Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mennyinek kell lenni az XV1100-as töltésének. Az enyém max.13.7-el tölt 2000-6000 fordulat közt. A motor újabban a 3., 4. inditózásra indul el. Nem hajt az önindító, az akkufesz. meg leesik 8V-ra. Negyedszerre rendesen hajt, néha elsőre is. Akkusaruk rendben, tervezek egy önindító nagytakarítást, ha az nem oldja meg akkucsere.
Szia!
Megtörtént a kuplung javítás.
Csodálatos lett.
A rugók hossza 39 mm lamella vastagság 3 mm akkor mi a szar van.
Kérlek szépen nem hittem el, föl volt lazulva a tárcsákat összenyomó fedél a robbantott rajzon a 15-ös. A 19-es tolórud beállítva 33-as golybis megnézve,hogy nem hiányzik e.
Összeraktam megszorítottam és csodálatos lett. A15ö-s fedőtárcsa 1.5-2mm lötyögött. Egyébként ahogy megláttam a hibát egyből beugrott az hogy valamelyik leveledben itta fórumon leírtad ezt a problémát.
Olyan lett a válltó mint a vaj és megszűnt a ciripelés is,egyébként
egy pici helyen pont hozzáfértem az ujjammal a vezérmű lánchoz a jobb oldalihoz és olyan feszes mint az állat,tehát azt nem kell bántani.
Úgy nézz ki, hogy az új bendix is mostanra megadta magát. Minden forgatásnál már csak a daráló hang. Amennyiben a fogaskoszorú is kopott , azt megtudom fordítani, vagy cserés? Kezdek belefáradni.
Hát ilyen távolságból nem tudom azt mondani, hogy oké a hang vagy se, mert nem hallom. :)
A rugójára ráfeszíthetsz, ha tudsz, azzal nem ártasz. Sokszor egy kis nyújtás is elegendő.
Szia!
A múltkor mikor kitakarítottam a láncfeszítőt úgy néztem a racsnis része csak egy kicsivel volt kijjebb a felénél ,tehát még maradt recés rész a feszítéshez.
Azt is jó lenne tudni hogy ez a ciripelés milyen hangerő után kíván beavatkozást.
A hétvégén Kisújszáláson találkoztam Madar 61-gyel és azt mondta az övé is ilyen és ez még nem vészes a Virágó ilyen.
Van egy kollégám az ö gépe fiatalabb és csak 24 000 van benne de annak is van egy kicsi hangja igaz jóval halkabb mint az enyém.
Egyébként mindjárt bontom lefelé a kuplungot csak várom hogy kihűljön az olaj ami kb egy óra ebben a hőségben.
A cserén kívül nem nagyon van más... Esetleg azt még megpróbálhatod, hogy a feszítő gombáról leveszed a zárócsavart, benyúlsz egy csavarhúzóval és egy foggal beljebb nyomod, ha tudod, de az csak ideiglenes megoldás. A rugóján is próbálhatsz feszíteni.
Sziasztok!
1100-as 97-es virgácsra keresek olcsón első féktárcsa párt.
Tud valaki segíteni? Valamint utitársakat keresek augusztus eleji indulásal Korfura.
Szeretném kérdezni, hogy mennyinek kell lenni az XV1100-as töltésének. Az enyém max.13.7-el tölt 2000-6000 fordulat közt. A motor újabban a 3., 4. inditózásra indul el. Nem hajt az önindító, az akkufesz. meg leesik 8V-ra. Negyedszerre rendesen hajt, néha elsőre is. Akkusaruk rendben, tervezek egy önindító nagytakarítást, ha az nem oldja meg akkucsere.