Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megköszönöm ha lerajzolnád.
Nem probaltam de lehet igazad van. A lenyeg hogy a generator kb 110V-ot ad le kb 5-6 ezren.
Szerintem sima 220V/60W-os izzókkal is mennie kell, max nem izzik fel annyira.
Ha a lampas speci precizios muszert akarod megcsinalni akkor keresned kell 110 V-os izzokat. Lehet halogen is. Budapesten a tungsram markaboltot kerdezd. Teljesitmeny nem igazan fontos de jobb ha 100W vagy afelett. Mert akkor jol terheli a generatort es igy egyidoben latod ha valamelyik fazi santit. Az egok deltaba vannak kotve. Lerajzoljam?
otthoni játszósnak csak :)

az asszony hozta vegasból, nem tehetem meg, hogy nem hordom...
Holnapra be van jelentve a szerelőhöz mert kedden műszaki vizsgára kell vinni.Amint vissza hozom kipróbálom a lámpás megoldást.A szerelőről meg inkább nem alkotok véleményt.
RC51 volt ojan rendes és feltett egy videót hogy hogy kell mérni, én a videón látottak alapján mértem .
Hát az nem jó,,, azt mutatja,hogy testzárlatos a két tekercs.Én megcsinálnám és letesztelném a lámpákkal.
A múltkor mégis HD-s póló volt rajtad, nem virago-s!
Így van a fázis és a test közötti mérés a képen látható eredmény.
50mm van beleengedve kb 130mm a toldó teljes hossza, a teló szár 36mm átmérős a toldó 46mm tehát esztergálás után 5mm falvastagság maradt, szerintem összerakták a teleszkópot és utána ráütötték a toldót és felszerelték a felső villakiflit, azért is nehéz kormányozni mert rövid a kormány az MZ gyári kormánya 100mm -rel hosszabb.
Egymáshoz vagy a testhez képest mértél?
Az elöttem szoló kollega pontosabban leírt mindent mint én.
Azt hiszem volt már töltés gondod nem is olyan régen, örömmel írtad,hogy a szerelő megtalálta a bibit egy rossz csatlakozó volt a generátoron. Na ennyit az ügyes szerelőkről.
Remélhetőleg jól mértél és meg van a gond.az egyik tekercs szakadt a másik 1.6 kiloohm egymáshoz képest. Egyik eredmény se jó.A rossz hírem az,hogy a bénaságom miatt (elfelejtettem ránézni az ebay-ra ) most vittek el egy generátor tekercset 5 EURO- ért.
Azt hittem felrobbanok a méregtől.
Van itt egy videó nézd meg és vizsgáld le a generátort.
Ha a fazis kabelek es test kozott merted azt az 1.2 Kohmot akkor a generator kuka. Ha 2 szal mutat ellenallast a szal es test kozott es a 3.-nal nem akkor plane kuka. Miert? Mert a tekercsek csillagba vannak kotve es nincs kapcsolat a test kozott. Semmilyen. Szal a legkisebb ellenallas is hiba. Vegtelent kell mutatnia. Fazis es fazis kozott 1-2 ohm.
De ami kerdeses hogy a szabalyzod hogy van. Eloszor az halt meg es vitte a generatort magaval vagy a generator magatol halt meg. Az elobbi szokott elofordulni.
Nem értem ezt a spori dolgot... az előző gazdi 883-asra cserélte a kis virgácsot... utána egy darabig vakarta a fejét, mert sehogy sem volt kényelmes a vas... pattogott, rázott, de aztán megbarátkozott vele valahogy...

Bár még nem gurultam ilyennel, de nem is vágyom rá...
Egyetértek. Hogen számaira mit mondasz? Nem vagyok egy ampervadász,de elég gyenge számokat mutat.
Sporira lehet kapni egy és kétszemélyes ülést is, amúgy ez a dolog nem arról szól, hogy a drága nejem hova ül. :)
4 évig volt 500-as nagyrobogóm, azon lehetett pöffeszkedni kényelmeskedni, most más világ jön!

Arra elég a hátsó kis pad ezen is, meg a sporin is, hogy a melóba beugorjak érte és hazahozzam.
Nagyon jól fog kinézni. A tiéd egy másik irányzat a virgácsok általában nem így néznek ki de ízlésről nem ízléses vitázni ez magánügy. Egyébként toleráns fórum ez,én típusidegenként el(be) lettem fogadva. A Sportster egy külön téma. Vigyázz,ha jól emlékszem 1 személyes. Hova ülteted a csajokat? Azon kívül.
Üdv. Mivel az aksi töltés alatt van ezért multiméterrel mértem. Íme az eredmény,az egyik szálon semmit nem mértem a másik kettőn pedig a képen látható eredményt.
Szia!

Lesz irányjelző! Kis pici krómos, de most elfogyott a zsé. :)

Hogennel ma űlésgarnitúrát cseréltünk! :)
Neki kemény volt a régi sima űlés, nekem meg szúrta a szememet az újfajta "gombozott" virago űlés, ezért cseréltünk! :)
Megbeszéltük, hogy bármelyikőnk eladja a gépet, akkor előtte visszacseréljük!
@Kalmi79: Tegnap dicsértem a gépedet, a tükör is betyár jól néz ki,én sem vagyok karácsonyfa módjára kilámpázott mocik kedvelője,de azért irányjelző elkelne. Uff én beszéltem.
Zsocccáéknál nagy lehet a baj késő van és nem jelentkezik.
Üdv Hogen!

Örülök, hogy megismertelek. Őszintén elnézve a géped állapotát, meg vagyok lepve, hogy bármi problémája van, annyira szép, és annyira vigyázol rá.
Az, hogy reflektor álláson volt a világítás kapcsoló, azt miért említetted meg? Töltés szempontjából gondolom nem sok köze van a dolgokhoz.
Felkerültek a kormányvég tükrök.
kezd ezzel:

http://youtu.be/HVnM0xMih-A

A generator kimeno feszultseg 70-100V AC kb 4000 fordulaton. Multimetert is hasznalhatsz.