Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az nagyon jó :) nem ide való téma de ha van kedved leírhatnád, hogy te hogyan csinálod Én is sokszor főzőcskézek...Vega kajákat
Az még arrébb van épp hagymalevest csinálok holnapra :D
ja igazad van. na még van időm tervezgetni :)
Jó éjt!
Nem javaslom a kempinget.
napi 10-12 óra motorozás után ahol vagy rádrohadt a bőr vagy rommá áztál, mindenképpen büdös vagy mint az állat, egyszerűen kell egy puha ágy egy jó zuhany, és a faxnak van kedve akkor még sátrat verni, matracot fújni.
A Pakolás is halál egy idő után minden reggel felpakolni az egész motort, megkérkezel holtfáradtan aztan lepakolni...stb

A majd megállunk valahol ahol akarunk és szerzünk szállás dolgot elvetettük, két dolgo miatt, egyrészt egyszerűen 20-30% -al drágább ha beballagsz bárhova hogy van -e szoba, mintha ha a legolcsóbb netes oldalakon keresztül foglalnád le. Másrészt mi van ha nincs szállás ? Mindennap eltölteni 1-2 órát a nap végén szálláskereséssel egy halál, a faxba kívánnád már az egészet.

Esőruha van ha esik mész kész ennyi. Ha okosan tervezed meg hogy legyen néhány pihenőnap benne akkor jó ez így, mi egy kicsit túlvállaltuk magunkat.
Hát ez hogy időre kell mindenhova menni,ez nem jön be... inkább vadkemping..meg lesz ami lesz alapon vágnék bele..persze lehet h az kemény lesz...
vagy...tényleg úgy lefoglalni a szállásokat,h pár napig ott maradni minden hol.Persze hogy fárasztó így.
na de erre a túrára nem mostanában lesz pénzünk...
jelenleg munkaügyis tanfolyamot csinálok (hűtő-klíma szerelő) szal majd talán pár év múlva ha már a szakmában nyomom
Amúgy Ausztria hozzánk közel van.Zalában lakunk. :) Össze is beszélhettünk volna,hogy hazafelé 1 napot Zalában töltsetek :) bár hazafelé gondolom már nagyon vártátok a saját ágyat...
Az a helyzet, hogy minimum 10 napos kell hogy legyen a túra hogy érdemes legyen elindulni.
Alapból le kell tolnod úgy 420km -t hogy már érdekesebb helyre ausztriába érj.
MOndjuk Eibiswald -tól kezdve LAvamünd felé a 69 -es út az első király hely, addig el kell szenvedned. Namost a 420 az vissza is van itt ugye, szóvál 2 nap máris ugrott.

Jól meg kell tervezni mindent, booking.com -os szállásfoglalások, semmi gond nem volt. A korzikai szállást és a kompjegyet a Corsica Travels intezte nekunk, mert keves a szállás korzikán és drága, rajtuk keresztül volt a legcsolóbb a kompjegy is meg a szállások korzikán.

Egy baj van ha ennyire meg van tervezve minden, hogy ha esik ha fúj reggel felkelsz és menni KELL, mert nem hagyhatsz ki szállást mert esik a hó, mert ha egyet kihagysz akkor a következő már 800-900km -re van és innentől nem éred utol magad és minden tovabbi szállásnak lőttek. Szóval mindennek stimmelnie kell a motorral is, nem fér bele a lerobbanunk fél napra dolog mert buksz mindent.

Őszintén megvallva azert ez kemény 17 nap volt, több pihenőnap kellett volna bele, nagyon elfáradtunk a végére, mind a kettőnknek volt holtpont amikor legszívesebben bebaxtuk volna a motort az árokba felgyújtottuk volna és hazajöttünk volna vonattal :)

Mi jövőre kétféle dolog között vaciálunk. Vagy az lesz hogy lehúzunk a Bulgár tengerpartra 2 nap alatt, és aztan ott 5 nap sütkérezés nem csinálás semmi aztan 2-3 nap valami kerülővel vissza.
Vagy pedig csináltatok vonóhorgot az autóra, és bérelek motoros utánfutót (kb. 2000/nap), és kocsival elhúzni mondjuk svájcba és akkor ott motorozni, hisz autóval 13-14 óra alatt ott lehet lenni váltott vezetéssel, motorral meg 3 nap.
Hát igen..én többre gondoltam. asszem kezdem a gyűjtést Persze mi is megállnánk több helyen.sőt nem sietnénk sehova...minden szép helyen megállnánk meg rengeteg helyen 2-3 napig is ellennénk...Hű..ez nagyon bejön
Kettőnknek két motorral durván 2000-2500 EUR, 17 nap, 5300km.

50EUR körüli szállások (sajnos nem lehet a legolcsóbbat választani mert alapfeltétel hogy legyen saját parkolója ugye), Benzin az átlag 1.5EUR / liter.
1db Kompjegy Livorno - Bastia 47EUR motorral, Calvi - Nizza asszem 48EUR
Francia és Olasz pálya az drága mert kapus.
Svájci matrica csak éves van 40Frank / motor és nem tudod kikerülni soxor, vagy 10 nap mire átmész svájcon...

De ebben, benne van a költőpénz is meg a kajálások esténként két embernek.

Ami érdekesség még, hogy ha kizárólag országúton mész, 90-100 -as tempóval, a sok falu és körforgalom miatt és a kb. óránként 10 perces pihenők miatt mindössze 36km/h -ás átlag jön ki. Tehat ha haladni is akarsz odaérni valahova akkor nincs mese kell a pálya mert haladni azon lehet. Persze ha látványos az út akkor kizárólag országút.

Ami csökkentheti az árat hogy mi megnéztük Párizst ott persze vettünk ezt azt, bementünk ide oda ha már ott vagyunk basszus, az a nap volt vagy 100-150 EUR. Viszont nekunk 3 éjjel nem kellett szállás mert svájcban rokonoknál voltunk, ott kaptunk kaját is persze.

Ha mindent összeadsz egyébként nem olyan sok a 2000-2500 EUR, ha azt nézed hogy két ember 17 napig nyaralt és még 10600km -nyi benzint is elfröcsköltünk, meg kompoztunk....stb
Hát ez nagyon tuti lehetett.Én is akarok majd ilyent.
Ha nem vagyok túl pofátlan; Mennyibe került összesen ez a túra? Csak hogy tudjam kb mennyit kell gyűjtenem
A benzint kitudom számolni..de a szállás+kaja pályamatricák meg minden...
Nem láttam, de a sör az rendben van. Több is.
Heló
Egy benzincsap, mitől és hogyan romlik el?
Bocs, hogy csak kérdésem van és nem megoldásom.
sajna enyhén megelőztelek :)))) jössz egy sörrel, ha összejön a találkozó :)
Köszi!
A biker-world tart.
Sziasztok!Én Horvátországba mentem egy kőrt 5 nap 2000km.Elromlott a benzincsapom, ha van valakinek komplett csap vagy membrán írjon.Az is jó ha valaki tudja hol lehet venni itthon.
Ezt érdemes megfigyelni, nem egyszerű történet ......
http://sportgeza.hu/motogp/201...
Szép vas!
Ha valakit esetleg érdekel a motorsport :)

http://sportgeza.hu/motogp/201...
sárga vagyok az irigységtől...
Na elkészült a térkép.
Erre jártunk a 17 nap alatt:
Szivesen és örülök,hogy segíthetek.Kell egy kis lakatos alapképzés de nem vészes.
Vasárnap lehet hogy legurulok.
http://kepesmotor.hu/yamaha-ch...

Továbbra is eladó, csak az ár változott (lefelé). Akit érdekel, keressen meg.
Nagyon köszönöm a képeket. Anyagom az van, hamarosan nekiálok és csinálok egyet.
Jól tetted. :)