Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Küldd el a cimedet a sandor.illes@ajkanet.hu-ra, meg hogy a szombat jó-e?

Köszi!
Sajnos, még az sincs kizárva, hogy az egészet elmossa az eső... ha zuhog, akkor sajnos az komoly gond... de a remény hal meg utoljára :)
Engem itt a gutaütés kerülget, hogy nem tudok menni hétvégén a talira. Remélem, hagyományteremtő lesz, hogy a következőre legyen lehetőségem elmenni. Jó időt, sok sört, széles utat gumifákkal, oda-vissza mindegyikőtöknek!
olajcsere:

Nem csak a fordulatszám határozza meg a dolgot.
A kenőolaj igénybevételi: hő, mechanikai, kémiai.
- a mechanikai hatások miatt roncsolódik (a szénhidrogén láncok szakadnak) az égéstermékek okozta hatások miatt oxidálódik, a detergens és diszpergens adalékok a megnövekedett szennyeződés mennyiség miatt már nem képesek ellátni a feladatukat (elszállítás, lebegtetés), stb... a viszkozitás illetve annak változása az csak egy dolog, számtalan módon tudnak romlani a kenőolaj alaptulajdonságai.

de erről könyveket írtak már, és még fognak is :)
én szívesebben javasolnám a 15w-50-es Repsolt... fogyasztásban is jobb lehet, illetve hűvösebb időben előnyösebb...
elméletileg csütörtökön délelőtt megyek Pécsre... szerintem tesztelhetem a Lidl-ből származó esőruhámat/csizmámat... Én balek, a teljes bőrbakancsomat bent hagytam a cégnél, most pecsét alatt van, csak a gyöngyvásznas verzió áll rendelkezésre... majd meglássuk :)
Tömören:

1. kupplung, fékek ellenőrzése, fékolajcsere a már említetteken kìvül

2. a 6000 km gyári előírás, szinte minden motornál ennyi
remélhetőleg szerda csütörtök átszalad a esőfelhő felettünk, nem is baj, frissül a levegő. péntektől meg ezerrel süthet a nap. a 9 órát azért javasoltam, mert úgy emlékszem Salgótarján felől érkeznének páran. ha valakinek más, jobb ötlete van tegye közzé.
Sziasztok Műszaki Guru
Nekem lenne egy két kérdésem.
Előre láthatólag a Szelidi tavi találkozó után, 30 ezres szervizhez ér a mocim.
Már össze írtam az olaj cseréhez a dolgokat.
Repsol olaj 20/50-es 3 liter: 2000Ft/l
Olaj szűrő: 1000 Ft
Légszűrő HFA :3600/db
Kérdésem a következő lenne:
A 30 ezres szerviznél, mi mindent kell megcsinálni, beállítani?
Gondolok itt a cserékre, és a beállításokra, ellenőrzésekre.
No meg még egy gondolat bánt engemet.
Mégpedig, hogy egy V2-es motornál miért kell 6 ezrenként olajat cserélni?
Ugyanis a sport motoroknál értem a dolgot. Nagy fordulaton működnek. De egy V2-es nem forog többet mint egy átlagos utcai kocsinak a motorja.
Sziasztok!
Figyeltétek az időjárás előrejelzést?
Komoly esőt jósolnak a hétvégére!
Oké
Már ez is nagy segítség. Már anyagilag is tudunk kalkulálni. Amit meg is kel gondolnom. Mivel még ebben a hónapban műszakis lesz az autóm. Az sem két fillér.
No mindegy. nekünk kell egy pontos hely. Az tán nagy valószínűséggel mi már péntek délutántól ott leszünk.
kajával szalonna sütésre készülünk. Aztán meg majd meglátjuk.
Bea asszony itt mögöttem azt mondja, hogy ha elég sör van akkor ritkában éhezik meg az ember.
Szerintem tuti jó lesz a hétvége.
Hányórakkor?
Kecskemétnél lehet, hogy találkozunk.
Szia Robin62
Már gondoltam rá, hogy hívlak. De szerintem a héten még össze futunk, s beszélünk.
Egyébként, már meggyógyultam. "Kis geci" vírus nehogy már kifogjon rajtam. Két nap láz, aztán még egy nap hasmenés, aztán el is van felejtve. Igaz fáj még a derekam a sok fekvéstől, de hétvégére az is rendbe jön.
A Hétvégét majd még megbeszéljük. Mi úgy tervezzük, hogy ha az idő is engedi, akkor már péntek délután le mennénk. Így üdülünk is egy jó kis hosszú hétvégét.
a lista a 9166-es hsz- ben van
Még mindig ez a mérvadó a talival kapcsolatban:
Infók a találkozóval kapcsolatban:

A Camping az érdekes módon működik, de működik - a területgazdálkodásiakkal sikerült beszélnem, de még a gondnokkal is kell egyeztetni

tehát:
- szállás 500 huf/fő + 250 huf(adó) - sátorról volt szó
- szalonna sütő van
- zuhany van (benne van az árban, de nem tudom milyen lehet a minősége)

épp lesz valami színházas rendezvény, ezért kérték, hogy ne forgassuk fel a várost, illetve a hangos motorok indítását mellőzzük este 10 óra után...

ha többet tudok, akkor szólok :)

- nos ma , meg tegnap, munkaidőben nem tudtam semmivel sem foglalkozni, de ha végre - holnap biztos - beszélek a gondnokkal, akkor letisztázom a helyfoglalást, és a pontos helyszínt. Ez utóbbit egy gúglimapszos térképre megrajzolom, és felteszem ide képként.

- sajna nem túl egyszerű esküvőt szervezni, és fogat csináltatni egyszerre...

Kaja: az volt a javaslat, hogy szalonnázunk, kolbászozunk, sörözünk (a táskámban mindenesetre nálam lesz minden, ami egy szalonnasütéshez kell :) )... - egyszer voltam ott a tónál, kocsma is van szép számmal...

Egyre biztosabb, hogy Pécsről indulok, ha valaki onnan jön kérem szóljon...

Ha van még jelentkező, kérem írja fel magát a listára.
üdv.
a hétvégi programnak van -e valaki aki koordinálja az érkezést, négy üdülő is meg lett jelölve a júli hó 6.i hozzászólásodban (littlerock) majd később a kemping is szóba került. én sem vagyok arrafelé ismerős,de ha tudom hogy mit keressek, megtalálom. viszek hálózsákot, felfújható matracot, tehát akár a fűben is elalszom szükség esetén.
étkezés: bográcsozás?, vagy büfé?, vagy vendéglő?
tisztálkodás: tóbanfürdés? zuhanyozás?
javasolnám a M0 (emnullás)-ról az 51-es leágazástól találkozópontnak az első pihenőt vagy banzinkutat, ami útbaesik délnek menet az 51-esen. Kb 9 órakor
Ha valakinek van ötlete, rajta!
aztán hideg sör legyen bőven!
Szia Shanjee!
Nekem XV1000-em van, ha gondolod gyere át Pápára és megnézheted méreteket a kipufogón. Ugyan az mint az 1100-esé.
Mielőtt komolyab költségekbe vernéd magad... Próbáltad már másik pipával és kábellel? Lehet, hogy valahol áthúz az ív, ha szar a szigetelés és azért magasabb fordulatszámon, amikor elég erős a feszültség, szökik a szikra.
Sziasztok!
Most jöttem meg a szerelőtől. Annyit sikerült kideríteni,hogy a hátsó henger gyertyája magasabb fordulatszámon nem ad szikrát,tehát a hátsó henger nem megy. Azt mondta a szerelő, hogy vagy gyújtótrafó vagy az elektronika a problémás, de ennek a kiderítése villamossági szerelőt igényel. Tettünk be új gyertyát, azzal is ugyanazt csinálta. Tudnátok ajánlani Tiszafüred, Eger, esetleg Debrecen térségében ügyes villamossági szerelőt? Üdv, Gyula
A felső oldalsó rész az csak kamu a 250 -esen, dísz, alul megy a hátsó hengerhez :))
Az én 250-esemen nem ilyen van, azt hiszem az enyém a Kaliforniai model kipuf.
Asszem az 1100-es dobjai nem fognak passzolni. Az alsó még csak-csak, bár azt is hézagolni kellene, mert a 125-ös virsli csövecskéire kell ráhúzni az 1100-es 38 mm átmérőjű csatlakozását (ha jól emlékszem, az a mérete). A felső dob viszont egy 90 fokos könyökben végződik, amit max keresztben tudsz felszerelni. :D
Ennyi erővel vehetsz akármilyen használt dobot is...
ez tuti 250esre van! Amugy meg rosszab állapotban van mint az enyém.... de köszi! amit akartam , megtudtam!