a fonendoszkóp az amivel a doktornéni hallgatózik :)
Létezik műszaki célokra való is aminek egy fémrúd van a végén és annak a rezgéseit továbbítja a füledbe.
Valahogy közelitsunk honnan jön a hang, mert valami télleg kopog.
nem tudom, mi az a fonendoszkop :) de feltetelzem, hogy valami, ami a hangot nezi :) ugy TUNIK hogy inkabb ez elso hengerbol jon. de szerzek egy farudat, es a fulemre teszem, es vegigtapogatom vele a blokkot, es ahol erosodik, elvieleg onnan kell jojjon.....
szelephhangnak túl mély az tuti, pefig ugy az lenne az első dolog amire az ember gondol, bár a szelephézag csökken a melegedéssel, pont fordítva lenne a hang.
érzésed szerint honnan jön ha fülelsz ? Alulról ? Felülről ?
Amúgy írtam egy ilyet is csak erre nem volt naon reakció
Csáó! Értem amit mondasz és igazad van! Azonban én nem siránkozom teljesen megvagyok elégedve ezzel a korral. De okéokéééé csak 20 vok. :D... De nekem 15-16 éves koromig csak egy PS2-öm volt :D Amivel napi 30 percet toltam kb. :D Nem volt telefonom csak a lakásé amit én totál nem használtam. Nem volt netünk se ,mert fater úgy volt ,hogy minek? Aztán a tanulás miatt lett bekötve. Speckó én jobban élveztem a "régi" életet most nem a komcsi időszakra gondolok, meg a locsolós bunyókra. Báááár lehet én vagyok a lüke és kicsit össze tévesztem a "Gyerekkoromat" Ezzel az írással vagy csak ebben találtam magamra.. Nekem volt vagy 30 haverom barátom mind a "térről" Fociztunk, cangáztunk, Csengőbetyárkodás, Tengo, Stbstb
De amúgy abban igazad van ,hogy ki kell használni a jelenlegi jó dolgokat és még ha rossznak is látszik abban is megvan a jó. Ezt totálisan támogatom.
Nah jólvan mind1 igazából szerintem túl dumáltuk és mindenki ért mindenkit! Ne itt dumáljunk erről. De mivel én kezdem ÉN BOCS. Széles utat!
Szerintem innentől kezdve nem kell így túltárgyalni.
na, jo, akkor nem az utolso. csak ez egy motoros forum, s valaki joggal ram fog uvolteni, s nem fogok tudni viosszauvolteni, mert igaza lesz.... mi termeltuk ki, ez igaz. meg a media. ne essek felreertes, nem hibaztatom a mediat, nagyon hasznos dolog. csak sajnos soha nem a kozeputon jar. nincs minoseg benne, nagyon keves kivetelelle. de az az erdekes, hogy szent meggyozodesem, hogy ha kitermeltuk ezt az attitudot, meg is tudjuk valtoztatni. csak ketszer annyi energia kell hozza. a szomoru, hogy nem is probaljuk valtoztatni. roviden: olbvasni ma is lehetne.... kivancsinak lenni ma is lehetne... ingyen van. csinalni kellene.
egy nagyon oreg, azota mar halott hires magyar kozelleti embertol egyszer egy maganbeszelgetesen megkerdeztuk para, mit az elet lenyege, hogyan eljunk mi, huszonevesek? nem gondolkozott semmit, azonnal ravagta: "szeress, olvass, kivancsian jarj a vilagba." ennyire egyszeru. ezt probalom mai napig az eletembe tudatosan beepiteni. a lehetosegek adottak, ma is lehet olvasni, tobbet mint barmikor. sajnos mar erdeklodes nincs. nem a kor a hibas, ugyanazok a konyvek ugyanott vannak, mint 30 eve. le kene venni a polcrol. hiszek abban, hogy a civilizacionk konyvekben van leirva. abban is hiszek, hogy a emberi meltosagunkat csak ugy tudjuk ervenyre juttatni, ha folyamatosan torekszunk megsimerni a vilagot es befogadni masok massagat. ez a szabadsag. az a sokat emlegetett szabadsag, ami a motorzasban is benne van. kicsit azt hiszem, ezert is vonzodtam a motorhoz. azt akarjak, hogy azt higgyuk, a szabadsag az, ha barmit megtehetunk. ez bog rank mindenutt, teveben legfokeppen. just do it. szabad vagy. tedd meg. amit akarsz. en azt hiszem, szabadsag az, hogy szabadok vagyunk minden olyan eszmetol, ami kizar mas eszmeket. en ezt hianyolom: az elfogulatlan kivancsisagot es a tudasvagyat. a szeretetrol itt nem akarok beszelni, mert az mar predikacio lenne....
Talán kicsit haza-beszélek, de a mai EMO-s nyikhaj bandának nagyon kéne 9-12 hónak katonaság... Ha rajtam múlna, olyat kapna némelyik málészájú, nagyarcú kiccsávóó, hogy élete végéig megjegyezné, mi az a kiszolgáltatottság, bajtársiasság, és a tisztelet. És itt sokszor kulcsfontosságú a felrúgott felmosóvödör...
A demokráciával egy nagy baj van (az, hogy nálunk az van -e vagy nincs az más téma), az, hogy az egyén,és a köz érdekei nem mindig összeegyeztethetőek, és az egyén nem képes ésszel élni a jogaival. Magyarországon a történelem bebizonyította, hogy csak a koncentrált hatalom a járható út, amint veszekednek a nagyurak, leigázzák, és kizsákmányolják az országot. Az 50-es éveket eszemben sincs magasztalni, hiszen az én családomban halálos áldozata is volt a párt öklének, de akár tetszik akár nem, Felépítetteke egy országot, és még el is vitték a felét... Ha volt a 80-as években munkája valakinek, az nem halt éhen. Az elérhetetlen álmokat nem tolták a képünkbe a TV által, hanem a kis korlátozott világunkban lokálisan voltak az emberek valakik a másik szemében... Én még csak 32 vagyok, de már elegem van abból, hoyg az a maszlag, hogy az előző rendszer tönkretette az országot, és most meg kell húzni a nadrágszíjat, hogy a jövőben jobb legyen. Az elmúlt 22 évben kb 5 ször volt ez a duma, azaz számomra hiteltelen a dolog. Ebben a tekintetben nincs változás, nincs hitele a politikai elitnek ugyanúgy mint 40 évvel ezelőtt...
Srácok!
Igazán jó volt a múlt hétvégén a Kazincbarcikai Motoros találkozó.
Sajnálhatjátok, hogy nem jöttetek. Voltak Virágósok is szépen. És valami csoda folytán igen közel kerültek egymáshoz.
Egy pár fotó a buliról.
Miért volt ez az utolsó topikod?
Hisz jókat írsz.
És igazad is van a mai fiatalokkal, gyerekekkel szemben.
Csak egyet ne feledjünk el.
A mai fiatalokat, gyerekeket, mi magunk hoztuk létre illetve neveltük, vagy még most is neveljük őket.
Tehát, ha ők egy elcseszet generáció, akkor bizony mi csesztük el.
Nagyon köszönöm a részletes választ, és a leírást.
Ha jól értelmezem az az alkatrész azt a szerepet tölti be, hogy az önindítót ne tudja a motor megforgatni miután beindult, de még az újjunk az indító gombon van.
igen, nem kifejezetten RA ertettem a "sirankozast". alltalaban ertettem. tobbet torodtunk egymassal, mert nem volt semmi mas. teve nem volt, moziban nagyritkan egy jobbacska film.... nem volt mit csinalni. olvastunk, beszelgettunk, sokan szakkorokre jartunk, en pl. zongorazni tanultam evekig. nem volt semmi mas szorakozasi lehetoseg. valaszthattal: kitoltotted az eletedet igy, vagy nekialltal inni. ki ezt vaalsztotta, ki azt. en azt hiszem, manapsag a "fiatalokbol" (nem mintha en olyan oreg volnek) a termeszetes kivancsisag tunt el. en ezt latom problemanak. azt, hogy valogatas nelkul nyelnek le mindent, es nem erdeklodnek tulajdonkeppen semmi irant, pedig most vegre volna lehetoseg. a mi korunk tragediaja szerintem inkabb az, hogy amikor en vagy a nalam idosebbek voltunk tizenevesek, akkor nem volt lehetsoeg, pedig lett volna erdeklodes, most van lehetoseg, de nincs erdeklodes.... na, igerem, ez volt az utolos off-topic.
Két generáció van, a régiben 3 nagy fémgörgő rugóval előfeszítve. Az újabban kb. 80-100 kicsike Z-hez hasonló alakú fémtuskó, pici lemezrugóval. Utóbbi az XVS 650 blokkban levővel megyezik, tán valamivel tartósabb is.
A nagy XV-k szabadonfutója egész más tészta.
Engem túlzottan nem zavar a kuplung hangja.
Csak az foglalkoztat, hogy idővel nem fog-e nagyobb hibát okozni?
EgyéBként menyibe került, hozzá az új kuplung?
Szabadonfutó: olyan alkatrész, ami egyik irányban átviszi a hajtást, a másik irányban nem. Ez lehetséges rugóval feszített ékekkel, vagy golyókkal, amiket a centrifugális erő tart helyzetben. Konkrétan a problémás Virago alkatrészt még nem láttam testközelből, de itt az önindító egyik kulcsfontosságú, gyárilag rosszul megtervezett alkatrészéről van szó... Elvileg ez a gond csak az öregebb motorokat érinti...
Viszont szerintem a srác nem vissza sírta a múlt rencert. Hanem csak rávilágított, hogy menyivel másabb, volt akkor az élet.
Egyébként ilyen alapon, az 1800-as éveket is fel lehetne hozni. Menyivel nyugodtabb és lassabb volt akkor. Semmi rohanás. 100 Km-et jó pár nap alatt tettek meg az emberek. Közben sok emberrel megismerkedtek, és beszélgetek.
De ezzel még nem mondom azt, hogy akkor jobb volt.
hat.... szabadon futo..... hat igy elsore Forrest Gumpra gondolnek.....
kedves uraim. totalis tanacstalansagba sulyedek, ujfent. rapszodikusan ingadozok a motorom kattogo hangjat illetoen a "jo ez igy, semmi baja" es a "a jo Iskolajat, ez vajon esike szet alattam vagy nem?" allapotok kozott. felteszem a hideg es a meleg motorhangomat ide:
Ne tud meg mi az a szabadon futó mert kurva drága, nekem lehet megint az szart be ,mert három éve csak a fedél lett lecserélve egy nem igazán rá valóra. Most 40 rupó csak az anyag, de lehet,hogy én is kitudtam volna cserélni.
http://www.uni-max.hu/szerviz-...