Azért vagyok ennyire kíváncsi az árakra, mert ahogy olvasrátok még tanulók és csak hétvégente dolgozom, és nem szeretném minden pénzemet alkatrészekre költeni.
A fenntartása nem túl drága.Leginkább egy Suzuki ignis fentartásához hasonlitom de a súlyadója sokkal kevesebb.A kötelező az a joksitól életkortól és lakhelytől is erősen függő.
Az alkatrészek sem vészesek és belehet szerezni az Ebay-ról Biker-world-től.
Az hogy mennyire javitásigényes az sok mindentől függ, a rendes karbantartástól a kíméletes vezetéstechnikától stb...
De ha megbecsülöd és odafigyelsz rá akkor akár százezret is elmegy kisseb javítosokkal. Pl kupplung lamella csere, esetleg feszabályzó ehez tudok kinait 4200 Ft-ért nekem egy évetökéletesen működik.
Alkatrészárakat a biker-world.hu-n találsz. A teljesség igénye nélkül:
Olaj (évente ajánlott): 3 liter ásványi, 4-5-6000 Ft
Olajszűrő (minden olajcserénél, de ha csak minden második olajcserénél cseréled a szűrőt, az se katasztrófa): 1000-1200 Ft
Légszűrő (10 000 km az előírás, de ezen az éghajlaton én minimum kétévente ajánlom): 3-5 eFt között
Gyertyák (13 ekm az előírt, de kétévente ajánlott): 5-800 Ft / db (2 kell)
Más cserélendő nem nagyon van. Komolyabb felújítás esedékessége csak a gazdán múlik. Ha jól bánnak vele és időben kap új olajat, nem nyomják ki a szemét, stb., nem lehetetlen a 100-120 ekm komolyabb beavatkozás nélkül (leszámítva a kopó-fogyó dolgokat, mint fék és kupplungbetét, stb. de az is nagymértékben gazdafüggő)
Nagyon szép motor, a szívem szakad meg ilyenkor. A leginkább az érdekelne, hogy mennyibe kerül a fenntartás (olajcsere, szűrő), valamint, hogy az alkatrészek mennyire drágák. A motort kb mennyi km után kell komolyabban újítani?
A motorvásárlás főbb szabályai:
1. soha ne higyj a tulajnak, csak a szemednek és a fülednek - kivéve ha úgy ismered a gazdáját
2. soha nem szabad beleugrani az elsőbe, minimum 2-3 hónap keresgélést szánj a dologra előtte - különben megüt a guta ha napokkal később szebbet/jobbat látsz ugyanannyiért, netán még olcsóbban is
3. ha nem vagy rutinos motorszerelgető, inkább válassz drágább, de patent vasat, mintsem problémásnak ígérkező, de olcsó példányt
4. ha van ismerős, vagy jó szaki, aki akár egy kis pénzért elmenne veled megnézni a kiszemelt vasat, ne sajnáld rá azt a párezret, a sokszorosát spórolhatod meg ezzel
5. a távolság ne legyen szempont, ha jó motort találsz - egyetlen egyszer kell elmenni érte.
6. ha telefonon érdeklődsz, faggasd a palit sokáig, minden részlet fontos lehet. ha ellentmondásos dolgot közöl, tessék gyanakodni (pl. 10 éve van nála és nem tudja, hogy milyen gumik vannak rajta, vagy hasonló)
7. figyelj a fórumon, mert sok okosságot elleshetsz, amivel segíthetsz magadon a motorszemlénél.
Itt egész nap szakad az eső és kocsival kellett mennem az anyósomhoz, a találkozó helyet. " Ha úgyse mész DUNAPATÁRA AKKOR MENNYÜNK HAZA MAMÁHOZ " Ez volt az asszony.
Szerencséje hogy éppen kifogyott a tár.
Hali. Elhiszük. Jó a hely , véleményem szerint megtarthatjuk találkozóhelynek. Az idő eddig jó volt most lehet kapunk egy kisebb esőt. Este sütés most pedig döntögetjük be a söröket.
öööö... Ilyen nincs... most raktam össze magam, erre egyik ismerősöm most telefonál itt vannak Pesten... vazz, csinálhatok vacsorát.... ez nem kamu (bár, ha ezt nekem mondaná valaki annak gondolnám), ilyen nincs....
Bocsi srácok, érezzétek nagyon jól magatokat, remélem jó a hely, és ebből tényleg hagyományt tudunk csinálni... (nem abból, hogy kevesen megyünk)
mikor van a vacsi?
- ha nem túl korán/ nem túl későn, akkor szerintem lehet a dologból valami... (jól mutathatok az esküvői öltönyben, mert dél óta jófej az asszony :))) )
szóval, ha megyek, akkor lefele veszek kaját... leghamarabbi indulás: 15.00
Jól gondolkozol, ha megírod merre laksz, biztos lesz itt jelentkező, aki szívesen megmutatja, milyen egy karbantartott motor... addig is olvasgasd a fórumot, sokat tanulhatsz belőle..
Én is abban bízom, amit Te mondtál, csak amilyen mázlista vagyok biztos belenyúlok a lecsóba. A forrófejűség szerintem nem kor kérdése, én is 22 vagyok, de sokkal jobban vonz a nyugodt és kényelmes túrázgatás, mint az ész nélküli rohanás.
Sziasztok
Mi is nagyon gondolkozunk az induláson.
Nálunk Salgótarján és környékén tegnap egész délelőt szakadt az eső. És most is hol szemerkél, hol el áll.
Aztán arra is gondolunk, hogy ha el is tudunk menni nagyobb megázás nélkül, akkor is ott is minden csupa sár, és vizes Nem biztos, hogy jól éreznénk magunkat.
Tehát mi arra szavazunk, hogy majd egy igazi napsütésen hétvégén kéne le menni.
A többség mire szavaz?
Ennyi az enyém a reállhozamból a többi a csalédé.
Repsol V-twin, Repsol Moto Rider 4T, Valvoline Motorcycle 4T, Motul 3000. Ezek a legjobbak.
Az alkatrészek sem vészesek és belehet szerezni az Ebay-ról Biker-world-től.
Az hogy mennyire javitásigényes az sok mindentől függ, a rendes karbantartástól a kíméletes vezetéstechnikától stb...
De ha megbecsülöd és odafigyelsz rá akkor akár százezret is elmegy kisseb javítosokkal. Pl kupplung lamella csere, esetleg feszabályzó ehez tudok kinait 4200 Ft-ért nekem egy évetökéletesen működik.
Olaj (évente ajánlott): 3 liter ásványi, 4-5-6000 Ft
Olajszűrő (minden olajcserénél, de ha csak minden második olajcserénél cseréled a szűrőt, az se katasztrófa): 1000-1200 Ft
Légszűrő (10 000 km az előírás, de ezen az éghajlaton én minimum kétévente ajánlom): 3-5 eFt között
Gyertyák (13 ekm az előírt, de kétévente ajánlott): 5-800 Ft / db (2 kell)
Más cserélendő nem nagyon van. Komolyabb felújítás esedékessége csak a gazdán múlik. Ha jól bánnak vele és időben kap új olajat, nem nyomják ki a szemét, stb., nem lehetetlen a 100-120 ekm komolyabb beavatkozás nélkül (leszámítva a kopó-fogyó dolgokat, mint fék és kupplungbetét, stb. de az is nagymértékben gazdafüggő)
Azt szeretném megkérdezni ,hogy milyen olajat ajánlotok Virago 535-be? Mármint keménységre értve 10W40 stb?
A motorvásárlás főbb szabályai:
1. soha ne higyj a tulajnak, csak a szemednek és a fülednek - kivéve ha úgy ismered a gazdáját
2. soha nem szabad beleugrani az elsőbe, minimum 2-3 hónap keresgélést szánj a dologra előtte - különben megüt a guta ha napokkal később szebbet/jobbat látsz ugyanannyiért, netán még olcsóbban is
3. ha nem vagy rutinos motorszerelgető, inkább válassz drágább, de patent vasat, mintsem problémásnak ígérkező, de olcsó példányt
4. ha van ismerős, vagy jó szaki, aki akár egy kis pénzért elmenne veled megnézni a kiszemelt vasat, ne sajnáld rá azt a párezret, a sokszorosát spórolhatod meg ezzel
5. a távolság ne legyen szempont, ha jó motort találsz - egyetlen egyszer kell elmenni érte.
6. ha telefonon érdeklődsz, faggasd a palit sokáig, minden részlet fontos lehet. ha ellentmondásos dolgot közöl, tessék gyanakodni (pl. 10 éve van nála és nem tudja, hogy milyen gumik vannak rajta, vagy hasonló)
7. figyelj a fórumon, mert sok okosságot elleshetsz, amivel segíthetsz magadon a motorszemlénél.
Szerencséje hogy éppen kifogyott a tár.
Bocsi srácok, érezzétek nagyon jól magatokat, remélem jó a hely, és ebből tényleg hagyományt tudunk csinálni... (nem abból, hogy kevesen megyünk)
- ha nem túl korán/ nem túl későn, akkor szerintem lehet a dologból valami... (jól mutathatok az esküvői öltönyben, mert dél óta jófej az asszony :))) )
szóval, ha megyek, akkor lefele veszek kaját... leghamarabbi indulás: 15.00
Üdv!
Mi már lent vagyunk 5.50 az idő jó süt a nap. Nincs sár. Aki tud jöhet bátran.
Mi is nagyon gondolkozunk az induláson.
Nálunk Salgótarján és környékén tegnap egész délelőt szakadt az eső. És most is hol szemerkél, hol el áll.
Aztán arra is gondolunk, hogy ha el is tudunk menni nagyobb megázás nélkül, akkor is ott is minden csupa sár, és vizes Nem biztos, hogy jól éreznénk magunkat.
Tehát mi arra szavazunk, hogy majd egy igazi napsütésen hétvégén kéne le menni.
A többség mire szavaz?