hát igen.csak azért kérdeztem hogy hátha valaki már lecserélte,és tudja hogy milyent lehet rárakni.a sárvédő miatt nem olyan egyszerű.van sok szép lámpa,de nem jó a dőlése.vagy nincs dőlése
igen ott szoktam nézni... de olyasmi kellene ami illik rá,nem kell nagyon átalakítani.Van egy rendszámtábla tartós.azt már láttam virago-kon,tök jól néz ki de azzal meg az a bajom hogy felfelé tartja a rendszámot.És így a rendszám világítás is felfelé van...
Ez az adat csak a diagnózishoz elegendő (ha szobahőmérsékleten nem 1.1K, hanem mondjuk 200K az ellenállása, akkor a szenzor kakukk), az újraépítéshez kellene az alkatrész ß-ja is (hőfokfüggési tényező), különben ugyanúgy nem működne nálad, mint nálam.
Nem tudjuk, hogy hány fokig melegedhet az a szenzor és hogy ott mekkorára csökken az ellenállása.
A Clymer konyv szerint XV700/750-nel 1.65in(42 mm) XV1000/1100-asnal 0.86 (22 mm) magassagban 68F (20 C)- foknal elvileg 1.1+- 0.2 K ohm-ot merni rajta es akkor jo a szenzor. Na ezt ha at lehetne epiteni hazilag valahogy...
86 utáni legyen... Főleg hogy 700-ast 87-ig gyártottak csak. :)
A lényeg, hogy 1986-1999 közti legyen. Mind ugyanolyan szenzor, csak az említett nyak magassága más.
Nem tudom. Nem ilyen sima az ügy. A működési elve valóban ennyire egyszerű, de hogy hány fokon milyen ellenállású kell legyen, nem tudjuk. Hogy a lámpának mennyi szufla kell, hogy kigyulladjon, szintén nem. Ehhez kellene egy jól működő szenzor, amit kimér az ember és utána lehet mezei elektronikai alkatrészboltban venni NTK-t.
Én megpróbáltam beletenni egy 1K-s NTK a sajátomba, mert valami Kawasaki-hoz azt írták házi megoldásnak, de XV-n nem jött be a mutatvány. 20 másik értékűt meg nem veszek próbálkozni, annyiért már szenzor is van.
Nem ugyanaz. A 750/700-asban magasabban van az érzékelő, mert azokon nincs alsó tank, a tartalék a tank aljában van. Ha át tudod pakolni a szenzort magát, akkor működhet. A szenzort tartó nyak méretén kívül nincs különbség, de egy az egyben nem tartom célszerűnek a cserét. Ugyan működne, de lenne 10 liter "normál" üzemanyagod, meg még 4 a tartalékban.
kösz a választ!