányzó fekvése. A főváros közelében hajlamos csak magára gondolni a zember. Írtam,hogy én mennyiért találtam. Egyébként a Motult favorizálja szinte minden bolt. Viszont ők csak literes kiszerelésben adják. Az olajwebshop ahol fél literest találtam.
Persze első a munka. A Néva parton már várja az Auróra cirkáló,hogy olajat meg szűrőket cseréljen a maestro.
Csak akkor nem drágább, ha jó helyet találsz, korrekt boltot.
Azonban vidéken, pl. felénk 3000 Ft körül mérik a félliteres teleszkópolajat és 25 lepedő körül a Yuasa akkumulátort, már ahol kapni lehet. A neten is szét lehet nézni, ugyanez a tendencia. Ugyanaz a villaolaj egyik helyen 5000/liter, máshol 3500.

A kereskedő tudja, hogy kevés bolt tartja, el is kéri az árát, mint "spéci cucc", ugye.

Na de amire a vezérművet rá merem bízni, az biztosan nem eszi meg a villámat sem. És ha literje csak 1600 Ft, akkor... :)
Nincs vita motorolaj és villaolaj között. Kalmi írta,hogy felesleges,meg drága, én meg,hogy nem drágább mint a motorolaj. RC51 aki hozzáfér ilyen régi adatokhoz. Nekem is ő írta meg a betöltési mennyiséget. Ha majd olvas minket remélem reagál!
Igen, az olaj sűrűsége igazából a teló működési sebességét befolyásolja, a híg olajjal gyorsabban működik, a sűrűvel kicsit lassabban. A felütést vagy rugócserével, vagy rugó előfeszítéssel orvosolhatjuk. A rugó előfeszítés nem ördögtől való dolog, nekem számtalan túra és sportgépemben volt ilyen opció a villa tetején. kb 0 és 5 cm közötti előfeszítés nem árthat. Egy sima rugó átmérőjével megegyező átmérőjű, 0-5 cm hosszúságú csövet be kell rakni a villa felső zárókupakja és a rugó közé. Sima vascső is jó, fűrésszel levágva. Ez így természetesen nem lesz állítható, de az előfeszítés miatt nem fog felütni, vagy sokkal ritkábban. Arra kell figyelni, hogy ha túl hosszú csövet alkalmazunk és/vagy túlságosan ellágyultak a rugók, akkor összenyomásnál a rugók menetei teljesen egymásra ülnek, és akkor meg azért fog felütni.
Felesleges az olajat sűríteni. Csak egy kicsit javít a felütésen, cserébe viszont a visszarugózás jó lassú lesz.

Ami a motorolaj vs. villaolaj vitát illeti, ha valaki hozzáfér 80-as évek beli Suzuki szervíz manual-hoz, olvasson bele...
Sziasztok!

Nekem 10w van benne, fel nem üt, jól csillapít, de első fékkel nagyon jól behintáztatható. Ja és Castrol.
Az enyémbe 20-as van, hát igazából csak lassabb lett tőle a teló, nem üt fel kevésbé.
Szia,

veszel egy 10-est meg egy 20-ast, összeöntöd a kettőt, és megvan a 15W olajad 2db cserére
Én a saját 535-be 10W-t tettem a szimmering cserék és átmosás után. Teljesen rendben volt, nem éreztem puhának, pedig akkor 120 kg felett volt a súlyom...
RC51 a 15wt írta nekem, na olyat nem találtam. Akkor a 10is jó,csak kicsit puhább.lesz tőle. Nem célom a határait feszegetni az öreg vasamnak,ezért gondolom jó lesz a 10w is.
Blackiex tapasztalata szerint a 10-40 lágy, a 20-40 kemény rugózást biztosít. A kettő közt a lehet az igazság.
Én 15-40W használtam, normál körülmények közt jó is. Probléma a kátyúk, vasúti átjárok stb.-nél jelentkezik.
Nincs kedve valakinek ma kicsit motorozni BP környékéről? Én szinte egész nap szabad vagyok, bármikor mehetünk, akár késő délután is!
Szép idő lesz!
Az 5W-vel lesz a lehető legpuhább a csillapítás, a 20W-vel meg a lehető legkeményebb.
@RC51. Ha van véleményed ne tartsd vissza! Bár valószínűleg éppen alszol.
Semmivel nem drágább a Castrol fork, mint az Act-evo. Nem értem mi értelme van a motorolajnak a telóba. Legalább van fél literes belőle. 228mili kell száranként nekem.
Az olajwebshopban 10w-set találtam 0,5literes kiszerelésben. 1140-Ft. A 10w miatt akkor most puha vagy kemény lesz a telóm? Egyébként 4 fokozatban állítható a telóm.
Én több helyről azt hallottam hogy a motorolaj tökéletesen megfelel.
Mindenesetre nagyon zavaró hogy minden gödröt kínosan kerülni kell mert csattog mint az "istenbasszameg"
Éppen ezzel szarakodok én is. Engem kifejezetten óvtak a motorolajtól. 15w Castrol forkot nem találok. A Motul 1 literes és piszok drága. Meg vagyok lőve.
Sziasztok !
Az olaj 15W.
A rugót én is gyengének éreztem, nem tudom létezik-e erősebb ?
Ja, és tökéletes bele a motorolaj, nem kell drága kifejezetten villákhoz ajánlott olaj.
Én úgy tudom, hogy attól függően milyen keménységet akarunk, tehetünk bele 5W-s, 10W-s, vagy 15W-s olajat.