Az enyém 1999-es. Meg fogom hozzá rendelni a komplett felújítószettet az első és a hátsó karbihoz is.
A németeknek most nincs raktáron, de találtam egy kanadai boltot, ahonnan ugyanannyiért megjön a cucc, és van is nekik raktáron.
Köszi a válaszokat, a német e-bayen 1990-től gyártott virago van írva, az enyém 1987-es legelső szériás amerikai modell, ki kell deríteni h karbiban változott-e valami.
A teljes rugóút kb 1/3 kell hogy eltűnjön ha egy kb 80 kg-os ember ráül a motorra. A maradék 2/3 a rugózás. Ha ennél jóval több akkor kilágyultak a rugók, összeestek. Erre általában van egy szervizadat, hogy pl 423mm a rugó terheletlen hossza gyárilag, ha pl 419-re "összemegy" terheletlenül ( ki kell szerelni a telóból) akkor az kuka.
Ilyen esetben érdemes (ha van) progresszív rugót berakni, és a hozzá ajánlott lengéscsillapító folyadékot a megadott viszkozitással. Ha már szét van szedve, érdemes szimeringeket is cserélni, meg rákukkantani a csúszóperselyekre. Rugó
Index: lehet csak biztosíték, de távgyógyítással majd csak jövőre foglalkozom! :) Ha reléd ment ki, akkor kitéped a helyéről, és bemész egy jól szituált a autósboltba, és lábkiosztásnak megfelelően kérsz hozzá egy hasonlót. Max a stekkerböl kihúzod a catikat és külön szigetelve dugdosod rá.
Aham értem. Hát köszönöm! Mai nap meglátjuk, mert elviszem a Yamahásokhoz is. Szombaton pedig pontos időpontot nem tudok mondani, mert max 14:00ig Airsoftozom... De szerintem olyan 15:00kor találkozom haverral az Árpád hídnál. És onnan indulunk Szentendrére megnézni valami forrást amit a haver vág. :D Meg lehet megkeressük Izbéget de ez még nem biztos.. (Ottani Airsoft pálya.) Aztán go Dobogókő, onnan meg vissza haza. (Pestiek vagyunk.)
A teló összeesés tipikusan a levegő (vagy levegő+olaj) eltűnése.
Nem ismerem a 400-ast, de biztos hogy levegő is rásegít, mert valószínű hogy a rugó nem tűnik el a szárakból, főleg nem mindkettőből.
Szombati gurulást én is tervezek, persze csak ha nem kell korán kelni...
Még nem... nincs időm szerelni. Nyakamba szakadt egy féléves tantárgy fele, mert kiesett egy kolléga a rendszerből, így most arra készülök... ismerjük a mondást: Tanulj, hogy taníthass! :)
Hali!
Nagyon lágy a teleszkópom. Ráülök és nagyon sokat megy le. Szinte a saját súlya alatt le pottyan. Az első gumim puklis is. Tehát gondolom totál nem csillapít semmit. Már egy ideje így járok vele na mind1... Lényeg ,hogy dumáltam egy szerelő csávóval aki megcsinálja, de kéne neki alkatrész ,mert azt mondja japán belpiac. (Yamaha XV Virago 400ccm 1991) Szal igen, belpiacos. Mind1, a lényeg ,hogy megcsinálja, azt mondta ,hogy nem az olaj a probléma hanem a rugó, mert ha beesik akkor tuti ,hogy az a gond. Első kérdésem az lenne ,hogy Honnan tudok ilyen alkatrészt szerezni, és szerintetek is ez e a probléma!?!?... De még elviszem egy másik ismerőshöz is, azok kifejezetten yamahások és kíváncsi vagyok ,hogy őt mit mondanak. Amúgy ez a srác akivel már beszéltem ez kifejezetten Hondás, de vállal más vasakat is, és egyik ismerősöm ajánlotta. Ő azt mondta nem csalódott benne fasza figura. Ja és még valami. Nem müxenek az indexek. Én a relére gyanakodom. Válaszokat akarok! :D Amúgy jön valaki, akkor Szombaton gurulni? Mert én tuti megyek egy barátommal.
Azzal a csővel ami a fényképen szerepel nem durrog?
Küldj már légyszives egy privát emailt mert megvolt de gépcserénél elveszett. Az enyémet az adatlapon megtalálod.
Hali!
Nagyon lágy a teleszkópom. Ráülök és nagyon sokat megy le. Szinte a saját súlya alatt le pottyan. Az első gumim puklis is. Tehát gondolom totál nem csillapít semmit. Már egy ideje így járok vele na mind1... Lényeg ,hogy dumáltam egy szerelő csávóval aki megcsinálja, de kéne neki alkatrész ,mert azt mondja japán belpiac. (Yamaha XV Virago 400ccm 1991) Szal igen, belpiacos. Mind1, a lényeg ,hogy megcsinálja, azt mondta ,hogy nem az olaj a probléma hanem a rugó, mert ha beesik akkor tuti ,hogy az a gond. Első kérdésem az lenne ,hogy Honnan tudok ilyen alkatrészt szerezni, és szerintetek is ez e a probléma!?!?... De még elviszem egy másik ismerőshöz is, azok kifejezetten yamahások és kíváncsi vagyok ,hogy őt mit mondanak. Amúgy ez a srác akivel már beszéltem ez kifejezetten Hondás, de vállal más vasakat is, és egyik ismerősöm ajánlotta. Ő azt mondta nem csalódott benne fasza figura. Ja és még valami. Nem müxenek az indexek. Én a relére gyanakodom. Válaszokat akarok! :D Amúgy jön valaki, akkor Szombaton gurulni? Mert én tuti megyek egy barátommal.
mint anno megírtam,tudnak lassúak lenni. Nálam a helyszínelési jegyzőkönyvön eleve rossz kapitányság szerepelt, képzelheted milyen értetlen képet vágtam, amikor közölték, hogy ilyen számú irat náluk nincs...
A németeknek most nincs raktáron, de találtam egy kanadai boltot, ahonnan ugyanannyiért megjön a cucc, és van is nekik raktáron.
A komlói spannok vagy Te nem ismeritek véletlenűl ezt a bringát !http://www.kepesmotor.hu/yamah...
Ilyen esetben érdemes (ha van) progresszív rugót berakni, és a hozzá ajánlott lengéscsillapító folyadékot a megadott viszkozitással. Ha már szét van szedve, érdemes szimeringeket is cserélni, meg rákukkantani a csúszóperselyekre.
Rugó
Index: lehet csak biztosíték, de távgyógyítással majd csak jövőre foglalkozom! :) Ha reléd ment ki, akkor kitéped a helyéről, és bemész egy jól szituált a autósboltba, és lábkiosztásnak megfelelően kérsz hozzá egy hasonlót. Max a stekkerböl kihúzod a catikat és külön szigetelve dugdosod rá.
A művelet egyébként 20 perc maximum, csak rugót kell venni.
50 rugó a rugó itthon. Ebayről olcsóbb.
http://www.motorr.hu/18443/hyp...
http://www.ebay.com/i
tm/PROGRE...
A teló összeesés tipikusan a levegő (vagy levegő+olaj) eltűnése.
Nem ismerem a 400-ast, de biztos hogy levegő is rásegít, mert valószínű hogy a rugó nem tűnik el a szárakból, főleg nem mindkettőből.
Szombati gurulást én is tervezek, persze csak ha nem kell korán kelni...
üdv.. tormy
Még nem... nincs időm szerelni. Nyakamba szakadt egy féléves tantárgy fele, mert kiesett egy kolléga a rendszerből, így most arra készülök... ismerjük a mondást: Tanulj, hogy taníthass! :)
Küldj már légyszives egy privát emailt mert megvolt de gépcserénél elveszett. Az enyémet az adatlapon megtalálod.
Blackiex ! Még a nyáron kerestetek xv535öst. Nekem most van egy eladó!