Ne gondolkozz.... Nekem is van egy nem törött. Most kapott új féket.
Te mint szaki, pikk pakk renbe vágod, és kimész fele a világból, a falon keresztül. Amiért meg odaadnám az ajándék. Mármint neked.
"Miért? Mivel különb egy új autó egy réginél?"
Anélkül, hogy megbántanálak, ehhez kell némi kor és némi anyagi-társadalmi helyzet, hogy ezt felfogd.
Kellene egyszer használnod egy újat pár hétig, aztán kiderülne sok minden - legyen benne téli svájci 1500 km-es út, nyári 35 fokos adriai családdal, stb.
"még sohasem hagyott cserben" hisz pont Te írtad, hogy be se tudtad indítani
Az első pár évi értékvesztés tényleg nagy, de ha már 5-6 évig megtartja az ember, akkor már az nem számít. Azt se feledd, hogy ahhoz, hogy Te tudjál venni használt autót, valakinek kellett egy újat venni..
Az, hogy ez milyen lesz 6-8 év múlva, nem izgat, mert dolgozom, és bizakodom, hogy akkor is tudok majd újabbat venni, mikor ez 6 lesz.
Miért? Mivel különb egy új autó egy réginél?
Jó, más a szaga, nem foltos a kárpit. De engem sem a Golf, sem pedig a Berlingo még sohasem hagyott cserben. Kb. évi 2 hónap újautó törlesztővel költök többet rá mint egy fiatalabra, éshát... Szerintem a mostani új autó 6-8 év mulva jobban oda lesz, mint a 20 éves golf, meg a 9 éves berlingo, de persze ez nem biztos... mindenesetre én is szeretnék szép új kocsit, de a szívem szakadna, mikor megnézek egy hirdetési újságot, és a 2 éves kocsim már csak az új ára felét éri (és annyiért sem lehet eladni) De, persze ez még nagyon sok mindennel így van...
Kifizetés...hm...az télleg nehéz ügy.
De minden dolgozó embernek el kellene jutnia oda, hogy ne tizenhúsz éves autóval kelljen járnia. Mint tőlünk KICCCSIT nyugatabbra.
Csak nálunk más teszi el a lét, és nem csak új autóval jár, hanem új yachttal is az átlag polgár meg xop.
A család 20 évese nekünk is kafa. A kettes golf 1.6 D -15 fokban is indult. A berlingó kínszenvedve. A golf szépen egyenletesen megy. A Berlingo az adagolója miatt rángat (jelzem egy adagoló kikék bírjon vagy 5-6 százezer km-t. Ebben szervízkönyvezve 225 e van) stb.stb. Persze mivel szívó dízel az adagoló teljes felújítása 40-ből meg lesz. Persze itt szóba jön az is ,hogy a golf komolyabb kopó alkatrészeit már kicserélte előttem a gondos gazda, ebbe megy nálam döglik meg minden... Egyébként a Berlingo csendes, kényelmes, nagy a csomagtartó (baszottul ! ), de akkor sem igazán szeretem... Ez van.
Igazából nekem is az elődje, mert ez akkoriban annyira távoli volt, és teljesen esélytelen A cápámat összetörtem télen, 93-ban.
Én hű maradtam: 320D (E90) 2006-os
Vannak akik(amik?) már hónapok óta nyomják érte a csengőt.(mennyié ádod ázt á BMW-t árántezsvír? ággyád má el-e te!most fizessük-e itt ván-e ná! vágy házunk érte válámit-e!)
Persze így nem eladó.
A gazdaságos Berlingo francia. Útálom a csigazabáló verdákat. Kényszerűség, hogy ezt használom. Gondolkozom 2011-re valami fiatalabb szarságban. Pl. Suzuki Ignis.
(ex)Kollégámé.Vett helyette egy ugyanilyet csak 323-ast,ettől viszont "minden mindegy"alapon szabadulna.(nem ért hozzá és nem akar foglalkozni vele)
Én is gondolkozom rajta.
Te mint szaki, pikk pakk renbe vágod, és kimész fele a világból, a falon keresztül. Amiért meg odaadnám az ajándék. Mármint neked.