Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szevasztok!
Szia Viccctor , még nem mértem meg de lassan eljön az ideje. Most megpróbálom lenyomozni hogy mibe kerül a gyűrűkészlet meg a teljes tömítő garnitúra. Lehet hogy nem sikerül, akkor a segítségedet fogom kérni.
Köszönettel Nagyi.
Kedves Hoher (vagy Kaszas... :) ). szep iras, csak oszinten szolva kicist unalmas. persze ha 20 eves lennek, en is nagyon lelkesednek. amit leir, az mind igaz, ezek voltak annak a kornak az elonyei. kar, hogy a hatranyairol nem ir.... nekem nincs se kedvem se turelmem irni, mert estig irhatnam, mitol volt szar az a kor. csak eyg apro peldat emlitek: ha husvetkor elmentel locsolni, utana ket hetig jartad a partszekhazat, s orultel, ha veres nelkul megusztad. ha a locsolas alkalmaval kicsit sokat ittal s egy pincurkat kurjantottal is az uton, hazafele, netalan kifejezted valamilyen enyhe nemtetszesedet a rendszer ellen, akkor suru egymasutanban kivertek beloled a szart. ez a jobbik eset volt, de ismerek olyanokat akinek a fogait vagy a szemet. jelzem erdelyi vagyok, nalatok a 70es evek mar enyhebb volt, de azert volt varazsa nalatok is. nem sorolom tovabb: ne abrandozz arrol a korrol, mert meglepodnel. nem volt kozel se olyan idealis, mint hiszed. romantikus a megelt szerelem, s a sajat kezuleg keszitett szodaviz, csak nem eleg ahhoz, hogy az alando felelmet es megfelemlitest karpotolja, amiben elni kellett. meg egyszer jelzem, lehet, hiogy magyarorszagon konyebb volt. en a magam reszerol nem sirom vissza, egyaltalan. nem azert nem neztunk tevet, mert olyan tisztak voltunk lelkileg, hanem mert nem volt. napi 2 ora adas volt, amiben 1.5. orat az elnokot enekeltek meg (a szo szoros ertelmeben, dicsoito enekeket enekeltek az elnokhoz) es volt 30 perc hirado, ami arrol szolt, hogy az elnok milyen ugyes volt. amikor lett teve es teveadas, a sokat emlegetett tisztasagunk kb. 4 perc alatt elparolgott, s az egesz orszag a tevere tapadt s bamulta. mert 40 eve eloszor volt adas... szoval, ne idealizaljunk.

meg egy dolgot engedj meg (nem atyaskodni es oktatni akarlak, en se vagyok tul idos, de mar nem vagyok 20 eves se (sajnos) ). minden kornak (elet es tortenelmi kornak egyarant) vannak szepsegei, elonye, es vannak hatranyai es arnyoldalai. a mostani kornak, amiben elunk, vannak szenzacios elonyei. es van sok hatranya is. ne azon abrandozzunk, hogy milyen jo volt akkor, amikor mind arra gondoltunk, megerjuke, hogy vege is lesz egyszer, hanem keressuk azt, ami a mai vilagban jo es szep. te mar "modern" fiatal vagy, szamodra szerintem elkepzelhetetlen, hogy milyen volt az elet amig nem volt internet. ha pl. 30 evvel ez elott lett volna egy 535osod, akkor agyverzest kaptal volna az oromtol, ha egy evben 2 embert megsimertel volna, akinek van hasonlo, s dumalhattal volna veluk. max havi ketszer telefonon. de ha kulfoldi, akkor egyszer vagy egyszer se. most siman dumalunk, ingyen. az inetrnettel olyan lehetoseg nyilt meg, amilyen talan a konyvnyomtatas ota nem volt. HASZNALNI kene. ha nem tudjuk hasznalni, csak marhasagra, celebeket nezni, s facebookolni napi 5 orat, ez nem a kor hibaja, a mi hulyesegunk. minden emberen sajat magan mulik, mit akar az elettol, mi az ertek neki. egyszoval: a mai kornak iszonyuan sok ertekes lehetosege IS van. ezeket tessek hasznalni, ne azon abarandozni, hogy milyen jo volt 30 eve, s mennyi a szar most. lepj at a szaron, a viragokat szedegesd. ki kotelez arra, hogy a szart szedegesd?

tudom, hogy nagyon off-topic, es sajnalom, bocsanatot kerek. de nem birtam megallni. sajnos naponta ezt latom, hogy az en generaciom es a fiatalabbak is a helyett, hogy az eletet ertelemmel feltoltve probalnak elni, azon kesregenek, hogy most milyen szar, s a komcsi idokbe be jo volt.

draga baratom. nem a kor volt jobb. az embrek voltak figyelmesebbek, erdeklodobbek. ez ma is meg van engedve, ingyen van. tessek csinalni.

meg egyszer bocsanat
mistvan
Ha mindenhez megvennénk vagy megcsináltatnánk a célszerszámot az szinte egy motor ára. Jutok ameddig jutok, a többit majd a szervíz.
Ami biztos, hogy most betolok a fejembe még egy Remy Martent aztán hajcsi
A mágnest ne nagyon erőltesd mert ahoz spéci szerszám kell és melegíteni is kell, itt olvashattad,hogy a balszerencsések hogy jártak.
Én azért vittem szerelöhőz neki legalább van célszerszámja a lehúzáshoz.
Nem szeretem az oda nem való hangokat. Holnap lehet hogy szétkapom Ahogy néztem a dekni levételével a szabadonfutó rogzítő csavarjai hozzáférhetőek.. Sajnos a lendkerékhez nincs lehúzóm, így magát a szerkezetet nem tudom megnézni. Ha nem boldogulok marad a szervíz, majd az okosok megmondják 4000 forintos órabérért.
Ciripelés az nekem is van néha de azt szard le, az nem hiba.
Kicsit engem is zavar de így van ! Ha egyenesen áll a motor nem lehet hallani. Gondoltam már mindenfélére én is. Ez előtt az olajszivattyú meghajtó fogaskereke keveredett gyanuba mert kódorog mint majom farkán a stanicli. Azt hittem belejár a dekni tömítésbe, mert az meg kicsit nagyobb volt és belógott az olajtérbe. Levágtam pont méretre de a ciripelés megmaradt. Az is érdekes hogy hidegen dönthetem ahogy akarom nem szólal meg.
Ezt a döntögetést nem nagyon értem, ami hibás az hibás minden állásban,nincs olyan hogy döntve előjön a hiba.
Jobbra döntve ! És talán ha mégis meglazult a szabadonfutó rögzítése a lendkeréken, talán elérheti a nagy fogaskerék oldalát. Részemről csak feltételezés mert szétszedve még sohasem láttam.
Egyébként a szervizes is lazulásra tippelt, amit akkor nem nagyon értettem. Mindenesetre valaminek csúnya hangja van.
Az a csavar menetrögzítő ragasztóval van betéve nem hinném .hogy meglazult.
Azt nem értem mi az ,hogy balra döntve csinálja ?
Ez a hiba független a motor dőlésétől.
Köszi. Hát így ránézésre lehet hogy nálam a 6sz csavar lazulásából adódóan kódorog maga a szerkezet. Jó lesz sürgösen megnézni mielőtt szétveri a menetet vagy még nagyobb bajt csinál !
Az nem jó hely.
Ott nézd ahol mondtam.
Itt egy link itt megtalálod azt hogy hogyan néz ki.
Kiválasztod az évjáratot és a tipust starter clhuts-nak hivják.
Az enyémhez ilyen kell.
http://www.mrcycles.com/fiche_...

A 3 -as számú az.
cyclipedia XV535
Hol keresed?
Köszi, akkor megvárom-Várjuk :D
Hát megdumáltunk egy motorozást ,hogy találkozunk ketten aztán gurulunk egy jót. Akkor Littlerock néven volt. Hát látom te 16ker. Én 17ker. Te is jöhetsz majd velünk gurulni ha Littlecsákó Fórum közelben lesz! :D
Valószinü nagyon béna vagyok, de a tartalomban egyáltalán nem találom. A keresőbe beírva meg egy táblázatot ad valami meghúzási nyomatékhoz. A villamosságnál van még szó az önindítóról de csak a motor, a szabadonfutó ott sincs.
Bassza meg.... Ezért lett csak a múltkor is megszexuállva.
De ha egy bontotat veszek az is csak 10 000 km megy mint ez.
köszi keresem
"Starter clutch" néven fogod megtalálni. :)
Szabadonfutó? Sajnos nem tudok olcsóbban, itthon márkakerben 40-45 lepedő, bontva 25-30-ra saccolom, de a Kaczkó Pistit vagy a Sugomotorst megkérdezhetnéd. Mindkettejük elérhetősége fent van a virago.ro oldalon.
Szia brumeszkosz

Hasonló nyavalyával küszködök én is. Nekem is ciripel valami a blokkban de csak melegen és jobbra döntve. Tippelték hozzáértők hogy lehet a szabadonfutó lazulása okozza. Szorulni még nem szorult meg és szépen forgat is. Ezzel a szabadonfutóval kapcsolatban nagyon nem vagyok képben. Hányadik oldalon van a leírás a szervízkönyvben mert én kerestem a "freewheel" címszó alatt de nem igen találtam.
Bakker ,, itt van Bécsben ráülsz és haza hozod.
Nem vesz valaki egy 535-öst?
Kicsit most beteg de kap egy új szabadonfutót és meggyógyul.
Ilyen kéne ami a bal kezében van.
113 dolcsi plusz posta ,nem tudsz valami olcsobbat itthon?