Sziasztok!
Érdekes mókában volt nemrég részem. Vidáman tartok hazafelé a főúton 90-el. Lakott terület, lelassítok 50-re, már akkor éreztem, hogy mintha nem úgy reagálna a gázadásra, ahogy kellene. Ráhúztam, kicsit késlekedve reagált. Aztán egyszercsak húzom, fullad le... húzom, fullad le. Teljesen olyan érzés volt, mintha fogyna ki a benzin. De gondoltam, ez nem lehet, tankolás óta 200 km-t mentem. Mindegy, áttoltam tartalékra, szitu ugyanaz. Szóval, leállt. Indítóztam, mintha be akarna indulni, de mégsem. Ahogy abbahagytam az indítózást, egy ideig hallatott valami hangot, talán behúzótekercs... Bocs, ha baromságot írok, nem értek hozzá, a gépet is csak 2 hete vettem, szóval teljesen süket vagyok hozzá. Nem volt mit tenni, elkezdtem tolni hazafelé. Egy idő után belefáradtam, gondoltam teszek még egy próbát. És lőn... Beindult. Hazajöttem vele, nem éreztem semmi rendelleneset. És most itt állok tanácstalanul, hogy mi is történt. Esetleg koszos lehet a benzin, vagy a tank volt az? Nem tudom, hogy ez okozhat-e ilyen tüneteket? Vagy van valakinek valami ötlete? Így nem indulnék el nyugodt szívvel még a szervizbe se, egyfelől, nehogy valami nagyobb kárt tegyek benne útközben, másfelől nem szívesen tologatnám, ha megint meggondolná magát.
Tölts rá nyugodtan, amíg az ablak tetejét el nem éri a szint. A friss olajat eleve úgy kell benyomni neki, hogy MAX-ig töltöd, járatod, majd 15 perc állás után újra felpótolod MAX-ig. Addigra ugyanis eljut egy csomó helyre, pl. hengerfej, ahonnan nagyon lassan csorog vissza, vagy egyáltalán nem.
Ha 2-3 decivel több van benne, az nem baj.
Igen, nekem is egy hatalmas kedvencem volt az öreg... Az LS 650-emet róla neveztem el annak idején... :)
Hideg zuhanyként ért a dolog. Azóta még többet hallgatom.
Ja egyébbként repsol moto rider 4T 15w50-es olajat tettem bele.3 litert..Lehet hogy igazán a 3 és fél litert szereti a gép így 70000 km után?A régi magasabb olajszintel sem éreztem semmi bajt sőt a lámpa sem jelzett bármilyen hirtelen gyorsítottam.Hogy régen milyen olaj volt benne nem tudom.Mit szóltok mindehez?
Hello. Lecseréltem az olajat a 750-es virgácsban.Észrevettem,Hogy a kémlelő ablakban hidegen a régi olaj mennyisége teljesen az ablak tetejéig ért.Beleöntöttem az előírt 3 litert az újból és most csak a háromnegyedéig ér az olaj szint az ablakon.Na gondoltam ebbe az előző gazdája majdnem 4 litert tett.Aztán ma gurultam a géppel és észre vettem ,hogy hirtelen nagy gyorsításnál elkezd égni az olaj visszajelző ,az olajcsere előtt nem volt ilyen jelenség.Lehet,hogy nem véletlenül volt bent több olaj az előírtnál?
Hello.Hát nálam is szólnak már vagy 25 éve a Judas számok:Autóban ,udvaron,sisakban,lakásban,traktorban vagyis mindenhol.Sajnos a másik nagy kedvencem DIO most halt meg de ezt biztosan tudjátok ha rockerek vagytok.
Hello Lori007 ! Ha minden rendben lesz, talan osszefutunk SZilagysomlyoi mocis talalkozon...A mult evben voltam en is...Jovo heten , ha minden ok, megyunk vagy 11-en egy kis korutra, Borsec-nal kempingeles 2 ejszakat.Lesz koztunk 2 Virago 535 es egy Drag Star 650-es...
Hmmm,hol is kezdjem. Össze lett rakva,alkatrészek kicserélve, vezérlés beállítva. Ezt mind szerelő csinálta, elvittem vizsgára, levizsgáztattam, majd a haza vezető úton leállt. Azóta nem indul be. Szikra, benzin van. Kellene valaki aki szereti és érti is a szakmáját, akinél tudom, hogy jó kezekbe kerülne és rendbe szedné. Sajnos te túl messze vagy, egy hasonló motorszerető embert keresek.
Érdekes mókában volt nemrég részem. Vidáman tartok hazafelé a főúton 90-el. Lakott terület, lelassítok 50-re, már akkor éreztem, hogy mintha nem úgy reagálna a gázadásra, ahogy kellene. Ráhúztam, kicsit késlekedve reagált. Aztán egyszercsak húzom, fullad le... húzom, fullad le. Teljesen olyan érzés volt, mintha fogyna ki a benzin. De gondoltam, ez nem lehet, tankolás óta 200 km-t mentem. Mindegy, áttoltam tartalékra, szitu ugyanaz. Szóval, leállt. Indítóztam, mintha be akarna indulni, de mégsem. Ahogy abbahagytam az indítózást, egy ideig hallatott valami hangot, talán behúzótekercs... Bocs, ha baromságot írok, nem értek hozzá, a gépet is csak 2 hete vettem, szóval teljesen süket vagyok hozzá. Nem volt mit tenni, elkezdtem tolni hazafelé. Egy idő után belefáradtam, gondoltam teszek még egy próbát. És lőn... Beindult. Hazajöttem vele, nem éreztem semmi rendelleneset. És most itt állok tanácstalanul, hogy mi is történt. Esetleg koszos lehet a benzin, vagy a tank volt az? Nem tudom, hogy ez okozhat-e ilyen tüneteket? Vagy van valakinek valami ötlete? Így nem indulnék el nyugodt szívvel még a szervizbe se, egyfelől, nehogy valami nagyobb kárt tegyek benne útközben, másfelől nem szívesen tologatnám, ha megint meggondolná magát.