Hali mindenkinek! Látom, jól sikerült a közös gurulás, ennek igazán örülök. Nekünk Debrecenből Brumeszkosszal sajnos messze esett az útvonal, de hátha egyszer jösztök errefele is. Jövőre egy Mártát be lehetne vállalni egy közös találkozóponttal.
Más.
Előfordulhat, hogy erősebb fékezésnél kottyan a teleszkóp? Eddig a kormánycsapágyra gyanakodtam de ott minden fel lett újítva. Ha a teló, akkor mitől lehet? Kopott persely vagy egy rossz összeszerelés eredménye? Hogyan javítható?
Köszi előre is.
Üdv! Kalmi79nek! Voltam tavaly szlovéniai túrán! Blad és környéke! Onnan indulva csillagtúra! Egy csoda a Júlia-alpok, Isonzó, Triest! fen északon a szlovén olasz osztrák hármashatárnál a csúcsig fel motorral! Egy csoda sok kanyarral, sok látnivalóval, jó utakkal! Mindenkinek csak ajánlani tudom!Ha tehetem egyszer visszamegyek! Később küldök linket a motorzz.hu lapon keres esetleg túrák között videót!
Sziasztok !
Köszönöm vicctor az információt. Pontosan azok a tünetek amit leírtál.
Ebben a szezonban már nem töltök rá olajat, mert tavasszal úgyis olajcsere, és most is bőven a felső nívó közelében van. Idén valószínűleg a mai 200 km volt az utolsó gurulásunk.
Egyébként továbbra is várom a maradék cuccaid listáját !
Ha elolvastad akkor esetleg a Jásdi Kiss Imre előadását is érdemes megnézned.
Igaz nem rövid. De annál elgondolkoztatóbb.
A Cikben lévő első link. Csak kattincs rá. A Yutubon is fen van.
Egy virgáccsal, 4-5 napos túlélő csomaggal:
- több mint 5 literes fogyasztással 1500km-en magyar benzinárral számolva max 35000 huf (Ausztriában olcsóbb, Olaszban jóval drágább, Szlovéniában kb egál)
- 40 eurós szállás 4 alkalomra 160 x280 huf = 44800 huf
- ebből egyik sem reális, de ha belefoglaljuk az extra kaja, extra sör, és esetleges múzeum vagy egyéb belépődíjat, akkor is látszik a 75000 huf-os költségplafon...
Természetesen ha egy nappal kevesebbet vagyunk, akkor már csak 60-65000 huf
2009-ben kb 60000-ből megvolt Makarska de akkor egyszer aludtunk panzióban, egyszer kempingben, és kétszer a tengerparton... csak kétliteres sör, kenyér és reggeli kávé volt az ott beszerzett cucc...
Jaaa... Az Intruder volt? XDDD Ma is tanultam valamit! :D Srácok tőltsétek fel a vidiket valahová, nem muszáj pont ide ha nem akarjuk mindenki lássa max adjatok linket!
yepyep! De hol a 2db 400as? *.* És szerintem kevered az intrudert a Drag Star-al.. Aztán bocs ha én tévedtem... De Littlerocknak meg nekem 400as! :D Robin meg Dragot vett.
Na. Tegnap este én még visszamentem Esztergomba....
Na nem motorral, hanem kocsival haverokhoz kártyázni meg inni.
A tegnapi napról:
Mindenkinek köszönjük aki eljött, jó volt végül 13 motort és 15 embert együtt, egy csapatban látni márkától és típustól függetlenül. Végül a motorok listája:
- 1100 Virago - 1 db
- Intruder - 1 db
- HD spori - 2 db
- HD Dyna - 2 db
- 535 ös - 7 db
Az útvonal kissé módosult menet közben. Megpróbáltunk Kemencéről elindulva Letkésnél átkelni...hátha átjutunk valahogy a híd felújítása ellenére....nem sikerült.
Délre haladtunk, és Szob-nál átkeltünk a Dunán komp segítségével, családi kedvezmény igénybevételével.
Pilismarótról Esztergomba, onnan Tát, majd Dorog, Máriahalom, Epöl... Gyermely, Zsámbék, Piliscsaba.... végül a 10 esen jöttünk vissza a városba.
Én gyakorlatilag egyedül motoroztam egész nap, csak a tükörből láttam a többieket. Legközelebb más szervez és más megy elől.
Tegnap induláskor tankoltam csumára a gépet, és ma még eljöttem vele úgy melózni, hogy még mindig nem kellett tartalékra raknom, pedig 250 km felett járhatok (nincs km órám)
link
Más.
Előfordulhat, hogy erősebb fékezésnél kottyan a teleszkóp? Eddig a kormánycsapágyra gyanakodtam de ott minden fel lett újítva. Ha a teló, akkor mitől lehet? Kopott persely vagy egy rossz összeszerelés eredménye? Hogyan javítható?
Köszi előre is.
http://www.nagyutazas.hu/magya...
Köszönöm vicctor az információt. Pontosan azok a tünetek amit leírtál.
Ebben a szezonban már nem töltök rá olajat, mert tavasszal úgyis olajcsere, és most is bőven a felső nívó közelében van. Idén valószínűleg a mai 200 km volt az utolsó gurulásunk.
Egyébként továbbra is várom a maradék cuccaid listáját !
Igaz nem rövid. De annál elgondolkoztatóbb.
A Cikben lévő első link. Csak kattincs rá. A Yutubon is fen van.
Egy virgáccsal, 4-5 napos túlélő csomaggal:
- több mint 5 literes fogyasztással 1500km-en magyar benzinárral számolva max 35000 huf (Ausztriában olcsóbb, Olaszban jóval drágább, Szlovéniában kb egál)
- 40 eurós szállás 4 alkalomra 160 x280 huf = 44800 huf
- ebből egyik sem reális, de ha belefoglaljuk az extra kaja, extra sör, és esetleges múzeum vagy egyéb belépődíjat, akkor is látszik a 75000 huf-os költségplafon...
Természetesen ha egy nappal kevesebbet vagyunk, akkor már csak 60-65000 huf
2009-ben kb 60000-ből megvolt Makarska de akkor egyszer aludtunk panzióban, egyszer kempingben, és kétszer a tengerparton... csak kétliteres sör, kenyér és reggeli kávé volt az ott beszerzett cucc...
Srácok! Ezt érdemes végig olvasni, ha van egy kis időtök. S talán a cikben lévő linkek is érdekesek.
Igaz nem motoros téma, de azért elgondolkodtató.
enk/
Basszus nagyon kedvet kaptam! Szlovéniába el kell menni motorral!
- 1100 Virago - 1 db
- Intruder - 1 db
- HD spori - 2 db
- HD Dyna - 2 db
- 535 ös - 6 db (ebből 2 db 400) :)
- 1100 Dragstar - 1 db
Így ok?
Na nem motorral, hanem kocsival haverokhoz kártyázni meg inni.
A tegnapi napról:
Mindenkinek köszönjük aki eljött, jó volt végül 13 motort és 15 embert együtt, egy csapatban látni márkától és típustól függetlenül. Végül a motorok listája:
- 1100 Virago - 1 db
- Intruder - 1 db
- HD spori - 2 db
- HD Dyna - 2 db
- 535 ös - 7 db
Az útvonal kissé módosult menet közben. Megpróbáltunk Kemencéről elindulva Letkésnél átkelni...hátha átjutunk valahogy a híd felújítása ellenére....nem sikerült.
Délre haladtunk, és Szob-nál átkeltünk a Dunán komp segítségével, családi kedvezmény igénybevételével.
Pilismarótról Esztergomba, onnan Tát, majd Dorog, Máriahalom, Epöl... Gyermely, Zsámbék, Piliscsaba.... végül a 10 esen jöttünk vissza a városba.
Én gyakorlatilag egyedül motoroztam egész nap, csak a tükörből láttam a többieket. Legközelebb más szervez és más megy elől.
Köszi, jó kis nap volt!