Nagy tisztesség lenne olimpiát rendezni, de látni kéne a korlátainkat! Görögország a 2004es rendezésen csúszott meg és nem igazán sikerül visszajönnie. Kicsi ország vagyunk. Ez a helyzet, amit tudomásul kell venni vezérünknek is!
Az a baj, hogy már elérte az emberek tűrőképességénk maximumát a rengeteg adófajta, ami mindenkit sújt. Akármit fognak kitalálni, az már senkinek sem fog tetszeni (nekem sem), Nem stadion építésre kellene elszórni a pénzt és egyéb fa@ságokra, hanem értelmes dolgokra. Most kitalálták,hogy olimpiát kellene rendezni. Remélem nem fog sikerülni, mert akkor valahonnan megint pénzt kell nekik szerezni,
Természetesen rendben van! Adót fizetni kell! De ne nézzenek hülyének, hogy "mondunk valamit oszt jóvan!" Akkor mondják meg, kell a pénzvalahonnan be kell szedni és így oldjuk meg! Ne azt kommunikálják, hogy azért kell a benzinbe beépített ""útdij"" mert akkor nem kell fizetni majd. Most ugyanez van az M0-ás útdíjával! Mi a fszért nem lehet azt mondani: Ennyit kell beszedni, és kész! Jönnek a kretén dumával, hogy ez majd jobb lesz az autósoknak!?
Nem követem,hogy pontosan mi van az üzemanyagok árában de a csökkenő árak miatti ÁFA kiesés bizonyára nem teszi boldoggá a Varga Misit. Jövedékit emelni ugye nem lenne ildomos amikor ők ennek csökkentését követelték a Feriéktől annak idején. Kitaláltak gyorsan valami látszatra nem túl húsba vágót. Szerintem ez még kevés ahhoz,hogy keresztbe álljunk az úton és megbénítsuk az országot. Ma már egy taxis blokádhoz hasonló megmozdulás értelmetlen lenne. Emlékszem milyen fasza volt 2006ban a tüntetések idején a helyzet a nem budapesti vonatkozásban. Yardok sehol, forgalom csak szelíden, ment minden mint a karikacsapás. Az ország teljes lebénításához ez kevés. Szerintem vigyázni fognak arra,hogy ne menjenek túl messze egyszerre. Apránként! Az igen. Aztán választások előtt megint valami okosság a nyugdíjasoknak vagy devizahitelesek híján valakiknek elkezdenek kommunikálni a megmentéséről. Milyen jól sikerült a hiteleseket megmenteni! 255ön forintosítani a hiteleket! Szerintem akik oda tették az x-et, nem erre gondoltak! Persze lehet,hogy 400 lesz jövőre a CHF és akkor lehet kezet csókolni nekik az érintetteknek! De azért ez kevéssé valószínű.
Szuper! Szerintem távolságra az még belefér. Olyan lenne jó aki tavaszra biztosan megcsinálja. Ha valami fejleményt tudsz ez ügyben, akkor kérlek szólj.
Addig is köszönöm!
Üdv: Ricsi
Hidd el, hogy szívesen pofánvágtam volna őket. Az útdíj bevezetését én is felháborítónak tartom. Nagyritkán, egy évben talán háromszor voltunk a családommal Pesten. Nagy helyismeretünk nincs. Most majd azt se fogom tudni, hogy melyik a fizetős út és melyik nem. Az biztos, hogy nem fogom megvenni az éves megyei matricát, főleg azért mert Bács-Kiskun megyei vagyok.
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Kiskunmajsa környékén korrekt, szavahihető fényezőt.? Sajnos csak az előkészítésig sikerült eljutni (ezt egy profi csinálta, de tovább nem jutott), színre fújás lenne csak. Én nem merném bevállalni, mert az úgy sem lenne tökéletes.
De a korrupt magyarország jobban teljesít és azért csak ötezer egy évre! De csak egy évre, utánna majd emelik! Hajrá fide ss, hajrá fasiszta diktátorunk!
Hadd nyugtassalak meg Laci! A fuvarozóknak sem lesz jobb és ez által mindenkinek rosszabb lesz. Jövőre a gázolaj árának rendszeres és nagymértékű csökkenése miatt időszerű lenne(lett volna) fuvardíjat csökkenteni. Ehhez képest emelik 5%os mértékben a HU-GO-t. Egye fenyő, ez még nem tragédia. De fizetős körbe teszik a nullás azon részeit amelyet nem az EU. finanszírozott. Mivel ezek a részek összeköttetésben vannak egymással, olyan mintha az egész fizetős lenne. Nem baj. A főnök azt mondta, jobb lesz és a mi érdekünk.
Tisztelt sricsi70
Nagyon béketürő lehetsz, ha ezt csak sérelmesnek tartod másodjára is. Már elsőre megtöröltem volna az orrát egy balegyenessel, hogy kiesik a zokniából... akár milyen hatóság is!
bármit vakargat, vagy csiszolgat, legalább is előtte megkérdez.
Más:
Most engem az útdíjak agyament megváltoztatása sokkol. De még jobban, mint az édes élet a Tv.ben
Eddig mivel majd húszéves az autóm, megoldottam azt a néhány nyaralási hosszabb utat a nemfizetős főutakon. Ezen a jövőben sem szándékozom változtatni. Pedig öreg kora ellenére simán bírja tartósan a 130-at.
Az emnullást viszont gyakran igénybe veszem, mert sokat segít az északkeleti ág oda vissza, De ezek után többet fogok pöfögni a piros lámpáknál állva a budapesten keresztül "javítva" ezzel a város levegőjét, a fogyasztás is hosszútávon azért már csak többe kerül, Felhoznak példákat, hogy milyen jól járunk, de valahogy én meg a családom nem mégsem három megyén kereszül autózunk naponta, pedig úgy már nagyon megérné. Nem szeretnék demagóg lenni, de néhány helyen láttam régebben kiírva azt, hogy "Önöknek épült az Önök pénzén.
Legfeljebb a szállítmányozó fuvarozó útonlevőknek jön ki kedvezőbb díjakkal az autópályahasználat, de én csak egy átlagjövedelemmel rendelkező külvárosi autós /+motoros/ vagyok.
És ne dumáljon meg senki, hogy csak ötezer Ft éves díj nem vág földhöz, egy családi vasárnapi ebéd ki sem jön ennyiből, mert szerintem ez már a sokadik eszement intézkedés, és ennyivel még nem lesz vége, gyanítom. Az összes elkerülő gyorsforgalm és pálya bevezető szakaszok fizetővé válása a munkábajáró autósok nagyon nagy részét érintik, ráadásul a várt bevételnek a még a felét sem fogja hozni, tehát a díjemelés hamarosan borítékolható.
Igazából a múltkor a festék lecsiszolás miatt ( már másodjára) besokaltam a z itteniekből. Hogy van az, az eredetiségin letudják fényképezni a vázszámot csiszolás nélkül, a műszakin pedig lecsiszolják a festéket róla. Amikor pedig megjegyeztem, hogy a tankba is belecsiszoltak, akkor a válasz csak annyi: Örüljek, hogy ennyivel megúsztam, mert mehettem volna esetleg az okmányirodába új forgalmit igényelni..... Lehet, hogy szétnézek a környéken.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, most elsősegélyként sikerült vennem egy bovden javító készletet, úgyhogy holnap szerelés, aztán járóképes lesz újra a gépezet. (Fogalmam sem volt róla, hogy Tarjánban, viszonylag közel, ilyen jól felszerelt motoros szaküzlet van... :o )
Ezek szerint, ha olyan a vizsgáztató, akkor bármibe beleköthet. Még abba is, hogy, hogy lehet, ennek a járműnek csak két kereke?
Szerencsére, nekem még nem volt hasonló negatív tapasztalatom.
De az egyik Virágós guruláson, valaki mesélte, hogy neki is mindenbe belekötöttek. Vegye le ezt, meg azt. Erre azt mondta az illető, hogy dehogy veszem. Inkább elviszem máshová vizsgáztatni. S lőn csoda ott helyben is megfelelt, úgy ahogy volt.
Ha jól emlékszem Bumekosz mesélte az egyik Robinzon szigeteki találkozón!
Nem is gondoltam volna, hogy a sárvédő díszbe is beleköthetnek.
Roppant balesetveszélyes lehet. Kutyák és macskák hanyatt homlok rohannak a látványától.
GF!Itt a fórumon Sibra már jó ideje hirdet egy zsír új kuplungbovdent,legutoljára [31597] december 2. 19:27 hozzászólásban!Keress rá!Hátha megvan még neki.
Fene megeszi, mindig van valami váratlan történés...
Ma, már hazafelé észrevettem, hogy a kuplung kar nehezen megy vissza a helyére. Egyre nehezebben... Hazaértem, de az utolsó váltásoknál már úgy kellett visszatolni.
Átvizsgálás...
Alaposan megnézve, láttam egy kiálló szálat.
Kiszedtem az egészet, aztán kiderült, hogy összesen vagy 3-4 szál maradt ép, a többi mind szakadt.
Hogy mitől és hogy a fenébe, azt fel nem foghatom, mert nem tört meg sehol. Tán elfáradt az anyag...
Most próbálok valamit intézni itt helyben, hátha egy szaki tud ügyesen valami megoldást kitalálni...
Nincs valakinek 400/535 (gondolom, hogy a méret azonos) kuplung bovdenje elfekvőben?
Vagy valami okos tippje a reparálásra?
A legegyszerűbb megoldás: fogod azt a bizonyos nadrágszíjat, beteszed a zsebedbe a szükséges szerszámokkal, aztán ha szükség lesz rá, előveszed, és felszereled. Én legutóbb így felszerszámozva mentem műszakira az elsó sárhányón lévő sasfej miatt, de végül nem volt rá szükség. (Mozaik u.)
Addig is köszönöm!
Üdv: Ricsi
Talán lehet, hogy tudnék egy fényezőt, de ő Bugacon lakik.
Üdv.: Gábor
Tudnátok ajánlani Kiskunmajsa környékén korrekt, szavahihető fényezőt.? Sajnos csak az előkészítésig sikerült eljutni (ezt egy profi csinálta, de tovább nem jutott), színre fújás lenne csak. Én nem merném bevállalni, mert az úgy sem lenne tökéletes.
Nagyon béketürő lehetsz, ha ezt csak sérelmesnek tartod másodjára is. Már elsőre megtöröltem volna az orrát egy balegyenessel, hogy kiesik a zokniából... akár milyen hatóság is!
bármit vakargat, vagy csiszolgat, legalább is előtte megkérdez.
Más:
Most engem az útdíjak agyament megváltoztatása sokkol. De még jobban, mint az édes élet a Tv.ben
Eddig mivel majd húszéves az autóm, megoldottam azt a néhány nyaralási hosszabb utat a nemfizetős főutakon. Ezen a jövőben sem szándékozom változtatni. Pedig öreg kora ellenére simán bírja tartósan a 130-at.
Az emnullást viszont gyakran igénybe veszem, mert sokat segít az északkeleti ág oda vissza, De ezek után többet fogok pöfögni a piros lámpáknál állva a budapesten keresztül "javítva" ezzel a város levegőjét, a fogyasztás is hosszútávon azért már csak többe kerül, Felhoznak példákat, hogy milyen jól járunk, de valahogy én meg a családom nem mégsem három megyén kereszül autózunk naponta, pedig úgy már nagyon megérné. Nem szeretnék demagóg lenni, de néhány helyen láttam régebben kiírva azt, hogy "Önöknek épült az Önök pénzén.
Legfeljebb a szállítmányozó fuvarozó útonlevőknek jön ki kedvezőbb díjakkal az autópályahasználat, de én csak egy átlagjövedelemmel rendelkező külvárosi autós /+motoros/ vagyok.
És ne dumáljon meg senki, hogy csak ötezer Ft éves díj nem vág földhöz, egy családi vasárnapi ebéd ki sem jön ennyiből, mert szerintem ez már a sokadik eszement intézkedés, és ennyivel még nem lesz vége, gyanítom. Az összes elkerülő gyorsforgalm és pálya bevezető szakaszok fizetővé válása a munkábajáró autósok nagyon nagy részét érintik, ráadásul a várt bevételnek a még a felét sem fogja hozni, tehát a díjemelés hamarosan borítékolható.
8.000,- Ft
Üdv. Zoli
Szerencsére, nekem még nem volt hasonló negatív tapasztalatom.
De az egyik Virágós guruláson, valaki mesélte, hogy neki is mindenbe belekötöttek. Vegye le ezt, meg azt. Erre azt mondta az illető, hogy dehogy veszem. Inkább elviszem máshová vizsgáztatni. S lőn csoda ott helyben is megfelelt, úgy ahogy volt.
Ha jól emlékszem Bumekosz mesélte az egyik Robinzon szigeteki találkozón!
http://www.sportmotor.hu/motor...
Roppant balesetveszélyes lehet. Kutyák és macskák hanyatt homlok rohannak a látványától.
GF!Itt a fórumon Sibra már jó ideje hirdet egy zsír új kuplungbovdent,legutoljára [31597] december 2. 19:27 hozzászólásban!Keress rá!Hátha megvan még neki.
Gerecse motor
Bázismotor
.....xxx
Ma, már hazafelé észrevettem, hogy a kuplung kar nehezen megy vissza a helyére. Egyre nehezebben... Hazaértem, de az utolsó váltásoknál már úgy kellett visszatolni.
Átvizsgálás...
Alaposan megnézve, láttam egy kiálló szálat.
Kiszedtem az egészet, aztán kiderült, hogy összesen vagy 3-4 szál maradt ép, a többi mind szakadt.
Hogy mitől és hogy a fenébe, azt fel nem foghatom, mert nem tört meg sehol. Tán elfáradt az anyag...
Most próbálok valamit intézni itt helyben, hátha egy szaki tud ügyesen valami megoldást kitalálni...
Nincs valakinek 400/535 (gondolom, hogy a méret azonos) kuplung bovdenje elfekvőben?
Vagy valami okos tippje a reparálásra?
Enélkül viszont ügyesen szétrebbennek!