Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én a nemrég vet 8 éves GS500-amból most dobtam ki a gyárilag beszerelt (!) YUASA-t (dátumkód stimmelt a címkén). Ugyanolyat vettem, remélem, hogy ezt még nem hamisítják: link Bízom benne, hogy vagy 5-6 évet el fog menni ez is. Az AGM akkukkal az a bajom, hogy a külső méretük még véletlenül sem egyezik meg a hagyományos ólom--savaséval.
Én nemrég vettem ilyet, tudom ajánlani. Az indító árama elég jó, egyszer beletöltöd a sav ampullákat, utána már csak árammal kell tölteni, ha szükséges. A többi márkánál külön savat kell venni, méricskélni stb.

Biztosan van a tiédbe való is belőle.
http://gepex.hu/47-motorkerekp...
Tudtommal a Yuasa Japán és igen jó márka és igen drága is. Persze lehet, hogy átvitték annak a gyártását is Kínába az olcsóság végett!
A szégyen az, hogy lehet hogy a Yuasa volt előtte kínai?
Azért a Banner az nem a futottak még!
Én sokat kínlódtam az akkuk desztillált víz utántöltésével. Aztán az idén nyáron a cseppet sem "márkás" , a "Banner" akkuba ami most van benne egy köbcentit sem kellett tölteni!
Ja, hogy te kimondottan zseléset keresel(ami nem is zselés)? Abban nem tudok segíteni. Szerintem tök felesleges többletköltség a virgácsba. Véletlenül elszáll a fesszab és már durrantja is ki a drága akkut mire észreveszed. Na jó ez túlzás, de előfordult kalmival. Pedig sötétben jött és gondolhatta volna az egyre fényesebben világító lámpa miatt, hogy valami gebasz van, de ő örült az extra fénynek a többi meg már történelem.
Ezt már délelőtt megtettem és valóban találtam sok hozzászólást, linket, de azok mind hagyományos, savas aksikra mutattak... Persze, lehet, hogy én voltam figyelmetlen...
Az itteni keresőbe írd be, hogy akkumulátor és linkek tömegét kapod a fórumtársak tapasztalatai szerint!
Szép dolog a technika fejlődése, de jelzem az Unibat savas akksim 11. idényét tapossa a Katanában. Nem olyan rossz az a savas csak foglalkozni kell vele(én szívesen teszem) és meghálálja. Mondjuk a súlyelőnnyel nem lehet vitatkozni. Józsi ami árat írt, az itthon szorozva PÍ-vel.
Ezzel már eljátszottam némi időt. :/
De ami 12 V 12 Ah, abból még nem találtam olyat, ami beleférne a 134x81x160 méretbe.
Azért kérdeztem, hogy hátha valaki "csípőből" lövi a választ, mert már végig futotta ezeket a köröket...
Az enyembe CB900 (hornet) 135 dollar volt es nincs Shorai toltom. A szervizbe sincs.
Írd be a keresődbe mit akarsz , adatokat is és utána válogass.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint, jól gondoltam, hogy érdemes a régi, hagyományos savas aksi helyett valami korszerűbbre váltani.
A méretek adottak (alább írtam), a tároló hely elég "passzentos", tehát nagyobb nem lehet. Kisebb - nyilván - igen: a hézagok kitölthetőek, pl. habosított műanyaggal, stb.
A lítiumos aksit most kihagyom, mert egyrészt magyar forgalmazót sem találtam a neten, másrészt tényleg drágák. (Bár biztosan nagyon jók.)
Gondozásmentesből, ill. zselésből tud valaki ajánlani olyan típust, ami "kompatibilis" a Virgáccsal?
Előre is köszi!
Tudom , elhiszem!
A teljesítményéhez viszonyítva az ára az ólomakkuhoz, a hozzávaló töltővel?
Begyűrte a 6q és nem döglött meg? Hihetetlen. Meg az is ahogy történt. Nagyon nagyot lehet esni vadas konfliktus esetén. Jó, hogy nem az Ócsa-Üllő közti kanyargóson történt 80-90nél!
Mit is írtam erről? 3000km. volt a vadi új kuplungban amikor rájöttem mi a teendő. Most nem vágom, hogy a tiéden van e középállvány? De leírtam, hogy mit szoktam csinálni és bevált.
Lithium-Iron akkumlator egyebkent.

Az igaz hogy regi hagyomanyos tolto ami nem elektronikus korlatozassal azaz nem automata tolto azok kinyirhatjak. DE! Az ujabb fully automatikus toltok es floating toltok mar kompatibilsek az akkuval. Termeszetesen lehet kapni hozzavalo toltot is.
A masik lenyeges szempont hogy motorba mar eleve ugy van tervezve hogy igazodjon a tolto rendszerhez.
Nekem 2 eve megy a motoromba es mar soha nem vennek savas akkut. Fonokomnek 2.5 eve mig volt kollegamnak 3 eve megy hibatlanul. A legszembetunobb hogy sokkal gyorsabban forgatja a motort es mindossze 20%-a a sulya a megfelelo savas akkunak.
Ezenkívül a lithiumnak van egy nagy hátránya:
A lithium-ion akku speciális elektronikus töltést igényel .
Szia!
Az akkuk a kovetkezo sorrendben vannak gyengebbtol felfele:
savas (amit kis lyukakon kell feltolteni savval es tobbnyire atlatszo hazban van) legolcsobb leggyengebb legrovidebb elettartam legserulekenyebb.
gondozasmentes ( ezeket vagy gyarilag vagy neked kell feltolteni savval az adott tartalybol majd legmentesen zarhato kupakkal van ellatva) Ezekkel nem kell a toltesen kivul foglalkozni. Mivel zart nem veszit savat es nem koszolodik.
Zseles ( ezek is savasak de jobb technologiat hasznalnak a tarolt energia leadasara es felvetelere) hoszabb elettartam jobb terhelhetoseg
Lithium - Iron ( nem tartalmaznak savat nagyon konnyu nagyon nagy indito aramot leado akkuk) viszont dragak de dupla akar tripla elettartam.

A penztarcadhoz igazitsd az akkut termeszetesen minden gyar ad ki mindenfele savas akkut a lithium iron akkuk nem tudom mennyire kaphato magyarorszagon. Brunoba van kepviseletuk. SHORAI
Szia Laci!
Meg sem próbálkoztam a kártérítéssel, mert ennél jobban már nem akartam felidegesíteni magam. Bemondásra meg én se hinném el senkinek, ha nekem kellene fizetnem. Mert lehetett kutya is, pl, és ráfogod, hogy őz volt, meg ilyenek...
De az hasznos tapasztalat volt, ha bárki hasonlóképpen járna, hogy nem szabad a kikerüléssel próbálkozni, ha már menthetetlen a dolog, hanem brutál erős kormányfogás. Így is megcsavarta a kezemben, de még a lendületben vissza tudtam tenni egyenesbe. Ha megpróbáltam volna kikerülni, össze töröm magam, ez biztos.
Sziasztok!
Megint kérdésem lenne...
Úgy néz ki, hogy időszerűvé vált az aksi cseréje a 400-as Virgácsban.
Gyárilag az 535-össel megegyező YB12AL-A, 12V-12Ah, savas aksival szerelték. (Méretek: 134x81x160)
Érdemes (lehet-e?) ezt cserélni pl. zselés vagy más gondozásmentes darabra? (Télen sem állítom le a gépet, garázsom sajnos nincs, csak egy féltető alatt áll, szeretném, ha tuti biztosan indulna...)
Előre is köszi a segítséget!
Kedves Jogo
Hát ez aztán tényleg bullshit. Szerencséd, hogy talpon tudtad tartani magad. Egyébként semmilyen módja nincs annak, hogy az erdőgazda felé érvényesítsd a kártérítést? Mondjuk éjjel egy kihalt utcán nincsenek tanúk, de talán a kutyaugatás csak felébresztett valakit. Esetleg az ottlakók máskor is láthattak kószáló vadat.