Nem fogod elhinni, 150m-re a házunktól, éjjel fél kettőkor ugrott nekem a rohadék, a Gesztenye utcában, és nem az erdő felől, hanem a kerítés mellől, kivédhetetlenül. Van egy szakasz, ahol nulla a közvilágítás, ott.
Telibevertem, a Goldwing átment rajta, valahogy begyűrte maga alá, az volt a szerencsénk. Még lábon is maradtunk valahogy, valszeg segített a tömeg, ami közel 600 kiló volt. Nekem a spoilerek törtek szanaszét csupán. Hálát is adtam a sorsnak, hogy a Goldwinggal voltam, mert a virgáccsal szerintem repültem volna. Vadállat persze lelépett, mire rájöttem, hogy ne a műanyagdarabokat szedegessem, hanem a nyakára lépjek, így cseszhettem a kártérítést. 120-ból megúsztam, mert az arany egy picivel olcsóbb az ebayen, mint a használt Gl műanyagdarabok.... Kb ennyi volt, de még ma sem hiszem el, hogy városban, lakott területen lehet így járni
"peter65" Ahogyan Katana már írta. ásványolaj kell bele! Én REPSOL 4T-V-TWIN 20W50-est használok.de ha hidegebben is akarsz motorozni akkor inkább a 15W50-et! Nekem ez az olaj bejött mindegyikbe! Mikor megvettem a motort akkor melegen nehezen lehetett üresbe tenni! Nekem is itt a motorostársak ajánlották! /hogy szalad az idő.mintha a múlt héten lett volna/ Merre laksz kishazánban?
Köszönöm a gyors válaszod! Olaj, gyári Yamaha+lamellák cserélve, mert meg voltak égve. 2000 km ment az új olajba és lamellákba és az előzőekben leírtakat tapasztalom. Ezért nem értem a kuplung "hideg" működését.
Még az is segíthet, ha a "keresés ebben a topikban"-ba beírod, hogy kuplung! Többek között én is írtam furcsa jelenségről és arról is, hogy miként kezelem.
Természetesnek éppen nem mondanám. A sokat állt motoroknál lehet olyan, hogy letapadnak a lamellák. Gyermeteg kérdés mert ismeretlentől vett motornál első teendő, de olaj milyen? Elég kevés a 250es a fórumon de azért van. Ők majd mondják, hogy milyen kell bele. De a Viragonál elsődleges, hogy ásványi alapú olaj kell. 20W50, 15W50 az általánosan elfogadott. Repsol,Castrol,Valvoline,Gulf, ez már egyéni döntés de majd esetleg Heni fórumtárs megerősít vagy megcáfol. De az biztos. Kicsit lelassult a fórum a nyáron de fogsz választ kapni.
Sziasztok,
boldog tulajdonosa lettem egy 250-es Virago-nak. Segítsetek nekem, eddig robogztam és száraz kuplungos motorral jártam. Nedves kuplunggal most találkoztam először és azt tapasztalom, hogy indítás után nem emel ki azonnal, hanem 5-10 másodpercig behúzott állapotban kell tartani a kuplungkart, hogy jól működjön. Azután tökéletesen működik amíg le nem állítom. Ez így természetes?
A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok,
Köszi Gyuszi, Tamás, hogy érdeklődtök.
Egyben vagyok, olvasgatom a fórumot is, motorozni viszont ezen a nyáron nem nagyon volt lehetőségem, éppen hogy meg voltak moccantva a vasak, szinte csak hogy nehogy kockás legyen a gumi. Remélem a következő szezonban többet lehetek a jó társaságotokban. Tényleg picit lelassult a fórum, látom, de majd újraéled, ahogy szokott. :)
Szia Jencike! Beszart a számítógépem ,beszart a szabadonfutóm.
A számítógépben új Wischeszter van a motor a szerelőnél, én élek és virulok. Remélem még ebben a szezonban kitudom probálni az új szabadon futót.
Tisztelt motorozótársak
El kell fogadnunk, hiába motoroztunk évek óta összeszokottan, a résztvevők egy kis hányada családi okból vagy márkaváltás okán kiszáll a társaságból. Tudomásom szerint senki még nem távozott sértetten vagy haraggal. Ennek örülnünk kell. (Mostanában a trolljaink is békén hagynak, de őket nyírja is mindenki ahogy kell...)
Lássuk be, aki másik: Kava, Drag, Harley, stb.- re nyergelt át, igyekszik velük jól érezni magát, velük dönget.
A közös pont, a Viragos együtt gurulások, táborozások úgyis összekötnek, ez mindenkinek csak erősíti a csapatszellemet.
Nem aggódom a fórum leépülése miatt, hiszen belevaló új motoros mindig akad minden korosztályban, lásd a legutóbbi hétvégét is. Természetesen maradunk nyitottak mindenkinek, aki csatlakozna.
De ha az elpártolt régiek is néha jelentkeznek a fórumon, vagy résztvesznek velünk a gurulásokon, bármilyen mocival az öröm a csapatunknak.
Bocsi, nem vagyok eltűnve, csak rengeteg a melóm mostanság. Vasárnap szabadnapos voltam, de egész hét után az egyetlen szabadnapom volt, így a családdal töltöttem! Nem tudom lesz e még vállalható idő az idén, de ha igen, szervezzünk még valamit.
Ha nem, akkor mindenkinek jó pihenést, és tavasszal talizunk!
Telibevertem, a Goldwing átment rajta, valahogy begyűrte maga alá, az volt a szerencsénk. Még lábon is maradtunk valahogy, valszeg segített a tömeg, ami közel 600 kiló volt. Nekem a spoilerek törtek szanaszét csupán. Hálát is adtam a sorsnak, hogy a Goldwinggal voltam, mert a virgáccsal szerintem repültem volna. Vadállat persze lelépett, mire rájöttem, hogy ne a műanyagdarabokat szedegessem, hanem a nyakára lépjek, így cseszhettem a kártérítést. 120-ból megúsztam, mert az arany egy picivel olcsóbb az ebayen, mint a használt Gl műanyagdarabok.... Kb ennyi volt, de még ma sem hiszem el, hogy városban, lakott területen lehet így járni