Tomi hagyd a fenébe!
Nekem hiányozna ha nem irkálna néha.
Egy igazi motoros társaságba kell egy ilyen igazi dulifuli törp is. És igaza van. Ha nincs téma a kocsmában akkor már az is jó ha valaki beszólogat, és legalább azzal lehet foglalkozni. S valjukbe mostanában nem valami pezsgő a topik.
Egyébként meg nem tudhatjuk mi áll a háttérben. Nem tudhatjuk, hogy mitől ilyen frusztrált. Az is lehet, hogy valami komoly baja van. De az is lehet, hogy csak már nagyon unja a nemzetközi háremét. Mint pl az angolt az Emmát, vagy az amerikait a Kézit, de lehet, hogy a magyar a Marcsa sem okoz már neki örömöt. De az is lehet, hogy majom csapdát sem szívesen fabrikál már minden nap.
Szóval csak ne húzzuk fel magunkat miatta. Csak had kavargassa az állóvizet. Nem szabad őt komolyan venni.
Szia
A jobbik megoldást választottad.
A gumisom szerint a spré a jobb. Mivel nem okoz nagyobb sérülést.
Semmi más dolgod nincs, csak elvinni egy gumishoz. Aki, ki szedi a trutyit. Megjavítja, foltozza, a gumid, és mehetsz tovább belső nélkül. Mivel az biztonságosabb.
Viszont nem értem a belső nélküli dolgot. A Reglapod fotóján látható 400 virgács küllős. Hogy lehet annak tömlő nélküli kereke?
Ma mi is gurultam egy nagyot. Klassz volt. Csak a kezem és a lábam érezte a hűvöset. Egyébként már nagyon kellet.
Igaz lehet a mondás. " A kocsi a testedet mozgatja, de a motor a lelkedet is"
A defektes esetről eszembe jutott az én sztorim. Emlékeztek pár hónapja volt defektem. Amit a kukacos módon javítottam. Aztán a gumisom teljesen kiakadt, hogy tönkre tettem a gumit a javításommal.
Mikor már másodszor vittem el hozzá és akkor is csak engem szapult. És azt ragozta, hogy szabály szerint ez nem is javítható. Meg hogy csak az én, felelőségemre, javíthatja. De arra sem nagyon, merthogy, ha baj lesz, akkor a DNS alapján kiderülhet, hogy ő javította ecetera, ecetera. (Nem tudom, hogy gondolta lefagyasztott kapszulában bele teszi a nyálát a kerékbe)
No, mindegy itt felkaptam a vizet és eljöttem tőle. Ha neki nem kell a meló, akkor viszem máshova.
A másik gumis azt mondta, hogy ő nagyon szívesen megcsinálja. De feleslegesnek tartja. Volt már neki olyan is hogy egy gumiban volt vagy 5 kukac. És szépen elkopott a gumival együtt. Mivel akkor ép, bezárt, így meggondoltam magam és később sem vittem vissza. Azóta mentem vagy 2000 km-et. S semmi probléma. Szépen kopik a gumival együtt.
A netten is olvastam a véleményeket. Mindenki azt írta, hogy érdemes gumishoz is elvinni. Ő ugyan haza jött vele külföldről, meg egyebek, de gumissal kell megjavíttatni. Hát én nem tettem. S lekopogom eddig semmi baj nincs vele.
Ha egyszer csak nem írok már ide, akkor tudjatok róla, hogy nem lett igazam. Mégis csak meg kellet volna javíttatnom gumissal.
Javaslom,hogy próbáljuk ki, aztán meglátjuk kit hová visznek! Detoxban még sosem voltam nem is leszek. Esetleg a nagy pofád lesz visszább véve! A helyet megválaszthatod.
November 21-ét ezennel Nemzetközi Defekt Napnak nyilvánítom. (Miért is, ne, annyi hülyeségnek van már ilyen napja... )
Nem tudom, hogy valami ócskavasas autó haladt-e át a városon, vagy csak szimplán a véletlenek balszerencsés egybeeséséről van szó, de három defekt egy napon, azért elég érdekes...
OFF defektekkel kezdődött: kora délelőtt, gyakorlatilag egyszerre jobb elő és jobb hátsó defekt az autón. Oké, pech... Irány a legközelebbi gumis, ahol előkerült egy-egy szép méretes facsavar... OFF lévén nem is részletezem tovább - felkészültek az ilyen esetekre, pikk-pakk javították.
Aztán motorra ültem és elindultam ügyintézni a városba.
Pár km után elkezdtem érezni, hogy valami furcsa van a hátsó kerék környékén, mintha instabilabb lenne... Félreálltam, megnéztem. Defekt.
Mázlimra közel volt egy benzinkút, ahová a gumi utolsó szusszanásaival még be tudtam gurulni. Itt alaposan megnéztem, hogy mi is van. Az addigra tök lapos gumival ide-oda tologattam a mocit, közben vizslattam, hogy hátha észreveszek valami jelet. És lőn...
Nálam a mindennapos felszerelés része egy Leatherman Charge TTI multi-szerszám (http://www.leatherman.hu/class... - nem reklám, melegen ajánlom mindenkinek, engem nagyon sok nehéz helyzetből kisegített már...). Óvatosan megfogtam a kis fémesen csillogó "izét" és elkezdtem kihúzni.
Na, eléggé meglepődtem...
A mellékelt képen látható méretű vasat (talán hegesztő pálca darab?) sikerült elővarázsolnom.
Nem voltam kimondottan boldog...
Gumis több km-re, de ha odáig eltolom, akkor sem biztos, hogy van felszerelése a motor gumik szereléséhez.
A benzinkút shopjában szerencsére volt defektjavító spray. Eddig nem használtam ilyet, nem is volt nagy bizalmam, de most kénytelen voltam egy próbát tenni.
Benyomtam a méretes flakon tartalmát, ami egyben pumpaként is működik, miközben elég gusztustalan fehéres "trutyit" juttat a gumiba.
A lyuknál - nem túl bizalomgerjesztő - fehéres hab kezdett szivárogni.
Lesz, ami lesz, követtem a használati utasítást - legalább 15 km-t kell a használat után haladni - köröztem a benzinkút környékén jó ideig. Közben meg-meg álltam a kúton ellenőriztem a nyomást. Eleinte csökkent, úgy 1,5 BAR-ig, szivárgott a "trutyi", de aztán megállt.
Lenyomtam még úgy 10 km-t, aztán felfújtam üzemi nyomásra a kereket.
És meg kell emelnem a sisakom a kitalálók/gyártók felé: azóta semmi gond, nem ereszt a gumi.
(Azt hiszem, rendszeresíteni fogok egy ilyen holmit az oldaltáskába, nagyon hasznos lehet.)
Kérdéseim: használt már valaki ilyesmit? Mennyire tartós megoldás?
A gumi gyakorlatilag új, még "szőrös", mindenképp meg szeretném menteni.
Hagyjam így vagy tegyek bele egy belsőt? (Eredetileg belső nélküli típus.)
Igen. A legelején bénáztam rendesen és mindig a fiamnak kellett besegíteni mert 41 éves koromig úri huncutságnak gondoltam a PC-t. Azt hittem csak faszbuk meg paszeánsz meg ilyen baromságok vannak. Viragom se lenne,ha nem így alakul, mert Gyulát sem ismerem meg és valószínű a motorját se veszem meg.
Igen emlékszem arra az időszakra.
Azt hiszem én szóltam a reglap töltöttségének hiányára, s azt válaszoltad, hogy idővel pótlod. Csak egyenlőre még problémát jelent mivel nem igazán értesz a géphez.
S lám. Típusidegen létedre oszlopos tagja lettél a társaságnak. Sőt azóta még egy Virágót is beszereztél. Bár ezt senki nem várta el.
ÁÁÁ nem hiszem. Nem vagyunk mi olyanok.
Simán elbeszélgetnénk egymással, és meg próbálnánk megérteni, hogy miért is ilyen.
Lehet hogy szörnyű gyerekkora volt. Ami még most is tart.
Való igaz,hogy a Dél-Somogy megyeiek nem túl aktívak. Thor 535 teljesen eltűnt a topikról és Vivi sincs jelen. Bár egy fiatal csajtól ne várjuk,hogy velünk foglalkozzon! Ha jövőre a társaság megint beütemezi Barcsot(de csak a civil izé miatt Dragjanónak szereteeettttel) biztos összefutunk. Megint ő lesz a hmcs. Hajnalban,kiszáradva, de jó volt a dió pálinkát meghúzni a sötétben(kóla helyett). Csak megtaláltam a szűz hsz-t részemről. 2012 VI. 3 12:05 587. oldal. Köszöntem, kérdeztem, ki voltam töltve regileg, blackiex válaszolt. Fényképeket igaz csak később raktam fel.
Vissza fogom keresni az én első kérdésemet,hogy meggyőződjek eléggé udvarias formátumot adtam e elő. Ha nem, itt fogok elnézést kérni amiért olyasmit kértem számon, amit én nem tettem meg.
Reméljük nem ijesztettük el.
Én személy szerint örülök minden új tagnak. Új ember = új vélemény = új szempont.
No és abban is reménykedem, hogy az éves Virágós találkozónk egyre népszerűbb és látogatottabb lesz.
5.50-
Klasz a fotó én a középsőt bontogatnám. Elég huncut a szeme. S bontogatás közben sűrűn imádkoznék, hogy nehogy kanóca legyen a szexbombának.
Lám lám, csak emlegetni kellet a Trollunkat, és meg is szólalt. Pedig nem is volt mellé még, nik, név sem.
De szerintem ez így van jó. Nélküle hiányozna egy szín a palettáról.
Én reménykedem abban is, hogy egyszer csak személyesen is megismerhetjük egy találkozónkon. S szerintem meglepődve tapasztalnánk, hogy egy tök normális ember. Csak a számítógépnél bújik ki belőle a kisördög.
Kedves Tamás
Jogos az észrevételed, mert ha valaki alapvetően egy minimális bemutatkozásra sem képes, arra meg ki tököm pazarolja a figyelmét.
Bármelyikünk szívesen ad tanácsot, sőt sokunk önzetlenül segít is szerelni mégha könyékig olajos is lesz.
Nekem legalább is fura, hogy megszólítok egy nyitott közösséget, információszerzés okán, de a közösség normáival nem áll szándékomban azonosulni.
Tehát ezt a képet csak példának tettem ide, mert így képzelem el a névtelenségbe rejtőző valakit, akinek nincs még arca sem.
Trollok meg van elég úgy is, ha etetjük, ha nem.
Tisztelt yamahaxvs nehogy elvegyem a kedvedet, örömmel fogadunk mindenkit, Már vagány női fórumtársunk is van, /vagy már kiszállt?/
Van még kérdés?
A képen egyébként az idei miss Szaud arábia szépségveseny dobogós helyezettjeit csodálhatjuk meg...
Nekem hiányozna ha nem irkálna néha.
Egy igazi motoros társaságba kell egy ilyen igazi dulifuli törp is. És igaza van. Ha nincs téma a kocsmában akkor már az is jó ha valaki beszólogat, és legalább azzal lehet foglalkozni. S valjukbe mostanában nem valami pezsgő a topik.
Egyébként meg nem tudhatjuk mi áll a háttérben. Nem tudhatjuk, hogy mitől ilyen frusztrált. Az is lehet, hogy valami komoly baja van. De az is lehet, hogy csak már nagyon unja a nemzetközi háremét. Mint pl az angolt az Emmát, vagy az amerikait a Kézit, de lehet, hogy a magyar a Marcsa sem okoz már neki örömöt. De az is lehet, hogy majom csapdát sem szívesen fabrikál már minden nap.
Szóval csak ne húzzuk fel magunkat miatta. Csak had kavargassa az állóvizet. Nem szabad őt komolyan venni.