Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó reggelt. Akkor most hogyis állun ezzel a zavarszürövel , nagyon rendesek vagytok hogy foglalkoztok a kérdéssel. De most zavarban vagyok vissza állítsam e az eredeti állapotot vagy sem?
Jogos.
A szikra erősségére is hatással van nem ? És ebből fakad az időtartam különbség is. (Gondolom)
Az elektronok sebessége párszáz m/s. Ellenben közel fénysebességgel terjed az áram a vezetékben. Hogy lehet ez?

Úgy működik a dolog, mint a Newton-inga. Amint a vezeték egyik végén belép egy elektron, a másik végén kilök egy másikat. Az ellenállás ezt a sebességet nem tudja befolyásolni. Erre csak induktív vagy kapacitív áramköri elem képes. A pipákban fémkerámia ellenállás van, aminek as önindukciója és kapacitása elhanyagolható.
A logika nem rossz, de sajnos a szikra időzítésére nincs hatással, az időtartamára viszont igen.
Egyébként jogos a kérdés, ha nincs zavarszűrő sehol az vajon okoz e - gondot ?
Ha nagyon durván akarnék gondolkozni akkor a zavarszűrő kellene a pontos gyújtási időponthoz, mivel ha nincsen zavarszűrő még ha nüansznyival is de hamarabb keletkezhet az a szikra nem mert nem kell legyőznie semmilyen ellenállást.
Jól logikázok vagy marhaság ? :)
Az utolsó gyertyacserémnél kb fél percig működött az egyik vadi új NGK. Szerintem nálad is ijesmi lesz a gond.
Bocs, Littlerock... most látom csak, hogy ugyanazt mondtuk... :)
Cseréld fel a két gyertyát, egyből kiderül, hogy a pipa vagy a gyertya a hibás.
Ha a gyertya új és az a rossz, vidd vissza a boltba.
Köszönöm a tanácsokat. A pipába rakott anyag fényes koracél darabka. A pipa és gyertya csere is megvolt. A multimétert 20.Kilo Omra állítottam a mérési eredmény o,oo tehát szerintem tökéletes.
Esetleg ellenőrizd a pipában a zavarszűrő helyére betett cuccot, rendesen érintkezik-e
nekem a 400-asban elöl hátul 7-es gyertya van... mondjuk ettől még nem kéne kihagynia... pipákat, gyertyákat cseréld át...

(gondolom a pipa lehúzása után ott még átugrott az ív, azaz nem volt messze a gyertyától)
Üdv. Az 535-ösöm gyertyapipáin zavarszürö mentesitést végeztem. Aztán vettem egy BP-6ES és egy BP-7ES-gyertyát,azonnal kicseréltem. Ezekután a hátsóhenger gyujtása többször kihagy egy pillanatra. Lehuztam a gyertyapipát egy picit és rögtön egyenletesen üzemelt a kicsike. Visszadugtam a pipát rögtön nem jó. Egyáltalán jó e ha nincs zavarszürö sehon. Minkét pipában 0,00-értéket mutat a müszer
Kosz
Babettához nem értek, az alábbi honlapon keresgélj:

szocimotoros.hu
Peace.Adott egy Java 2!1988.evek ota nem hasznalt.tankot,karbit, kipufogo rendszert kipucoltam ujra garnituraztam amit kellet.a vezetekekkel mar gondom van.a generatorba amint eszrevettem tobb tekercs van, de visszont csak vagy 2 van bekotve.aztan van egyk ek kabel ami nem volt kotve sehova.vagyis gondolo leszakadt.van v.mi otletetek hogy mi hova jon?jah es baj van neha a gyujtasal is gondolom keves aramot kap.egy kapcsolasi vagy egy kis segitseg jo jonne.koszonom a segitseket.peace
1. littlerock 1 fő xv 400 Budapest vagy Pécs
2. Zsocca 2fő xv 535 Salgótarján
3. Debreczi71 2 fő xv 750 Budapest XVI.
4. Feri15 2fő xv535
5. robin62 1fő XV 535
6.Brumeszkosz 1fő xv 535, plusz egy barátom xv 535-tel Debrecenből
Fel a fejjel!

Ez az első alkalom, a következőre (remélem lesz) már remélem mindenki tud jönni...

Aztán ha már Európa szintű Virgácstalálkozót szervezünk, már meg se találjuk majd egymást a tömegben:)

Én pl a Skoda Orrmotor Fun Club éves találkozójára egyszer tudtam csak menni, mindig közbejött valami...
3. Debreczi71 2 fő xv 750 Budapest XVI.
4. Feri15 2fő xv535
5. robin62 1fő XV 535
6.Brumeszkosz 1fő xv 535, plusz egy barátom xv 535-tel
Sajnálom,hogy nem tudok ott lenni:(
Igaz nem voltam aktív forumozó, de rengeteget dolgozok, plusz külföldön, így 2 szeresen lehetetlen :S
Azért szemmel követem a dolgokat, olvasgatlak titeket bőszen:)
Az indulás helyét érdemes lenne felírni a listára mindenkinek, mert esetleg összeverődve is lehetne gurulni...
Ez így nekünk is teljessen renben van,már csak jó idő kell...
Feri
3. Debreczi71 2 fő xv 750
4. Feri15 2fő xv535
5. robin62 1fő XV 535
6.Brumeszkosz 1fő xv 535, plusz egy barátom xv 535-tel
Ok vettem és ha még megtudsz valamit akkor ird meg.
Eddig ez nagyon jónak hangzik.
Sziasztok!

Infók a találkozóval kapcsolatban:

A Camping az érdekes módon működik, de működik - a területgazdálkodásiakkal sikerült beszélnem, de még a gondnokkal is kell egyeztetni

tehát:
- szállás 500 huf/fő + 250 huf(adó) - sátorról volt szó
- szalonna sütő van
- zuhany van (benne van az árban, de nem tudom milyen lehet a minősége)

épp lesz valami színházas rendezvény, ezért kérték, hogy ne forgassuk fel a várost, illetve a hangos motorok indítását mellőzzük este 10 óra után...

ha többet tudok, akkor szólok :)
Említettem én a hétvégén tudok választ adni! ha igen akkor 2fő
A vállalkozásom van pénzzavarban.