Ahhhaaammm, hogy te jelenleg Belgiumban vagy...Hát ez most tényleg cink! Sok sikert kívánok bármiért is vagy ott. A motorokat illeti. A 125ös Virago jó döntés a 125ös chopperek között. Több haverommal és barátommal átrágtuk már ezt a kérdést. Rengeteg motort próbáltunk néztünk meg. A Virago nyerő.
Szia!
Az Iron 883 így szép ahogy van,alapból egy személyes ,fiataloknak való, A kis táska nagyon is illik hozzá. Az egyszemélyes üléshez tehetsz fel csomagtartót amire a málhazsákot felkötözöd.Ha két személlyel akarod használni akkor azért már több kell utas lábtartó háttámla csomagtartó ,ha csak nem az utas viszi a málhát. Nekem 883 R van ,átalakítottam a magam ízlésére kényelmére.Képek vannak az adatlapomon.
Nem akarok első körben döntögetni, és inkább az utazgatást preferálom, a nézelődéssel... 50-est kihagyom, 125-el kezdek és ott egy szép Viragoba szerettem bele, ha ezt biztosan hajtom akkor jöhet az 535 és utána valami nagyobb....
Én meg sem szólalok, 10 percenként megy itt Belgiumba a riadó... már nagyon utálom, alig várom hogy köv héten hazamenjek....
Az esőruha nem rossz ötlet. Bár Anglia után nekem tökmind1... :Ddd De az esőruha szépen összehajtva még a kis oldal szütyőmbe is befér a többi cucc mellé amiket felsoroltam. A minikonyha kifejezetten tetszik! De ink összegyűjtök pár égetni valót, aztán öngyuszival begyújtom ha meleg ételre vágyom. a végén meg jól belepipilek a parázs közepébe! :ddd Aztán igazából ezek a dolgok már bőven-bőven elférnek egy málhazsákba. Ha nagyon az van, akkor még egy kis egyszemélyes sátor is befér a buliba. De ink max viszek egy pokrócot. De ha olyan a terep le se terítem. Igazából... Kezdek rájönni, hogy egy nomád állat vagyok. xD
Mivel imádom a sátorozást, így egy picurka sátor, egy gumimatrac és egy hálózsák is a csomag részét szokta képezni nálam gyakran. Esőruha mindig legyen nálad, bár az nem sok helyet foglal. Erdély a "nagy szerelmem" motorral (nem vicc: ezért kezdtem el motorozni!), ott gyakran elhagyatott utakon jár azt ember, ahol nincs étterem, meg meki 10 km-enként, így egy hihetetlenül pici, de teljesen komplett egyszemélyes konyhám is van, gázpalackkal / főzővel, kotyogó kávéfőzővel. Egy hétre - 10 napra már némi váltás ruha sem árt.
Amúgy a pici 125-ös kis csopperem sokkal jobban pakolható volt, mint a mostani Suzuki GS. A legpraktikusabb csomagszállító eszköznek pedig a filléres, de teljesen vízhatlan hengerzsák bizonyult, az mindent elnyel.
Édes apám 50 felett van és egy 650es Dragstart hajt. Ő is sokat kihagyott. De motoros! Te is az vagy kortól független! Ne becsüld le magad! Ha engem kérdezel, túránál legyen alattad a motor, egy működőképes telefon a zsebedben ha gáz van, egy doboz cigaretta és öngyújtó, és annyi költőpénz amivel biztonságosan megteszed oda vissza az utadat. Én a költőpénzt úgy számolom ki, hogy Legyen kajám, benzinem. A többi le van szarva. :D Ha az út szélén bekrepál komolyabban a motor, úgy se tudok mit kezdeni! műhely kell! Ezek már nem Simsonok. Nyilván van amit az út szélén is meglehet oldani. Na de na... :D
Én nem "motoros" vagyok, csak egy lüke vénember, aki öreg fejjel kapott rá a "motorral való kirándulásra". Szóval igazán motorozni nem is tudok, viszont a túrákon szükséges (sé válható) cuccokkal és a pakolással kapcsolatban már rendelkezem értékelhető tapasztalattal. Egyre kevesebb fölösleges vacakot cipelek, viszont amire szükség van, az mindig nálam is van.
Én inkább az, hogy is mondjam... hm... Felülök a motorra és majd az országhatárban alszom a fűben az út szélén, és a reggelim árát ledolgozom a konyhában :Ddd
Mentem már Ape Hangerrel szerelt vassal. Engem nem zavart. Meg igazából olyan helyekre mászkálok vele ahol ez eléggé alap. Nekem az oldal táska annyira kell, hogy beleférjen az eü csomag, defektjavító spray, 1-2 fontosabb szerszám ha esetleg meglazulna valami vagy hasonló. Meg én van, hogy úgy indulok hosszabb útra is, hogy még hátizsákot sem viszek. De amúgy nekem nem volt kényelmetlen... Nyilván ízlések és pofonok. :) Egyet tudok érteni a hozzászólásod némely részével, de olvastam a motoros "életrajzodat" a lapodon. Nyilván más szemszögből nézzük a motorozást. De szívesen megismernélek személyesen is téged majd egyszer valamikor a jövőben. :)
A motor szép, de ezekkel a magasított Ape Hanger jellegű magasított kormányokkal nem tudok kibékülni, ezek motorostalálkozókra valók, és nem motorozáshoz. Az oldaltáska nagyon stílusos, csak túl picike szerintem, kevés dolog fér bele. Hosszú távú túrázásnál a hátizsáknál semmi sem kényelmetlenebb. Sorry...
Mellesleg mellékeltem egy képet. Mit gondoltok erről a szerkezetről? Harley Davidson Sportster Iron 883. Denim Black festés, kiemelt z-bars kormány, meghosszabbított kipufogók, hogy öblösebb legyen a hangja, előretolt lábtartók, rendszám bal lent a kerék mellett, 2.000 mile van benne. Engem kettő dolog zavar... A kábeleket én elrejteném a kormányba. Plusz beszerválnék egy kétszemélyes ülést. Ugyan így néz ki, az utas ülés, csak megvan hosszabbítva az utas számára. Meg én felraknék egy kis szütyőt a bal lenti oldalra. Mellékeltem még egy képet, hogy hogyan képzelem el a retikült. :D Amennyiben pedig nagyobb útra mennék, akkor pedig egy szimpla katonai málhazsák az izmos széles hátamra. Vélemények a motorról? Ötleteimről? Megvalósításokról?
Hát igen. Az igazat megvallva London nem egy életbiztosítás amúgy sem. Nem, hogy napjainkban. Állítólag az elmúlt pár hónapban több mint 6 merényletet állítottak meg. Én nap mint nap járok DLRal és Metroval is. Amikor otthon azt mondják, hogy Jesus mi ez a tömeg itt a Deákon vagy más hasonló helyen, hát innen üzenem, hogy AZ NEM TÖMEG! xddd Meg amikor valaki fel van háborodva, hogy Magyarországon mennyi Kínai meg Néger van... Először is kit érdekel ha tisztességes? :D (Nyilván van aki nem. Ahogyan magyarok között is) Amúgy a számok nem hazudnak szóval a statisztikákkal egyetértek! Ez a migráns dolog meg... Ebbe igazából bele se akarok itt interneten menni, mert ez még szóban beszélgetve is nem órák, hanem inkább napok mire két ember áttárgyalja, és még akkor se oldottak meg semmit sem az egyetértésen kívül. Én nem vagyok rasszista. És nem pártolom se a jobb se a bal oldalt. Igazából teljesen hidegen hagy a politika. Sokan a cselekvést és a gondolatokat belekeverik a politikába otthon. Én együtt élek 2 indiai csajjal és egy muszlim sráccal. Meg egy olasz csajjal és egy olasz sráccal. Meg a barátnőmmel aki magyar. Barátnőmön kívül természetesen külön szobákban. Érdekes... Ez a muszlim srác senkit se akar felrobbantani vagy vérszemmel kaszabolni. Iskolába jár itt Londonban és mellette dolgozik. Esténként néha partyzik és gitározgatok a szobájában. Amúgy azt hiszem meg is válaszoltam ezekben a mondataimban a problémát. NORMÁLIS iskola! Nem pedig az ISIS által önmagát Iszlámállamként nevezett csőlátású "tanítóbácsikkal" övezett területek! Nem, hogy még iskoláknak nevezni... Abba már bele se menjünk, hogy Israel aminek eleve léteznie sem kellene és a saját vallásuk szerint nem is szabadna sőt, a hűháhított nagy Egyesült Államok akik meghozzák a "békét" az Allah előtt meghajoló csókáknak. Neeeee :DDDD Vajon ők kit is pénzelnek?... Én még nem éltem meg egyetlen világháborút sem és nem is akarok mások bullshitje miatt, mert neki nagyobb a hatalomvágya a mostaninál is. De sajnos nagyon úgy néz ki, hogy ha én nem is, de a gyerekeim ha lesznek, lehet, hogy igen. Vagy még én is... Mert ez a mostani helyzet eléggé úgy néz ki, hogy vért kíván. Amikor ugyanis nem kéne, mert a vér csak még több vért szül! Ellehetne ezt intézni más úton is, de ugye akkor nincsen elég hatalma, annak akinek szüksége van rá a lelkének már ha van lelke az ilyennek. És akkor még hátra vannak az összeesküvés elméletek, a pár zsidó család irányítja a világot (Rothschild Morgan Rockefeller) elméletek és stbstb :Ddd Túl bonyolult ez a világ! :D Vagy csak túlbonyolítják! :) Szal... Én inkább felszállok a a Harleymra és szarom le nagy ívben az egészet és törődök magammal és a szeretteimmel. :D Majd ha abba beleköp valaki úgy, hogy azt én is megérzem, mert a boldogságom útjába áll, akkor majd ráérek ezen rágódni, hogy kit is kell eltakarítani. Én mondjuk bevallom eléggé Orosz párti vagyok, mármint ami az ügyintézéseket illeti. Ha valami nem oké azt radikális módszerekkel el kell tüntetni mielőtt a probléma bekövetkezne. De hát nem én vagyok a Parlament csúcsán. De még ha ott is lennék, lehet, hogy meglenne kötve a kezem. Már megint túl bonyolult. :Dddd Harley, Freedom, leszaromtabletta. Amúgy ThoNik.... Te most akkor egy Virago 535öst fogsz a szerválni? Vagy mik pontosan az elképzeléseid?
A régi, cserére szoruló láncot flex-szel is el tudnád vágni, az újat szakszerűen feltenni lesz a macera. Én nem sokat t*kölnék vele, az új lánccal a kezemben elgurulnék a géppel egy tetszőleges motorszervizbe, szerintem 2-3 ezer forintért lecserélik neked, préselve.
Kedves Zoltán
Örülök, hogy ismét körünkbe tudhatunk, jónéhány közös guruláson vagyunk túl. És úgy látom a fiatal kölyökből világlátott, tapasztalt ember lettél, akinek lesz mesélni valója a legközelebbi találkozáskor.
Londonról annyit már tudok, hogy ugyanúgy, mint Budapest, a Temze két partján fekszik, az egyik fele Lon, a másik meg Don...
Az e-mail címedre írok nemsokára.
élőszövettel ? Nekem olyan nincs, vagyis egyszer volt amikor állítva a karbin belenyúltam a légcsavar síkjába... mázli, alapjárat, és lefulladás környékén volt, tőben ott üt és nem vág :D Nagy ijedség - egy műköröm alatta az igazi köröm is leesett később... nah jó az ijedség nagy volt, vérzett nem mertem meglesni, és persze kibuggyant egy izgalmi könnycsepp is
Túrázáshoz valahogy én is így gondolnám a motor felszerelését.
Az Iron 883 így szép ahogy van,alapból egy személyes ,fiataloknak való, A kis táska nagyon is illik hozzá. Az egyszemélyes üléshez tehetsz fel csomagtartót amire a málhazsákot felkötözöd.Ha két személlyel akarod használni akkor azért már több kell utas lábtartó háttámla csomagtartó ,ha csak nem az utas viszi a málhát. Nekem 883 R van ,átalakítottam a magam ízlésére kényelmére.Képek vannak az adatlapomon.
Én meg sem szólalok, 10 percenként megy itt Belgiumba a riadó... már nagyon utálom, alig várom hogy köv héten hazamenjek....
Amúgy a pici 125-ös kis csopperem sokkal jobban pakolható volt, mint a mostani Suzuki GS. A legpraktikusabb csomagszállító eszköznek pedig a filléres, de teljesen vízhatlan hengerzsák bizonyult, az mindent elnyel.
http://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekparos_kiegeszito_felszereles/kerekpar_szerszam/lancbonto_u_power_47054_2198910599.html
http://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekparos_kiegeszito_felszereles/kerekpar_szerszam/lancbonto_mini_47030_2198910641.html
:)
Örülök, hogy ismét körünkbe tudhatunk, jónéhány közös guruláson vagyunk túl. És úgy látom a fiatal kölyökből világlátott, tapasztalt ember lettél, akinek lesz mesélni valója a legközelebbi találkozáskor.
Londonról annyit már tudok, hogy ugyanúgy, mint Budapest, a Temze két partján fekszik, az egyik fele Lon, a másik meg Don...
Az e-mail címedre írok nemsokára.