Tisztelt sricsi70
Nem az észt akarom osztani, mert te döntöd el, nekiállsz-e magad, és fél napig ütöd-vered feszegeted, vagy szakemberre bízod. Csak ha 100 km fölött is nyugodtan akarsz döngetni, érdemesebb szakműhelyben, hozzáértő kezekre bízni, és fél óráig sem tart a csere. Talán a motor felbakolása problémásabb, mint az autónál, de ugyanazzal a gumizó cuccokkal simán meg kell csinálják, centírozva stb. Én utoljára a Simsonomnál álltam neki magam, de az más, azt tényleg nem nagy kunszt otthon.
Tudod az a baj, hogy ha a külső belső nélküli, akkor nem biztos, hogy otthon le tudod a felniről préselni. Ha van egy legalább 100-as satud amivel a gumit lenyomod a felniről akkor a levétellel nincs baj. Fel majd a nyomás nyomja!
Én a négyszázas virgácson simán levettem és vissza raktam a hátsó gumit. Arra kell vigyázni hogy a szerelő vassal ne rongáld a krómozást. Én tettem vas és a felni közé műanyag lapot. A centírozásról már lentebb írtam.
Dolgoztam 18 éve a helyi guiszerelőnél pár hónapot. Akkortályt ha ilyet hoztak hozzánk, akkor "dobtunk egy hátast". Mostmár van három gumis is. Majdcsak lesz egy, amelyik megtudja rongálás nélkül csinálni.
Sziasztok! Kiszeretném cserélni a hátsó gumimat. Szerintetek meglehet csinálni otthon (az eddigi szoci motoros tapasztalatok alapján, emelőm már van), vagy egyáltalán ne is próbálkozzak vele mert úgysem fog sikerülni? Válaszokat előre is köszönöm!
Sajnos nem tudok, pedig szívesen elmennék megint. De egész hét végém foglalt, szombaton evezős-verseny, vasárnap meg megyünk Nyíregyre, BMW-ket próbálni.
Sziasztok ! Egy barátom keres bőr villatáskát, akinek van eladó, kérem értesítsen. Elérhetőségem a reg. lapomon. Előre is köszönöm ! Mindenkinek szép időt !
Nem az észt akarom osztani, mert te döntöd el, nekiállsz-e magad, és fél napig ütöd-vered feszegeted, vagy szakemberre bízod. Csak ha 100 km fölött is nyugodtan akarsz döngetni, érdemesebb szakműhelyben, hozzáértő kezekre bízni, és fél óráig sem tart a csere. Talán a motor felbakolása problémásabb, mint az autónál, de ugyanazzal a gumizó cuccokkal simán meg kell csinálják, centírozva stb. Én utoljára a Simsonomnál álltam neki magam, de az más, azt tényleg nem nagy kunszt otthon.