Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia
Szerintem igen. De azon felül, hogy nem akar gyorsabban menni, pörögni is kell a motornak. Ekkor csúszik a kuplung. Ha nem pörög fel a motor, akkor nem csúszik a kuplungod.
"Motorcsicsergéses" szép napot mindenkinek!
Köszi mindenkinek a jókivánságokat,és a biztatást! Talán pár kiló ami egy kicsit többlet! 172-magas és 80-kiló!
"robi306"-Én is már vagy 10-éve kinlódtam! Többször voltam állag-meg őrzésen Pesten az" ORFI"-ban is, ahol sajnos én is találkoztam rosszul sikerült műtétessel ami engem is visszatartott! Plussz a lojalitásom az akkori munkahelyemhez, ami nagy kár volt! A vége mégis csak műtét lett az utolsó pillanatban! Később már nem biztos.hogy megcsinálták volna! Most így utólag jöttem rá én is,hogy kár volt éveken keresztül szenvedni! Már egy héttel a műtét után sokkal jobb volt mint előtte!
Szia ! Thorhun írtam emailt.
Figyelj arra hogy CSAKIS beepitett allapotban es alapjaraton jaro motorral merheto a benzinszint!
Köszönöm a válaszokat. Pont jó a kép és az adatra is szükség volt.
Ha ugyanaz a mikuni van mint nekem, akkor így:
Szolj ha nem kapod a valaszt elokeresem neked. De valami olyan remlik hogy kivul kell atlatszo csovel nezni es ha jol emlekszem akkor 2-3mm a palast alatt.
Szia
Köszönöm a választ és a biztatást!
Okozhat ez olyat hogy a motor nem megy gyorsabban 110 km/h-nál? Max 120-ig tudom huzatni de annál tovább nem akar menni.
Köszönöm!
Heni57 Jobbulást és mielőbbi sok kilométert kívánok.Nálam 2005-ben lett volna aktuális a porckorongsérv műtét, de nem mentem el , hátha rosszabb lesz mint volt. Azóta küszködök vele, hol jobb, hol rosszabb.Ez a mostani 75kg-os versenysúlyom segít kordában tartani a csontokat, de leakar fújni a szél a motorról nagyobb sebességnél.
Sziasztok én is voltam Szegeden a szezonnyitón, az augusztusi motoros találkozó szegeden a Tisza parton három napos, húsz koncertel jól hangzik szeretnék oda is eljutni.
Heni neked kívánok mielőbbi jobbulást.
Tisztelt fórumtársak! Úszószint beállításának adatai érdekelnének hirtelen. Nem a Hitachi(ami nekem van) hanem az újabb fajta 750es karbiján kéne szintet állítani! Megköszönném ha valaki leírná, hogy mennyi az annyi!
Szia!
Szerintem tuti,ha jól sikerült a műtét,és ha nem vagy nagyon túlsúlyos. Egy hónap múlva már vígan közlekedhetsz akár egy bottal is,de semmit nem szabad erőltetni .Türelem és kitartás.
Üdv.
Szia
Én tavaly kuplungoztam az én Virgácsomat. S nagyon jól sikerült azóta sincs semmi baja.
Nálam úgy kezdődött, hogy intenzív gyorsításkor 140-150 Km/h környékén meg meg csúszott. Aztán ahogy provokáltam egy re többször jelentkezett a csúszás. Előtte én is átvizsgáltam a bovdent, meg miegymást. Aztán rászántam magam. Megrendeltem a parafa lamellákat. Meg néztem egy szerelős videót. És neki estem. No nem úgy mint bolond az ólajtónak.
S szépen kicseréltem a parafa lamellákat. Közben megvizsgáltam a fém lamellákat is, és a kuplung kosarat is. Aztán összeraktam. S lőn csoda. Jó lett. Pedig nem volt türelmem megvárni a tömítés megérkezését. Hanem vettem egy kingerit lapot és abból vágtam ki.
Tehát ne félj tőle nem ördöngősség.

Heni. Mielőbbi jobbulás kívánok! Kitartást a gyógytornákhoz!
Múlthéten 4 napon keresztül én is magas lázzal fetrengtem. S most is ugatva köhögök. De már dolgozom, és motorozom.
Neked is mielőbbi gyógy motorozást kívánok!
Szia mindenkinek!
Köszi a jó kívánságot " sricsi70"-nek és "Thorhun"-nak.
"Gipszjakab02" Bocsi de ezek szerint nem jól emlékeztem,ne is legyen ilyen gondod! Másmilyen sem és másnak sem!
"mv53" Köszi a biztatást! Május 20-ig nem szabad teljesen ráállni! Rehabilitáció itthon. Ahogy számoltam akkor teljes bevetést,két-három hónap mulva már lehet tervezni?
Üdv mindenkinek! Thorhun-nak üzenem hogy van egy 7000km-es kuplunglamella készletem tökéletes állapotban, rugókkal csavarokkal. Egy törött motorból lett kiszerelve, 5000ft-ért vettem, meg külön 5000ft volt a kosár, esetleg ha érdekel.Eredeti Yamaha, szép aranysárga olaj volt benne. meg 25kw-os fojtások.
Köszönöm szépen a segítséget.
Szerintem szerelő lesz belőle és megkérem hogy csináljuk együtt mert érdekel viszont tönkretenni sem szeretném jobban
Szia!
A csúszást sok minden okozhatja. Először nézd, hogy megfelelő a holtjáték a kuplung karnál, nincs-e túl feszítve a bovden. Mert ha kitart akkor csúszhat és nem alacsony fordulaton fog csúszni. Ha ott minden rendben akkor két választásod van, ha még nem szedtél szét kuplungot akkor vidd el szerelőhöz, mert ő tudja mit kell rajta nézni mérni. De ha te szeded szét szerezz egy szerviz könyvet és nézd meg a szétszedés és összerakás menetét. Ha szétszedted akkor mindenféle képen ki kell cserélni a tömítést, és nem pasztázva kell majd vissza tenni. Meg kell mérni a kopó lamellák vastagságát, ha a határértéken kívül van vagy meg van égve a kopó felület akkor csere, a fém lamellák, ha el vannak színeződve akkor azt is cserélni kell. Meg kell mérni a rugót is mert ha elgyengül akkor az is okozhatja a csúszást, vagy a megégést. Ha megég akkor megkeményedik és csiszolással sem lehet helyre hozni, mert utána is csúszni fog. Nekem a rossz olajtól égett meg a lamella és csak 0,02 mm kopása volt de olyan üvegesre égett meg, hogy cseréltem a fém lamellával együtt, mivel a fém lamella is elszíneződött. Azért ég és keményedik meg mert mire észleljük, hogy magas fordulaton megcsúszik és amíg szétszedjük addig a használat miatt megkeményedik. Vigyázz a sorrendre és a csavarok meghúzására mivel ha jól tudom 10Nm nyomaték a max. meghúzása. De lehet attól is ha be van verődve a kuplung ház is. De Józsi RC51, tud még neked tanácsokat adni hozzá. Video

Üdv.: Gábor.
Sziasztok!

Úgy érzem, hogy nagyobb fordulaton csúszik a kuplung.
Szerintetek mit kellene cserélni és ez mennyire bonyolult és kb milyen költséggel jár?

Köszi

U.I: Jobbulást Heni57!
Szia!

Hála Istennek, hogy nekem még nem volt rá szükségem, de remélem nem is lesz soha.
Szia! Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz és kívánok mielőbbi felépülést!
Szia Heni57!
Nekem két éve csinálták.Február 12-én jöttem ki a kórházból , május 9-től már 3 napig sátoroztam a Győrujbaráti Motorostalálkozón.Előtte már természetesen motoroztam.Most az elején csak óvatosan ,ha szerencsés vagy és sikerül bejutnod valami rehabra csináld végig, ha nem akkor minden nap torna . Mielőbbi felépülést, hosszú még a motoros szezon.
Üdv.
Szia!
Köszi szépen! Jól emlékszem,hogy Te már kétszeresen is túl vagy rajta?
Szia!

Gyógyulást kívánok neked, és mielőbbi felépülést, hogy idén mihamarabb fel tudj ülni a motorra. :)

Üdv.: Gábor
Szia Józsi!
Nem sokat tudtunk beszélgetni a nagy tömegben, majd pótoljuk valamikor. Erről a fórumról hárman voltunk a rendezvényen, vagyis ennyiről tudok. Amennyiben volt még más is kérem jelezze. Talán összetudunk hozni a nyáron egy délutáni kávézást a közeli fórumozókkal.

Üdv. Fred
Sziasztok!
Köszi a jó kívánságot és a megerősítést! Csípőprotézis műtét volt. Ma szedték ki a varratot. Az ünnepeken kórházban voltam!
Úgy látszik,hogy ismertek ott is,mert a műtét stilszerűen a bolondok napján volt!