Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerintem rendben de elvittem ahhoz a szerelőhöz aki a szabadonfutót javította mert tuti hogy levált a fedele megint mert már harmadjára hallottam menet közben a blokk generátor felőli oldaláról csiszoló súrlódó lemezhangot,olyan volt mintha egy konzervdobozt csiszolnánk egy fémlapon.. és meg is állt a gép annyira megfogta a főtengelyt. A kopogó hang is tökre olyan volt mint 3 éve mikor beszart.
Sziasztok!Most nézegetem a motorokat ezt találtam,"HÁT-HA valakit érdekel"Szerintem nem rossz áron kínálják.
http://cgi.ebay.at/Yamaha-Vira...
További szép napot minden Virággósnak
Daffos
Littlerock Tatán kirándul oldalbordástól, sztem már nincs fórumközelben.
Mekkora igazság ez!
Ha motorozásra gondoltál az én voltam ha másra akkor nem szoltam.
Szelephézag rendben van?
Összeraktam a kuplungnak semmi baja, az elsőhengerből jön a kopogás szerű zaj.Mikor gázt adok felerősödik. Most lépte át az ora a 40 000 km-et és beszart valami az első hengerben.Kezdek kiábrándulni a vireagóból. A szamarámmal 100 000 mentem és hibátlanvolt csak olajat és gyertyát kellet cseréljek.
Littlerock... A mai nap nekem jó!
Sziasztok srácok! Nem tudtam még foglalkozni a nyeregtatyóval ,mert a hátsó lámpát csináltam (Újra vezetékeztem egy részét stbstb..) Majd most már lassan a tatyesszal is foglalkozom! Azonban találtam a "Viccek" Fórumban topicban egy tök szuper írást! Én is magamra ismertem olyan 15-16éves koromig csak sajnos..:) De én is így éltem pedig csak 20 vok! :) De akkor ti biztos értékelni fogjátok az irományt! (Egy kis múlt idézés) Amúgy valami Csövi nevü srác írta! Tudom nem ide való de tök jó és megosztom veletek! :)

Honnan tudod, hogy 2011-ben ÉLSZ ?

1. Véletlenül a micro-n ütöd be a PIN-kódodat.
2. Több éve nem játszottál rendes papírkártyával.
3. 15 különböző telefonszámod van egy háromtagú családhoz.
4. E-mailt küldesz a melletted ülő embernek.
5. Azt mondod, azért nem tartod a kapcsolatot a régi ismerősökkel, mert nincs meg az email címük.
5. Négy éve ugyanannál az íróasztalnál ülsz, de közben három különböző cégnél dolgoztál.
7. A főnököd nem tudná elvégezni a te munkádat.
8. Felhívod a családot, hogy megtudd otthon vannak-e, miközben hajtasz be a garázsba.
10. Minden tévéreklám végén szerepel egy internetcím.
11. Ha elmész otthonról a mobiltelefonod nélkül (amit életed első 10, 20,30,40 évében nem is ismertél), pánikba esel és máris rohansz vissza érte.
12. Reggel az első, hogy bekapcsolod a számítógépet,még mielőtt kimész kávéra a konyhába.
13. Mosolyogsz és bólogatsz, miközben ezt olvasod!
14. Még rosszabb: pontosan tudod, kinek fogod ezt továbbküldeni.
15. Túl elfoglalt vagy, hogy észre vedd, hogy nincs 9-es ezen a listán.
16. Tényleg megnézted, hogy nincs 9-es a listán.
17. Gondolom az sem tűnt fel hogy két 5-ös van a listán.
18. Ezt is megnézted, újra......
19. ....és most röhögsz magadon !
20. Gondold végig, hogy miért!?

És most azokról, akik ’80 előtt születtek....Akik 1980 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg!
Gondolj csak bele, akik 1980 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk!
Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, sőt még biztonsági öv se nagyon, sokunknak még autó se nagyon.
Viszont ma már bizton tudjuk, hogy a gyerekágyak festékében akadt bőven ólom. A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi.
Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent a pet-palackos ásványvíz.
Én speciel sokáig kevertem a szódavízzel. Azt hittem az ugyanaz.
Mi nem nagyon unatkoztunk, ha tehettük kimentünk játszani.
Igen, mi, (1980 előtt születettek).
Egész nap kint voltunk, a szüleink, pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil.
Pláne nekünk!
Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött, és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.
(- Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambónak csúfol - Hagyd csak anya, ez az én háborúm!)
Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy McDonalds-on edződött átlagos, elhízott amerikai kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval.
Gondoljunk a zsíros kenyérre, a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. Mi speciel fogyasztottunk vizes-cukros kenyeret, vagy ami még durvább vizes-sós kenyeret, mai mércével mérve ezek "halálos" mérgek.! Mi mégis megettük, és még mindig itt vagyunk, egészségesebben mint sok mai fiatal, akik olyannyira figyelnek táplálkozásukra és életmódjukra.
Nekünk még kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont "bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük (nem 0,3-0,5 literes pet-palackban vettük tele tartósítószerrel).
Mosatlanul ettük a fáról (a gyakran éretlen) gyümölcsöt, a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedhettek meg a még háborítatlan nyugalomban, a pre-Domestos korban.
Volt néhány barát, aki már ismert olyat, akinek videó lejátszója volt, vagy esetleg spectruma (az egyfajta számítógép volt), de szó sem volt Playstationról, Nintendóról, XBoxról, Videó játékról, 64 tévécsatornáról, műholdról és kábeltévéről, filmekről, DVD-ről, surround Soundról, Internetről, fitness-Club kártyáról, MP3-4-5 lejátszóról vagy mobiltelefonról.
Viszont voltak barátaink! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán (élőben, személyesen), a focipályán vagy a ping - pong asztaloknál, vagy ha mégsem, akkor egyszerűen felcsengettünk hozzájuk és beengedtek. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők autóval... Mégis itt vagyunk.
Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk.
Nem volt 20 ponton zárodó biztonsági záras acélajtónk, sőt sokszor egyáltalán be sem zártuk az ajtót amikor lementünk játszani. Mégsem aggódtunk egyfolytában, nyugodtak voltunk (nyugodtabbak, mint ma). Embertársaink tényleg társak voltak, nem ellenségek.
A szerelmet nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük.
Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni.
Ha egy tanár nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel és nem pereltük be, és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt, és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk.
Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a
kötelesség, a bűntudat, a jóérzés, a felelősség. Ismertük ezeknek a szavaknak a mélységét.
Ezek voltunk MI. Boldog hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak....
Kösz a tanácsot sikerült a mutatvány. Pumpálás légtelenítés kb féldeci olaj pótlás a siker nem maradt el.
Miskolcon tudok egyet, a többi általában rohadt drágán dolgozik.
Nálunk is szinte minden motorozás után felmerül az ülés átalakítás kérdése,csak még nem találtam hozzáértő kárpitost...
Ne is mondd... Ugyanez van itt is. Goldwingekre, Royal Starokra és trike-okra kacsingat az asszony. Igazából bármire, ami nagy és kényelmes. :)
Na, ez nem járható út... :D
Még nem aktuális a dolog, csak ugye kicsi kincsemnek az tetszik, amin nagy fotel van... Jelen anyagi helyzetben még a csere sem játszana, nem is beszélve arról, hogy csak akkor vennék bonyolult technikát, ha lenne elég pénzem arra az esetre, amikor nem tudom magam megcsinálni...
Üdv!
Most nézem a kuplungot semmi baja, folyamatban van az összerekása.
Sajna lemezhangott én is hallottam és lehet levált a szabadonfutó lemeze ami javitva lett vagy 8 ezer km -rel ezelőtt és rá lett hegesztve egy fedél mert anno levált és beszurult az önindító fogaskereke közé és megszorult az egész beindítani sem lehetett, megse mozdult az önindító.
Erős a féked, ez minden. Nyisd ki a légtelenítő csavart, pumpálj egyet a karon, amíg egy köpetnyi fékfolyadék nem távozik a csavar hegyéből, majd még behúzott fékkar mellett szorítsd vissza a légtelenítő csavart és csak utána engedd ki a kart. Elvileg javulnia kellene.
Figyu... Elmondtad ezerszer, anno én is napokig téptem a számat, hogy mi-merre-mennyi. Aki nem fogadja meg és:
- megveszi az akciósat
- megveszi a szomszéd Pistától
- vesz valami más által javasoltat (aki XV ügyben nem jártas)
az magára vessen, ha recsegős lesz a váltó vagy kemény a kupplung.
Ne idegeld magad. :)
Nem baj egyszer csak összejön. Virgács mellé vennéd vagy lecseréled? Pár hete gyorsúltam egyel egész jol ment. Nem tudom mekkora volt talán 400 as.
A fékkar 5mm-es behúzása után a kerék mozdulatlan lessz, anyira megfogja a fék. Amint írod a fékkar ojan mintha kilennetámasztva. és befelé nem mozdul.
A probléma ott van, amikor egy kedves ismerős felül akarja írni az a cetlit... és egy szép címke miatt, esetleg 500 huf előnyért nem a cetliről választ a motoros/autós. Nos ennek az esetleges káros következményei miatt koptatom a billentyűzetet épp...
Nem kell ezen agyalni. Fogsz egy cetlit, felírod rá azt a 3-4 olajat, ami megfelelő a motorba, olajcserekor pedig azok közül veszel valamit. Pont.
A Metabondot én sem javaslom. Bár abból, hogy Metabond, nem derül ki számomra, hogy a Metabondnak - mint gyártónak - melyik termékéről van szó...
Van benne vezérműlánc, kettő is. Az viszont nem csak kanyarban csörögne. Ha lemezcsörgést hallasz, az valami más lesz, kipufogó hővédő lemeztől kezvde egy kilazult csavarig bármi okozhatja.
- ezt így nehéz megmondani...

A jelenséget be kell határolni. A légtelenítőcsavart nyisd meg, és húzd be a fékkart, ha az működik, akkor a féknyereg környékén lesz a gond... (ne felejtsd el utána a fékfolyadékot pótolni, és ha szügséges légteleníteni)
Az 5 mm-es behúzás után mi történik? Nem igazán értem a hibajelenséget. Megakad a fékkar, mintha ki lenne támasztva és nem megy tovább?
Ok, lehet, csak túlreagáltam... az a baj, hogy sokan hallgatnak a jártasnak tűnő emberekre, és már szinte késremenő vitában is volt részem, mert mi alapján hazudtolom meg azt amit más állít...
Munkámból adódóan sokszor szinte laikusoknak kell elmagyaráznom nekem is a dolgokat, és ez néha nehéz... próbálok, jól, pontosan és érthetően fogalmazni, de a kommunikáció nevű tantárgy nem véletlenül van bent szinte minden főiskola tantervében. Szükség van rá. asszem hármasom volt belőle... :)

Olaj: Nem tudom mióta használod a Metabond-ot, én nem tenném. A kuplungnak biztosan nem használ, hiszen a JASO-MA szabványnak épp az a lényege, hogy nincs benne súrlódáscsökkentő adalék.

A motordoki is írt már erről: http://totalbike.hu/technika/motordoktor/doki070919/

Az olajak adalékolását (gyárilag) beállítják, ha valaki ezt bármivel felülbírálja, akkor olyan egyensúlyt rúghat fel, ami szükséges a motorolaj hosszútávú működéséhez minőségromlás nélkül...
Személy szerint semmilyen motorba nem öntök adalékot. Jó olaj kell, időben cserélve, és a járművet kímélve... ez a hosszú élet titka, nem a csodaszerek...