Én meg 3 éve még kereskedelemben dolgoztam.
Műszaki osztályon.
Minden héten kiadták az áru hitelező bankok a szöveget, hogy melyik módozatról mit kell hazudni. lehetőleg mindent hitelre kellet volna eladni. Akkor volt jó a jutalék. Mivel akkor legalább 40%- al többet fizetett a vevő az áruért.
No ezt nem sokáig bírta a gyomrom.
Inkább elmentem kukásnak. az legalább hasznos munka.
Kukás kocsit vezetek. Kicsit büdös, és a fizu is jóval kevesebb. De nyugodtabb vagyok és a hétvégéim is szabad. Így tudok motorozni is.
Én nem adnám a szájukba a faszom.
Legfeljebb annak a Gabriellának aki egészségügyi miniszter volt.
Tudjátok érték megőrző széfeket tetettet a kórházakba, hogy a sok gazdag magyar embernek legyen hová tennie az arany ékszereit, ha betegen fekszik a kórházban.
Szerencsés vagy. Valószínűleg szövetkezettől kérted.
De a bankoknál lévő forint hitelre sem mindre vonatkozik.
Csak van egy ismerősöm akinek ezen a címen emelték a forint hitelét.
Rosszul látod.
A Kormánynak ehhez semmi köze.
A Kormányunk nem igazán szólhat bele a bankok működésébe. Nincs bennük részvénye.
Ha 2002-ben kezdődött ez, akkor ez azt jelenti, hogy akkorra már mindent felvásároltak az országból amit tudtak.
Csak hát itt a lakosságnak nagyon nagy százalékának saját tulajdonában van az ingatlanja.
Hát hogy is lehet ezt megvenni, ha a benne lakó nem akarja eladni.
Hát úgy ahogy az országgal is tették.
Kölcsön adok neki. Aztán jól felemelem a kamatokat. Amit persze nem tud fizetni. Akkor fel ajánlom neki, hogy megszabadulhat a hiteltől, ha átadja a banknak a tulajdon jogokat. És ott maradhat mint bérlő.
Ezt sokan ki is használják. Csak nem gondolnak bele. Ugyan is a bérlőnek bármikor fel lehet mondani. És mehet ahová akar. Vagy a csillagos égig lehet emelni a bérleti díjakat. S akkor is mehet ahová akar.
Én tudok egy helyet a világban ahol tanulják a magyar nyelvet. Az új hazájuk nyelvét. Csak hát mindig elszámolják magukat. Mint már a történelem során annyiszor.
De engem nem érdekel. Én velük is elég jól kijövök. Csak békén hadjanak.
Igen
A frank hitel elbírálása akciósan ingyenes volt. A forint hitel elbírálása 100 000 Ft volt. Plusz a kamat is legalább 10% - kal magasabb volt.
Te melyiket választottad volna?
De aki volt olyan hülye és mégis a forint hitelt választotta, annak is megemelték a törlesztő részletet. Kamat különbözet címén.
És mitől Fran hitel a Frank hitel? Valaki Frankot kapot, majd átváltotta, és úgy vett valamit? S most frankot vesz és azt viszi be a bankba, minden hónapa?
Hát nem. Virtuálisan kapott, valójában nem is létező pénzt. A Pénz csak azután létezik ha az adós előteremti és befizeti a banknak.
A Frank alap, csak szöveg az uzsorázáshoz.
A lehető legszemetebb dolog volt hagyni sőt rábeszélni az embereket a deviza alapu hitelekre. Ezért én minden politikust aki megszavazta felakasztanám.A másik kérdés mikor kezdték el ezeket a hiteleket? 2002-ben kik voltak akkor hatalmon? Na jó az Mszp meg folytatta teljes gőzzel! Na ezért az egyért tuti kötelet érdemel mind.
Igen kifelé így jön le. No meg szeretnek is az unióval takarózani.
Ha saját kútfőből valamilyen népszerűtlen intézkedést, hoznak, akkor ráfogják az unióra.
De sajnos nincs szabad kezük. Szerinted Magyar köztársaságból miért lett Magyarország?
Mert már semmi köze a közhöz. Ez a területtett Magyar országnak hívják, és az IMF tulajdona.
Csak bérlők vagyunk. A Bérleti díjunk pedig a hitelünk törlesztő részlete.
A kormányunk annyira nem szabad, hogy külföldi vállalatnak adja az adóból befolyt pénzt, munka hely teremtés címén.
Ugyan miért nem magyar vállalatnak. Vagy miért nem épít egy cukor gyárat például. Azzal nem csak a gyárban dolgozóknak teremtene munkahelyet, de a mezőgazdaságnak is adna munkát.
Az országunk felvásárlása nem most kezdődött. 90-ben fejeződött be.
45-ben katonailag meghódított ország lettünk. Báb kormányunkat Moszkvából irányították. Majd a másik oldalról beépültek ebbe a kormányba, és meggyőzték Kádár apánkat, hogy nyugodtan vehet fel nyugatról hiteleket. Csak a nép jól éljen.
Aztán 90-re a hitel elérte azt a szintet ami ahhoz kellet, hogy a Szovjetúnió ne akarja kifizetni. Benyújtották a számlát, aztán az akkori tulajdonos rendfentartói kivonultak az országból.
Az új tulajdonos pedig már nem fegyverrel, hanem pénzel irányít. De azért még ne legyenek illúzióink.
De tényleg befejezem, mert forog a gyomrom.
Én sem bonyolítanám tovább,csak egy utolsó. 2 évig éltem egy olyan nővel aki hitelügyintézést csinált. Akaratlanul is tanúja voltam az üzleteknek. Annyi hazugságot nemlétező munkahelyet stb még én nem láttam. Az feltétlenül igaz,hogy a bankok tisztába voltak a hazugságokkal,de így volt meg a terv ergó a haszon. A lány mindenkinek elmondta,hogy a CHF változhat, a forint fix. Mégis kb 5% volt aki azt választotta.
Szerencsére nekem nincs kölcsönöm. De akik most elvannak adósodva azokat sem nevezném felelőtlennek. legalább is a nagy többséget nem. Inkább a bankokat uzsorásnak.
Ugyanis mikor felveszel egy hitelt előtte ki számolod, hogy mekkora törlesztő részletet tudsz havonta kinyögni. S ettől egy kicsivel kisebb összegre szerződsz. Hátha bejön valami amire nem számítasz.
De arra senki nem számított, hogy duplájára nő a törlesztő részlet.
Én is gondolkoztam az ingatlan hitelen annó. Bementem egy bankba. S konkrét koonstrukciót kértem. Fél órát győzködtek, hogy nekem az nem jó. Az túl drága nekem. Hitel elbírálat 100 ezer + sokkal magasabb a kamat mint a Frankos hitelnél. Ragaszkodtam az általam kinézet módozathoz. De csak győzködtek. Aztán felkaptam a vizet. S azt mondtam, hogy tartsák meg a virtuális légből kapott pénzüket. És inkább nem vettem semmi. Azóta tudom, hogy ez volt a szerencsém. Ugyan is egyik haver hasonlót kötött. Aztán neki is jócskán emelték a törlesztőt.
Mikor be ment reklamálni, hogy mi ez. hiszem ő forint alapon fix futam időre, és fix kamatra kötötte. Azt a választ kapta, hogy a kamat különbség miatt emelkedett. De kérdem én. Mitől különbözik az a kamat. Ez van. Ők hozzák a szabályokat. Mi nem nyerhetünk ebben a játékban. Legfeljebb nem játszunk velük.
Azzal hogy nincs polgárháborús hangulat, ne legyenek illúzióid. A Média bármikor egymásnak tudja ugrasztani az embereket.
Beszélgettem egy Szerbiából származó motorossal Kazincbarcikai találkozón. S kérdeztem, hogy a kilencvenes években mi történt ott. Hirtelen miért mentek egymásnak azok a népek, akik évtizedekig szépen éltek egymás mellet. Csak annyit mondott, hogy a média csinálta az egészet.
Csak gondolj bele, ma magyar országon hányan veszik szentírásnak azt amit a tévében, vagy a pletyka lapokban olvasnak.
Vagy jusson eszedbe a pár évvel ezelőtti cigány gyilkosságok. S hogy az elkövetők tárgyalásán miért is lehetett ott egy ismert politikus. Most sorolhatnám a példákat de inkább hadjuk. Inkább motorozzunk. Kezd hányingerem lenni, ha, a politikára gondolok.
@Mócsing. Igazad van. De ha többet költünk mint amennyit keresünk kölcsönt veszünk fel. Az IMF 3%-ra ad. A piacról 6-6,5-ért veszünk fel. Két rossz közül kell választani. Az IMF feltételeket szab, a piacok nem helyette dupla a kamat. Melyik a jobb? Viktor szerint az utóbbi. Majd meglátjuk úgyis mi köhögjük vissza nem ők.
Sokan gondolják ,hogy szándékosan juttatták ebbe a helyzetbe országunkat .Alighanem lehet benne valami . A hitelezés pedig úgy van kitalálva ,hogy abból nem igazán lehet szabadulni . /pl. imf /
Kifelé ez úgy jön le,hogy igenis a kormány akarja így,és nem hagyja,hogy dirigáljanak neki. Én kíváncsiságból szavaztam a szélsőségre,tudtam,hogy nem lesznek kormányon úgyse. Bizony megszelídültek amióta a hatalom közelében vannak. Közben euró szkeptikussá váltam mert én a határok átjárhatóságán kívül semmi előnyét nem látom. Nem hiszem,hogy polgárháborús lenne a helyzetünk,egyszerűen szarabbul élünk mint remélték azt sokan. Ne felejtsd el,hogy a legtöbb baj ma anyagi természetű. Rengeteg ember felelőtlenül vett fel kölcsönt,lehetőségein felül költekezett és ők természetesen elégedetlenek a sorsukkal.
http://www.ebay.de/itm/Steuerg...