Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv tisztelt 5.50.!
Kösz a tippet! Tudom egy kicsit nagy ügyet csinálok belőle, de most nagyon ráérek "faragni" a motoromat. Amúgy is a sávédők, tank, oldal deknik festés alatt vannak, az ülés meg úgy is le van szerelve. A feleségem biztos, hogy nem fog benne kapaszkodni, mert eddig is a háttámla tartóba kapaszkodott.
Tisztelt Zsoccca
Te is tudod, hogy nem ugyanúgy vizsgáztatnak mindenhol. Van ahol csak legyintenek hogy ha nem előírás szerinti mezőbe világít a fényszóró, de máshol meg kukacosabbak és keresik mibe kössenek bele.
Apropó majd nekem is lehet nemsokára féktárcsát kajtatnom pont ilyen okból, pedig tuti jól és megbízhatóan fog.
Tisztelt sricsi70
Nem kell belőle nagy ügyet csinálni, ahogy humeszab is írta, fogsz egy kb. olyan keskeny nadrágszíjat a csattól 40 50 centire teszel pár lukat azt a leszerelt hátsóülésen meghúzod és a abba már nem köthet bele senki.
ugyanezt javasolta annakidején az ETZ-m vizsgáján a jóindulatú vizsgáztató.
Mellékesen habár kötelező azokon a motorokon amelyiken utasülés van, én még egyszer sem láttam senkit abba kapaszkodni...
Nagyon sok motoron gyárilag nincs! A hondámon sincs szíj.
nekem sincs szíj, sose került szóba a vizsgán. Gondolom, a mögötte levő cső a kapszkodó.
Szerintem egy kicsi szervizbe vagy szerelőhöz vidd, ahol lehet beszélni az emberekkel.
Sziasztok!
Olvasom a szíj problémát... az enyémen sincs. Felhívtam egy vizsgáztató ismerősömet, hogy ők hogy csinálják, kell-e a szíj? Válasza: akkor is kérik, ha háttámla van a gépen (enyémen is van), de nem muszáj az ülésen lennie, lehet oldalt az ülés alatt is.
Én is viszem tavasszal műszakira, meg forgalomba helyezésre. Az enyém olaszból van (XV 250) ha van jó tanácsotok szívesen fogadom!
Szintén "zenész". Nekem is májusban jár le.
Még nem voltam! Májusba kell mennünk!
Müszaki vizsgáztatni voltál már vele? Vagy úgy vagy vele, mint én, hogy mióta a tulajdonodban van azóta még nem járt le a műszakija?
Az enyém 125-ös, magyarországi. Viszont ha csak azt veszem alapul, hogy a Trabantomba se kellett biztonsági öv hátra sose ( és nem is kérte senki), mert gyárilag nem volt benne, tehát nem voltam köteles beszerelni akkor kb itt is hasonló a helyzet, ha gyárilag nincs, akkor nem kérhetné. Szerintem.
Az enyémen nincs (XV 250), viszont a felfogató csavar helye megvan belül az ülésen. Háttámla van. A motorom Német-ből van. Ott nem tudom milyen szabályok vannak.
Jó lenne tudni mi a helyzet a háttámlás gépekkel!
A másik pedig, hogy műszakin kérhet olyan "tartozékot", ami gyárilag nem része a motornak?
nállunk ezt nadrágszíjjal szokták megoldani, a vizsga erejéig.
Hm! Kinek van a kisköbcentis (125-250) XV-jén gyárilag kapaszkodó szíj? Ez most elkezdett érdekelni. Eddig amiket láttam, azon nem volt.
Szia! Én úgy tudom, hogy nem, de hátha van nálam nagyobb tudású ebben a témában.
Hááde! Az én XV-men gyárilag nincs kapaszkodó szíj! Bár háttámla van. Helyettesíti a szíjat?
Gondolom a vizsgabiztos szó nem hiába van idézőjelben. Sok motoros foglalja imába a nevüket.
Normális volt? Miért nem hívtad a mentőt?
Az én motoromról egyszer egy "vizsgabiztos" megpróbálta a szíjat szó szerint letépni.
Az nem baj! De ha nincs szíj, nincs műszaki!
Lehet, hogy az asszony megölne érte.
Pontosan.
A fémrészt egy vékony savállóból kipolírozva........!
Egy bőr válltáska szíja is megfelel!