Ja, a kecskeméti Mercedes szerviz! Tavaly nyáron egy barátom, akinek párja erdélyi lány, úgy döntött meglátogatják a kinti rokonságot. Néhány éves MB. C 220 CDI típusú kocsija van. Az M5ös pályán arra lett figyelmes, hogy melegszik a motor. Tempó normál 130. Hamar gyorsan Kecskeméten ki a városba, MB-Birizdó hivatalos díler, szerviz. Hibakód kiolvasóval(8000ft-) megállapították amit tudott a cimborám(nem megy a ventilátor) de a miért nem derült ki. Hogy mehessenek, direktbe kötötték. 20cm drót, csatlakozópapucs, hibaolvasás, munkadíj, 25+fa. Megjárták Erdélyt 55fokos hűtőfolyadékkal 35-38°c melegben, itthon sima szerelőnél kiderült,hogy a jeladó hibája miatt volt a fals motormelegedés. A ventilátor csak a klímához kell. Ha egy sima hőmérővel lemérték volna a motor hőmérsékletét, kiderült volna,hogy teljesen normális. Bár az úgy túl olcsó lett volna. Így mentek 1200 kilométert hideg motorral. Szóval nekem ne mondjon rohadt közhelyeket a szervizvezető az aggályos üzemanyag adalékokról!
Szia
Dehogy sértődöm. Én is készülök Gerjenre és a szelidi tóhoz is. De még ugye nem látok pontosan odáig.
Salgóbányát csak azért javaslom a társaságnak mert nagyon szívesen mutogatom a helyi látványosságokat. S tavaly a tizedét sem tudtam megmutatni. Pl hátra van még a Sziklás tó. A Boszorkány kő. A több száz méter hosszú alagút az erdő közepén. Ahol valamikor kisvasút és lovaskocsi közlekedett. STB? STB.
Joro
A fogyasztásid tökéletes. Ebből adódik, hogy nem lehet vele gond. Nekem 4,5 körül volt a fogyasztásom. Igaz két személyel.
Igen a Virágó egy léghűtéses motor. Aminél nincs körülötte víz, ami leszigetelné a hangokat. Eleinte én is hallottam mindenféle hangokat. s nekem is azt javasolták, hogy motorozni, és nem hallgatózni kell.
Nagyon örülök, hogy sikerült regisztrálnod.
Remélem hamarosan ajánlanak neked plexit is. Egyébként a túra plexi típus független.
Egyet tudnod kell erről a fórumról. Teljesen ismeretlennel, nem mindig állunk szóba. Lehet, hogy ez az oka, hogy még nem válaszolt neked senki. Érdemes egy picit kitölteni a lapodat. Elég egy bece név, s hogy merre is élsz a világban. Pl. Nógrád.
No meg egy egy fotó a vasakról. S máris szívélyesebben állnak az emberhez. S esetleg az is jó ha oda írod, hogy egy vérbeli Virágóssal szoktál motorozni. Tuti lesz a SZÍVÉLYES fogadtatás.
Plexik ezen az oldalon: http://www.kepesmotor.hu/idomo... http://www.kepesmotor.hu/idomo... http://www.kepesmotor.hu/idomo...
Ezek mind megfelelők lehetnek.
Szia.
Kicsit túlspiráztam a hétvégét délután de frankón péntekbe éltem késő délután esett le , hogy még csak csütörtök van.
Remélem azért eljössz, jöttök.
Igértél multhéten egy sztorit majd megírhatnád.
Igen, Salgóbánya egy komolyabb túra Szegedről. Attól még persze Gerjenben is találkozhatunk! Azért ismétlem ezt, mert már fix az időpont és a rendezőgárdában van egy kedves motorostársunk(Dragjanó).
Legszívesebben én is beleszóltam volna a füled által generált problémába mondván, hogy füldugó a megoldás! Mivel én nem vagyok szerelő,bütykölő fajta motoros, csendben vártam a fejleményeket. Most, hogy tiszta a helyzet elmondanám neked,hogy a virgács ilyen. Kicsit zajosan jár. Az enyém is kiad olyan hangokat néha(ha figyelem), hogy az nagyon nem olyan amilyet megszoktam a(nálam) 24 éve hibátlanul szolgáló 4 hengeresemtől. További szerencsét a virgácshoz!
Köszönöm Janszi De ma megoldódott a kérdés. Tegnap találkoztam az ismerőssel aki segített megvenni a Virágom és mondta, hogy nemrég találkozott egy Yamahákkal foglalkozó motorszerelővel aki virágokkal is foglalkozik. Elvittem hozzá és azt mondta, hogy teljesen rendben van a gép ő semmilyen szokatlant nem hal vagy lát rajta. (aminek nagyon örülök ) De mivel most van először csopperem és ugye most már többet is használom és felfigyeltem a részleteire is....ezért az én fülemnek ezért lehetett "furcsa" a hangja.
Így nekem nagy kő eset le a szívemről és bár zavarban voltam, hogy.....ööö ..... De nagyon örülök, hogy minden rendben van vele. ^^
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget és tanácsokat. És bocsánat a téves riasztásért (De minden nap tanulok valami ujjat a motoron....motortól....és a motorról is. )
Köszi!
Pontosan ezért tettem fel a kérdést mert több helyszín is felmerült. Akkor Salgóbányát tervezem be a többi helyszín aránylag közel van szegedhez.
Szia fred! Nem ellent mondok Lacival, de van egy hozzáfűznivalóm. Mielőtt Zsoccca megharagudna leírnám a "hivatalos" Virago relax motoros hétvége dátumát, helyét. 2015 07 10-12. Salgóbánya. Ezt csak azért teszem mert Zsoccca már február eleje táján jelezte, hogy a tavalyi szervező(Urbán Zoli) idén is megcsinálja. A többi úgy van ahogy Laci írta. Gerjenben is ott leszünk néhányan, de Szelídre is menni kéne. Sajnos úgy néz ki, hogy Barcs idén nem lesz. Csak ennyit akartam!
Vagyok Gyula! Gondoltam csak úgy megjelenek hívatlanul! A vaddisznókkal nincs baj. Majd kikerülnek! Női vonalon van a probléma. 24ből jön haza szombat reggel és olyankor elég fáradt, de ha megtudja, hogy megyünk.... hát nem tudom. Megpróbálom holnap tudatosítani a veszélyeket. Kanyar lesz bőven, azt meg nem élvezi igazán. Talán sikerül eltérítenem. Ha makacskodik akkor én is kihagyom. Legalábbis ezzel fogom fenyegetni. Akkor talán belátja. Most mond meg, milyen problémáim vannak?!
Tisztelt fred29
Tervezgetjük az idei szelídi tó mellé a nagy találkozót, de még csak a szándék van meg, időpontot nem fixáltunk. Ez a helyszín azért nyerő mert, pont olyan helyen van, hogy mindenkinek a négy égtáj felől nagyjából egyforma messze van. és nagyon jó a strandja, meg a kemping sem drága.
Ha néha ide olvasol tudni fogod, nyáron mikor lesz.
Érdeklődnék, hogy a 2015-ös virago találkozóról van-e már tervezet vagy netán dátum és helyszín. Évek óta szeretnék már találkozni a csapattal de nem jött össze. Most tervezem a baráti társaságunk programját és szeretném belevenni a viragosokkal való találkozást is.
Amit tervezek indulna a Bp Hungária krt. 175. OMV kút parkolójából, az úticél 10-es úton Dorog, Esztergom, visszafelé Dobogókő Csobánka, onnan választható Vörösvár vagy Pomáz, onnan végállomás lakhely szerint haza.
Indulás 10- fél 11 közt, étkezés otthonról hozott, vagy útmenti büfé. Az útvonal kb. 100 km.
Aki akar jöjjön, bármilyen motorral, persze feltétel az eső és szélmentes napos idő.
Tisztelt Janszi
Végre már, legalább egy hozzáértő szerelő is veszi a fáradtságot és segít megoldani a porblémát. Én, mint amolyan laikus agyalgattam, de más virtuálisan és más gyakorlatiasan hozzáállni. Természetesen az utóbbi a célravezető.
Üdv a csapatban.
A porbléma szó nem félreütés, Laár pur lárt- tól loptam.
A hétvégi szombati gurulásra várom az úticél a javaslatokat, vagy inkább a vasárnap legyen?
Kibaszott fizetős szakaszok mellőzve!
Ismételten köszönöm a segítséget kedves Viragos társ nagyon jó lett a gépem és tényleg jobb ez az elektronika mert valahogy jobban megy
Napi használója vagyok a Viragonak melóba meg mindenhova, el sem tudnám képzelni már életem motor nélkül
Elnézést kérek be mutatkozásom el maradt
Nem vagyok szent de János igen,autószerelő meg részben motor szerelő is vagyok,Budapesten élek s van mühely is Igazat meg valva véletlen került hozzám a Virago de tény egy nagyon jó motor :)
Dehogy sértődöm. Én is készülök Gerjenre és a szelidi tóhoz is. De még ugye nem látok pontosan odáig.
Salgóbányát csak azért javaslom a társaságnak mert nagyon szívesen mutogatom a helyi látványosságokat. S tavaly a tizedét sem tudtam megmutatni. Pl hátra van még a Sziklás tó. A Boszorkány kő. A több száz méter hosszú alagút az erdő közepén. Ahol valamikor kisvasút és lovaskocsi közlekedett. STB? STB.
Joro
A fogyasztásid tökéletes. Ebből adódik, hogy nem lehet vele gond. Nekem 4,5 körül volt a fogyasztásom. Igaz két személyel.
Igen a Virágó egy léghűtéses motor. Aminél nincs körülötte víz, ami leszigetelné a hangokat. Eleinte én is hallottam mindenféle hangokat. s nekem is azt javasolták, hogy motorozni, és nem hallgatózni kell.
Nagyon örülök, hogy sikerült regisztrálnod.
Remélem hamarosan ajánlanak neked plexit is. Egyébként a túra plexi típus független.
Egyet tudnod kell erről a fórumról. Teljesen ismeretlennel, nem mindig állunk szóba. Lehet, hogy ez az oka, hogy még nem válaszolt neked senki. Érdemes egy picit kitölteni a lapodat. Elég egy bece név, s hogy merre is élsz a világban. Pl. Nógrád.
No meg egy egy fotó a vasakról. S máris szívélyesebben állnak az emberhez. S esetleg az is jó ha oda írod, hogy egy vérbeli Virágóssal szoktál motorozni. Tuti lesz a SZÍVÉLYES fogadtatás.
Plexik ezen az oldalon:
http://www.kepesmotor.hu/idomo...
Ezek mind megfelelők lehetnek.
Kicsit túlspiráztam a hétvégét délután de frankón péntekbe éltem késő délután esett le , hogy még csak csütörtök van.
Remélem azért eljössz, jöttök.
Igértél multhéten egy sztorit majd megírhatnád.
Köszönöm Janszi De ma megoldódott a kérdés. Tegnap találkoztam az ismerőssel aki segített megvenni a Virágom és mondta, hogy nemrég találkozott egy Yamahákkal foglalkozó motorszerelővel aki virágokkal is foglalkozik. Elvittem hozzá és azt mondta, hogy teljesen rendben van a gép ő semmilyen szokatlant nem hal vagy lát rajta. (aminek nagyon örülök ) De mivel most van először csopperem és ugye most már többet is használom és felfigyeltem a részleteire is....ezért az én fülemnek ezért lehetett "furcsa" a hangja.
Így nekem nagy kő eset le a szívemről és bár zavarban voltam, hogy.....ööö ..... De nagyon örülök, hogy minden rendben van vele. ^^
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget és tanácsokat. És bocsánat a téves riasztásért (De minden nap tanulok valami ujjat a motoron....motortól....és a motorról is. )
Pontosan ezért tettem fel a kérdést mert több helyszín is felmerült. Akkor Salgóbányát tervezem be a többi helyszín aránylag közel van szegedhez.
https://www.facebook.com/event...
Tervezgetjük az idei szelídi tó mellé a nagy találkozót, de még csak a szándék van meg, időpontot nem fixáltunk. Ez a helyszín azért nyerő mert, pont olyan helyen van, hogy mindenkinek a négy égtáj felől nagyjából egyforma messze van. és nagyon jó a strandja, meg a kemping sem drága.
Ha néha ide olvasol tudni fogod, nyáron mikor lesz.
Érdeklődnék, hogy a 2015-ös virago találkozóról van-e már tervezet vagy netán dátum és helyszín. Évek óta szeretnék már találkozni a csapattal de nem jött össze. Most tervezem a baráti társaságunk programját és szeretném belevenni a viragosokkal való találkozást is.
Üdv. Fred
Nem nagyon tolong a a fórum. Katana merre vagy ?
Indulás 10- fél 11 közt, étkezés otthonról hozott, vagy útmenti büfé. Az útvonal kb. 100 km.
Aki akar jöjjön, bármilyen motorral, persze feltétel az eső és szélmentes napos idő.
Inkább szombat vasárnapra már esőt is írnak.
Úticél mindegy.
Végre már, legalább egy hozzáértő szerelő is veszi a fáradtságot és segít megoldani a porblémát. Én, mint amolyan laikus agyalgattam, de más virtuálisan és más gyakorlatiasan hozzáállni. Természetesen az utóbbi a célravezető.
Üdv a csapatban.
A porbléma szó nem félreütés, Laár pur lárt- tól loptam.
A hétvégi szombati gurulásra várom az úticél a javaslatokat, vagy inkább a vasárnap legyen?
Kibaszott fizetős szakaszok mellőzve!
Napi használója vagyok a Viragonak melóba meg mindenhova, el sem tudnám képzelni már életem motor nélkül
Elnézést kérek be mutatkozásom el maradt
Nem vagyok szent de János igen,autószerelő meg részben motor szerelő is vagyok,Budapesten élek s van mühely is Igazat meg valva véletlen került hozzám a Virago de tény egy nagyon jó motor :)