Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az a helyzet,hogy az asvanyi 6ezer let volna literje es nem volt raktaron.ez 9ezer volt 3liter szurovel...ilyenkor utalom romaniat
nos itt a szűrő másik oldala: http://www.boats.net/parts/sea...

- ha veszel egy másik szűrőt, az majd eláll a polcon, de ne lepődj meg, ha egy kicsit meg van roggyantva az amit most tettél be. Ez által feszül a helyére.
Köszönöm a képet és az infót. Hétvégén eldöl mit alkottunk. A biztonság kedvéért vetetek egy másik szüröt, mert ha mégis hazalett vágva legyen mivel pótolni.
Mázli, hogy 535-nél ez ilyen egyértelmű - a nagyobbakba simán be lehet tenni fordítva a szűrőt, ha az ember nem figyel!
Hát igen, Littlerock jól mondja. Az XV-be ásványi kell...
Sebaj, a következő 6000 km-t kibírja ezzel is, csak most indokolatlanul vettél egy drága olajat. Próbakör közben amikor már meleg a motor, ellenőrizd a váltót, pl. megállsz, kiveszed üresbe, majd elindulsz. Ha nem nehézkes vagy csattogós a váltó járása melegen, akkor nem lesz vele gondod.
ezt majd talán Blackiex megmondja... én ásványit raktam volna bele...
Szia!

elméletileg nem tudod rosszul összerakni. Lásd: kép piros oválissal jelzett rész, a szűrőnek egy kis nyúlványa, ami a piros nyíllal jelölt helyre ül be (nem illeszkedik pontosan, de oda megy) a piros karikával jelzett kis nyúlvány, az meggátolja, hogy a károm kis támasztóláb közé a szűrő nyúlványa beüljön. A rajznak megfelelően kell kinéznie a szűrőnek, tömítések nélkül. Ha rosszul rakod össze,akkor kb 5mm-el hamarabb felül a szűrőre a fedél, és összegyűröd a szűrőt...
Mobil 1 racing fully synthetic 4 stroke engine oil 15w-50 API SJ\CF,JASO MA nah fiuk ez jo lesz?mar megvettem:-D
Nagyon köszönöm a képeket és az információt. Hétvégén le lessz engedve az olaj és meglátjuk hogy raktuk be. Ha esetleg nemjól meglessz fordítva.
Koszonom a segitseget mindenkinek.a beszerzes tenleg nem fontos nekem mert erdelyi vagyok,van honnen beszerezem a kerdes csak, hogy milyet?eddig 20w50 re csereltem 2x akkor egy egyhangu vallaszt szeretnek hog ynyugodtan tehesek belle 15w50 et.1 ora mulva indulok megrendelni...Littlerock nagyon szepen koszonom a nagylelkusegedet a sor meg lesz igy is csak jussak el a turara.de meg azelot le kell cserelnem mert regi az olaj. Peace
nem tudja valaki véletlenül az 535/400-as kipufogó vastag cső belső átmérőjét?
mindig elfelejtem lemérni, de most lenne egy kicsi időm megcsinálni a halkítást...
Üdv
OK boci... elnéztem a táblázatot.

végyé
ha kibírja a tervezett összeröffenésig, hozok neki olcsóért, és a bozótban megcsinálom ingyen:) - de azért egy sört titkon remélnék érte :)
Neked, cimbora. Lóri erdélyi, neki egyik se esne útba. :)
Ez ügyes, csak ugye amit én írtam, az nekem szinte nem is kitérő hazafele... meg elvisz a BKV... nincs szállítási költség és max 5 perc plussz... gyors, kényelmes...
Így kell berakni az olajszűrőt.
Actevo? Csak gyomirtónak. :)
Van az olcsóbbért is. Én 6100-ért vettem a 4 litert.

http://lubmaster.hu/spd/unas_5...
és inkább mint az Actevo 1600-ért...
úgy emlékszem ezt már kiveséztük itt a fórumon... Én úgy vagyok vele, hogy ebbe a blokkba ásványi olaj kell a gyár szerint, abból meg 10w 30 télen, és 20w 40 nyáron... nos ezért 15w -50 lett a választásom, mert a nyári melegben jól jöhet az 50-es meleg oldali viszkozitás... és ez is 2000/liter... jó lesz ez ebbe, ennyiért...
Üdv
Ez azért igen csak drága olaj.
Nálunk Szegeden a bikersore-nál a Repsol racing 4t 20w50-nek 2 ezer literje.

végyé
Köszi a képeket!
Semmi baj.kosz a segitseget;)
most már látom,nem pesti vagy... bocs :)
Személy szerint 15W-50 Repsol, és a szűrőcsere kérdése bennem fel sem merül ...

http://www.motoroazis.hu/pdf/a...

és kb 1000 huf a szűrő... ugyanott meg tudod venni, feltéve, ha pesti vagy