Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

3. Virgács Túra! ... jöhet :)

Találkozási helyszín: Örs Vezér tere: Buszállomások mögötti parkoló!
... látom gondoltál rám is, ezt nem tudom elvéteni :)

Program lehetőségek végcélunknál:
-Horgászás ... ehhez nem értek
-Csónakázás ... itt felmerült bennem az ötlet, hogy az asszonyt megfűzöm, jöjjön el kísérő autóként
-Esti bográcsolás ... még a főzést is vállalnám, de szerintem vannak hozzáértőbb lovasok, majd tanulok pár trükköt
-Beszélgetés ... majd enyhén ittasan hallgatom a sztorikat
-Szállásunkon való megpihenés ... reggel bekászálódok az asszony mellé, amikor az árokban ébredek ...

Másnap pedig ahogy felkelünk és össze készülődünk kényelmesen, indulunk vissza felé! ... csak győzzétek kivárni, mire meg tudok ülni a lovon...
Nah szóval, fékbetét: igy néz ki, huzzot egy kis csikot a tárcsaba, EBC FA136 os, feradó felulet átmeröje 4,6 mm er, az egesz 7,9, szerintetek is csere? nem igy kell kinéznie?
Ok. Köszi mindenkinek.
ÜDV. A szívócsonk egyik vége a karburátorhoz van csatlakoztatva a másik vége a hengergez. A henger és szívócsonk között volt az O-gyűrű ami kirohadt.
A nyilal jelolt resz alatt talalhato
Ott hol?
Bocs, hogy beleszolok, a hengerfej feloli oldalon van
Szia!
Pontosan hol is voltak ezek az O gyűrűk?
Nem tudom elképzelni.A henger fejhez csatlakozó gumicsonk vagy tank alatt lévő a légszűrő felé menő gumi?
Saját javaslataim a következők!

-Mennyünk lassabban ,mert a hátul haladóknak úgy könnyebb követni!

-Ha azt látjuk ,hogy eléggé szét van húzva a boly, akkor akik elől vannak szép sorban hátrafelé kezdjünk el lassítani ,hogy összébb kerüljünk!

-Amikor elkanyarodunk valamilyen irányba, álljunk meg és várjuk be a többieket! (Természetesen ahogyan a forgalom engedi.)

-Ha egy autós bejön a bolyba, akkor engedjük előre! (Félre húzódva, és bal kezünkkel jelezve ezt neki!)

------

Saját észre vételem a mostani gurulással kapcsolatban.
-Sokkal jobban tudtunk együtt haladni mint az első gurulásnál!
-Oldottabb volt a hangulat!

Szerintem ez egyre királyosabb csapat lesz! :) (Csak így tovább!)
3. Virgács Túra!

Időpont: 2012.?.? | 08:00-08:30-kor már indulás!
Találkozási helyszín: Örs Vezér tere: Buszállomások mögötti parkoló!

------------------------
Odafelé:
-Találkozás: Örs Vezér tere: Parkoló! (Indulás a 3-as úton!)
-Veres Péter úton tankolás! (Valahol útközben egy kúton!)
-Áthaladunk Gödöllőn!
-Áthaladunk Hatvanon! (Hatvannál a 3-as útról rámegyünk a 21-es útra!)
-Áthaladunk Jobbágyin! (Jobbágyi után, az első lehetőségnél elkanyarodunk balra!)
-Áthaladunk Felsőtoldon! (Felsőtold után, az első lehetőségnél elkanyarodunk balra!)
-Hollókő! (Megállunk pihenni, megnézzük a Várat!)
-Áthaladunk Szécsényen! (Rámegyünk a 22-es útra! Balra kanyarodva, a Robinson Szigetek irányába!)
-Robinson Szigetek! (A 22-es útról jobbra fordúlva, látható a Robinson Szigetek)

Program lehetőségek végcélunknál:
-Horgászás
-Csónakázás
-Esti bográcsolás
-Beszélgetés
-Szállásunkon való megpihenés

A Robinson Szigeteken, tehát végcélunknál, megpihenünk!
Másnap pedig ahogy felkelünk és össze készülődünk kényelmesen, indulunk vissza felé!
------------------------

Visszafelé:
Az út ugyan az mint odafelé, külömbség ,hogy visszafelé szép lassan lemórzsolódunk! :)
És visszafelé valahol minél hamarabb megállunk tankolni!
------------------------------------------------------------
-----------------

Szerintem ilyen álltalános dolgokat már nem nagyon kell megbeszélnünk.
Ez az egész csak egy kindulási ötlet! Az ötleteket várom mindnekitől!
Ezt a gurulás ötletet Zsoccca és Robin62-nek köszönjük meg!
Csináltam 1db képet egy kis leírással az átláthatóság kedvéért.
Nem jó az fzr -ből csak a fedelét vette le és azt vágta körbe méretre és ráhegesztette.
Így néz ki.
Fzr bol jo 535 be a szabadonfuto? esetleg nem olcsobb mint viagoba ha igen?
Hello, ez lehet nallam is mivel csuszik a kuplung, okosabb otlet mint a tul nagy kompresszio, nem mintha banam, nah ennyit a szerelokrol, ezert csinalom inkab en a motort a segitsegetekel persze
Hello, Mo motornak van online kereskedese? Ha igen megadnad a linket, kosz
Nekem ugyan ez volt, szabadon futó burkolat csere egy yamaha fzr-ével és ráhegszteve.Az óta jó.
Itt egy fotó arról ,hogy miért akad össze a fogaskoszorúval.
Tiszteletem, nem poenak szantam ezt mondta a szerelo, azzal magyarazta , hogy mivel ujra be voltak marva a szelepfeszkek , tokeletesen zarnak, es ezert a ho hatasara a gyuruk is kitagulnak ezert nehezen forgasa megforgatta kezzel is es melegen tenleg sokkal nehezebb forgatni mint hidegen, levettem a pipakat es hidegen tekeri az onindito mint alat akar egy percig is csak nem akartam kinozni, meleg motornal egyet nem akar tekerni rajta, megnezem a kabelezest termeszetesen, koszonom a segitseget
Össze vannak tapadva a kuplung kosárban a parafa lamellák a fémlamellákkal. Nekem egy csere megoldotta ezt a gondot. Hidegen könnebben indul forró bloknál csak nyekereg.
Szerintem írj egy email-t és küld el, minél több motorosboltba, árajánlatot kérve.

Én kuplungot az M0moto-nál vettem ott épp jó áron volt.
Eljössz Barcsról Győrbe? Te tényleg szereted a Tankcsapdát :)
KI
Szia! Ugye ezt a "túl nagy a kompressziót" csak poénnak szántad. Valahol az önindító fő áramkörében kontakt hiba lehet, vagy magában az önindítóban. Többször szét szedted, nézd meg a testkábelt is. Ha valahol érintkezési hiba van, ott terhelés, vagyis hosszabb indítózás után melegedni fog érezhetően.
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni,XV 535 höz /1996-os/
-vezérműláncot,szelephézag állitó csavart
-kuplug alkatrészt /betétek,esetleg kosár/
-tömitések
Hol rendeljek /lejobb ár,leghamarabb,esetleg tudnak magyarul/
Mennyibe fog ez fájni kb.
Előre is köszönöm.
És köszönet B.laszlonak a sok segitségert
Tiszteletem, sikerült megoldjam a csattogást, hajtottam belle vagy 400 km er egyhuzamba nagyobb szelephezagnal, aztán beállitottam gyári értékre és szinte már nem is hallatszik, gondolom össze kellet kopnia. A másik nagy gondom, hogy meleg motornál nem bir tekerni az önindito meleg motornál, hidegen tekeri mint a veszet és gyul is, de mikor meleg nem csak ha áll egy jo fel egy orát, szerelö ismerösöm szerint tul nagy a kompresszio benne, jah és ez mind vadi uj aksi mellet teszi, a baj, hogy el fogja baszni megent a sok kinozás a szabadonfutómat, ti mit mondtok? köszönöm
Sziasztok én is rég hazaértem szerencsésen,de nekem is hasonló teendőim voltak mint Robinnak,igy most kerültem gép közelébe.
Jó volt a gurulás csak kevés volt,szervezzétek a következőt.
Köszi a képeket.
Üdv.Mindenkinek.Jenő.