Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Érdekel valakit központi elektronika , index relé , index üres és távolsági fény visszajelentő lámpák kompletten az ami a tank és a kormány között van kis dobozka , izzósorokkal,kábelkorbács.
Ma hozta a posta.
http://www.ebay.de/itm/2308640...

Itt megtekinthető.
Üdv. Mostanában volt zárlatos a hátsó lámpa kábele, onnén tudom, hogy egy 10A-os bizti védi a féklámpát, hátsó lámpát, irány jelzőket, kürtöt, O-állás jelző lámpát.
Az ilyeneknek kellene azonnal és örökre elvenni a jogosítványát, mert figyelmetlen ön és közveszélyes barmok.
A ferihegyi gyorsforgalmin minden héten bedugul a vasak alatt a forgalom, mert valamelyik gyík nem ismeri a kresztáblákat és kénytelen megállni az egész gyorsforgalmi.
Hozzáteszem egy emeletes busz felső utasai néhány éve csúnyán póruljártak egy ilyen "sofőr" hibájából.
Floridaban vagyok. Itt nincs hurrikan csak az eszaki allamokba.
Kiprobalom. Koszi a tippet.
Sajnos hogy a fesszabalyzo rosz e nem fogod megtudni addig amig az uj tekerccsel ki nem probalod. Vagy valakinek a jol mukodo motorjan leteszteled. Meg a 6 diodat ki tudod merni de a szabalyzo elektronikat mar nem. Az index semmi esetre nem tette tonkre a generatort. Nincs kozvetlen kapcsolat. A biztositek akkora legyen amit a biztositekdoboz fedele mond mert 1 koron tobb dolog szokott lenni es ahhoz van meretezve. Tehet ha azon a koron osszeszamolsz mindent es mondjuk 10A terheles jon ki akkor 15A biztositek kell. De kovesd a konyvet.
Köszi -természetesen van ilyen értékü biztim de most vásároltam nemrég a mocit és ezek vannak benne -2db-15w-és egy 30w-os hogy ez sok neki az biztos!
Ohm törvénye.
Az index 2 X 21W-os, plusz a zöld lámpa a műszerfalon, ami további 4W, összesen tehát 46W.

46W / 12V ~ 4A, azaz a biztosíték az index vonalán 5 vagy 6 Amperes lehet. Ilyet szerezz be, szinte minden autósboltban kapható.

Hogy a 15A-es biztosíték nem volt-e túl sok, azt a manualban kell megnézned.
A cégnél szereztem 3-db 110v-os égőt és azzal csináltam ahogyan a te kis videódon láttam -utána kimértem multival és zárlatot mutatott 200-k-00,0-át mutatott -járó motornál pedig acv-n kettő tekercsen 20v-körül mérten kis gáznál egyiken pedig 17-et -tehát kuka-lenne egy kérdésem hogy a fesszabit hogyan tudom meg hogy jó mielőtt betenném az új tekercset?
Egyszerű: Import video a bal oldali menüben.
A videót sok apró klipre szedi szét, de ezzel ne foglalkozz. Select all (CTRL + A), majd egérrel húzd rá alul a filmcsíkra (storyboard).

Mutatom képen:
Köszi szépen-a jobb első indxem volt a zárlatos az elküldte az inedxrelét is meg a generátortekercset is-de nem értem hogyan lehet ,van 2-db 15-A-bizti meg egy 30-A-bizti és azok nem olvadtak el-ezek szerint nincs jól védve az elektronika-lehet hogy kellene néhány lengő biztosítékot beszerelnem?
Minálunk most a lecsökkent hőmérséklet a krízis forrása. Nekem személy szerint a mareggeli indulás /05 óra/ szembesített azzal, hogy az olaj 20W50-es olyan dermedt +4fokon, hogy az indítómotorom igencsak megdolgozott vele. Jelenleg fedett helyen tárolom, ami nem zárt építmény.
Afféle brainstorm jelleggel kérem a fórumon jelenlevőket, hogy mit lehetne kitalálni az indulás előtt az olaj hőmérsékletének a legalább 12-15 fokra emelésére. bennem felmerült a fűtőszálas ventillátor, vagy a blokk alatt rezsóval vizet forralni.
Mondhatjátok nyugodtan:-hát essszülyee!-. Semmi baj.
Amikor tényleg szar lesz az idő, én is kénytelen leszek pihenőre tenni a gépet tavaszig.
Tisztelt Parázs úr
Ugye elég messze vagy most Manhattantől? Vagy kezdjünk aggódni...
Nekem anno otthon egy srac tekercselte egy kis faluban a generatorokat. Nem ez volt a fo terulete de megcsinalta. Fokepp 3 fazisu motorokat tekercselt. Nagyon olcson csinalta es jobb lett mint a gyari mert vastagabb vezeteket hasznalt. Ezt csak azert mondom mert szerintem a szomszedodba is van egy ilyen szaki.
Jo volna ha segitenel igen. Probaltam azt is es nem talalom hol kell 2 klippet osszefuzni. Vagni tudom de akkor lesz sok kicsi darabom. A hep menube elmagyarazza de a progin mar nincs az a lehetoseg nincs az a gomb.
Mennyire vilagosodtak fel a lampak? Mert nekem nem volt alkalmam 220-as lampakkal kiprobalni es sokan kerdeztek hogy most akkor mi tortenik?
Köszi -már írtam is nekik-és ha jó árban akkor el küldöm nekik javításra!
Ha nem találsz olcsóbbat, akkor esetleg: http://indukcio.uw.hu/
Generátor téma -ma sikerült kimérnem a tekercset deltakötéses lámpával és kiderült az egyik tekercsem elszállt vagyis állórész kuka-ha valaki tudna segíteni vagy van esetleg valakinek eladó 535-ös viragóba azt megköszönném!
Van választék

Németben ha fanatikusként kimerészkedsz a hóba "nyári gumikkal" a motoron , pár tank benzin árát legombolják rólad a rendőrök.
Ès végül is teljesen jogos szerintem.
Üdv. Köszönöm a tájékoztatást. Ha már Veresegyházán lesztek javaslom menjetek el a tóparton lévő faházba, ha igazán finom sülthalat akartok enni.Én nyáron kétszer-háromszor megszoktam látogatni.
Minden jó, ha jó a gépe:) - akarom mondani vége.

Hogy komoly-e a vevő, azt ő tudja, korrekt srácnak tűnik, de a vevő a fizetés időpontjáig csak érdeklődő marad. Ha nem megy el a vas, az is jó, mert akkor van lovam jövőre, de ha elmegy, akkor maradok hű lelki társatok 2-3 évig, mert ugye kocsicsere, babaproject van épp alakulóban, azaz tervezés alatt. Csak amikor egyenesbe áll minden anyagilag és beválik az új verda (nem szedi le a gatyámat alkatrészigény miatt), akkor lehet szó másik vasról...

Abba belegondolni is rossz, mit csinálok a motoros ruháimmal, a bukóval.. stb...

De azt sem szabad elfelejtenem, hogy az autó és a motor kb 1 milla kp-t jelent, és erre szükség van az autóvásárláshoz...
Tisztelt littlerock
örömmel tudatom, megint van netem, követem a történéseket.
Ha komoly vevőd van , előbb utóbb csak megegyeztek...
Azt azért Te is tudod, hogy ilyenkor csinálhat jó vásárt a firkásabb vevő, mert annak van szezonja ősszel. Tavasztól már az eladó is jobb árat tarthat ki. De ha eladod, min lovagolsz tovább? Kinéztél már valamit?
Mert Te sem maradhadsz a pálya széléről beszólogató sosem látható elméleti "tanár úr", mert abból van már elég a fórumon!

Más: hogennek megértem az aggodalmát, csak az időjárás egyre kevésbé kedvez a szenvedélyünk kiteljesedésének, ezt kell belátni. Ne kísérletezz bütykös gumival, az más kategória!
Szombaton családostul Veresre + Őrbottyánba kirándulunk,mert szép lesz az idő, (de most kivételesen autóval)...