Persze. De ha nem törvény, hanem miniszteri rendelet, akkor akár holnaptól is érvényes lehet. Márpedig a vizsgadíjakat biztos nem törvényben rögzítik :(
KI
Én már megijedtem és leműszakiztattam de július 1 től azt olvastam valahol, hogy ha az ember 30 nappal előbb vizsgáztatja akkor a két év műszaki kitolódik annyi nappal amennyivel előbb vizsgázott.
Azt hiszem, rossz szót használok. Szóval a rendszámot leadja a tulajdonos, ekkor a forgalmiról leveszik a tulajdoni lapot, vagy mi a fenét. Csak ez után tudja az adó és biztosításfizetést lemondani.
Ezzel ugye a forgalomból kivonja (hisz nincs rendszáma), de a motor érvényes forgalmival rendelkezik.
KI
Én egy olyan utánfutón hoztam aminek a hossza 2 méter. Erre pont felfért átlosan és a hátulját felhajtva meg is támasztotta a hátsó kereket. Az első pont a futó elejéhez feszült.
- motor menetirányban
- első kerék ütköztetve
- spaniferrel a busz sarkaiban előre lefelé irányban kikötve, úgy, hogy valamennyire összehúzza a teleszkópokat.
Bocsi de még az fontos lenne hogy miért kell kint kivonatni a forgalomból?Itthon csak úgy tudom forgalomba helyezni?Nekem azt mondták ha kint forgalomba van helyezve akkor itthon könnyebb forgalomba helyezni mert csak honosítani kell,nekem valami ilyesmit beszéltek nekem
A lábon hazahozáshoz:
Már nem emlékszem az árra, de aránylag olcsó volt Németországban az ideiglenes rendszám, ami (talán) 5 napig volt érvényes (magyarországon is). Mire lejárt, megvolt a rendes rendszám..
KI
Nem kell más papír. Az fontos lehet a régi gazdájának, hogy otthon vonassa ki a forgalomból.
Honnan hozod? EU?
Egyébként, ha jól tartod a sorrendet, gyorsan el lehet intézni a papírmunkát.
Eredetiség vizsga, KPM Vizsga első üzembehelyezéssel, regisztrációs adó a vámosoknál (itt VPID igénylés, OTP-ben befizetés), interneten biztosítás kötés, és mar mehetsz is az okmányirodába, ahol azonnal kapsz rendszámot, forgalmit..
Én az utolsó motoromat 1 nap alatt lerendeztem. Persze szerencsém volt, hogy olyan napra kaptam KPM vizsga helyet reggel 8-ra, amikor volt VPOP ügyfélfogadás (dél körül) és délután okmányiroda. (Az előzőnél még kellett valami körözés ellenőrzés)
Na, jó papírmunkát:
KI
ui: Miért nem hozod haza lábon?
köszönöm szépen a választ a kérdésemre!Igen megéri mert külföldön élő idős rokonoktól kaptam a vasat olyan mintha ujj lenne náluk van nagyon rég és egy-egy szezonban szinte minimálisat használták,rendszeresen karbantartva tényleg olyan mint az ujj!Köszönöm szépen válaszod
sziasztok,egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!Kb két hét múlva fogok hozni külföldről egy Yamaha Virago 535!Az lenne a kérdésem hogy milyen hosszú ez a motor mert egy mikrobuszba szeretném betenni!Még egy kérdésem lenne ugye hozzam el a kinti érvényes forgalmit meg írni egy kétnyelvű adásvételit?Ennyi papír kell vagy még valami?Bocsi csak még ilyet nem csináltam!
Tiszteletem, megvettem ezt a multimétert, ez már egy felsőbb kategória az ezelőtihez képest, holnap kimérem, aztán ha nem lesz jo az érték lekapom, gondolom ha deknivel együt visszem nem gond, amugy beszéltem a fickóval, kb 15000 ért tekercseli át az egészet, köszönöm
KI
ui:persze mindkettőben tévedhetek..