akkor azt is tudod, hogy 2 ceruzaelemről feltöltött fényképezőgép vakuja a villananócső gyújtáshoz 300 v-ot körül használ. Vagy, a nagy autóhifivel szerelt kocsi gyujtása sem hagy ki mikor nagy baszus jön a mélyládából, mert van kondi, meg van elektronika mellette. HAgyjuk szerintem a témát. Meg fogom venni, és referálok majd. Direkt úgyhagyom a világítást éjszakára. Na az le fogja szívni az tuti. HA úgy beindul vele, akkor...
Hát Te tudod.. én ismereteim szerint nem létezik olyan 17Ah-s akku, ami képes leadni 400A-t, ekkora méretű, és csak pár 1000 Ft-ba kerül...
A kínai xarok alulspecifikálnak: a 800W-os sarokcsiszolód jó, ha 400-at tud, rövid ideig, mert utána leég. És az, hogy visszacseréled, be van építve a vételárba, vagyis így vagy úgy, de mindenképp megfizeted.
Nem ismerem ezt a konkrét terméket, de műszaki elektronikai végzettségem és szaktudásom van, szóval láttam már ezt-azt. Gondolom, Te is láttál már 2x100W-os muzikcentert, amiben egy 10W-os trafó van
Thomas Amúgy mozog a szád, tehát beszélsz - ergo van abban igazság amit mondasz. De néha azért jobb megvenni a minőséget, mert okés, hogy a gagyibbat vissza tudod vinni kb. akárhányszor, de azért jó ha az embernek van mindig megbízható szerszám a keze ügyében.
jaa. Baumaxban ki se próbálja a csóka, csak cseréli ha visszaviszem... Márkás cuccnál oda van a gép 3 hetet javítani, majd közlik, hogy ez nem garos javítás, mert látható a markolaton, hogy nem 34,65 fokban tartottad, hanem 35 fokban, ezért a a karter belevert a kuplungba, és ez tönkretette a fluxuskondenzátort, így lett zárlatos a polaritást fordító téridő kapu. (tudom sarkos volt, de ez a tapasztalatom.)
Köszi Gyula a képet, jól nézel ki. Belenyúltál a kéménybe, jól összekoszold a kezed? Egyébként nem én nem hittem el, hogy szerelsz...de most már biztos vagyok benne
A silverline márka ugyan kínai, min a világon minden, de kultúrált háttérrel rendelkezik, és 3 év gart ad termékeire. Ebben is van egy 17AH-as beépített akku. Amit írál általánosságban írtad (olcsó húsnak híg a leve) vagy, találkoztál már ilyen bikázóval, és próbáltál használni hasonlóan olcsót? Én nem vallom ezt a túlolcsó, és meg sem veszem dolgot. Rengeteg cuccom van, ami nagyon olcsó volt. Pl. sarokcsiszoló (3 e Ft), de ha egyszer 5 év garos... uez van a fúrógépemmel, csavarbehajtóval. Vannak ismerőseim, hogy a Makita márkájú soktízezres gépet otthon ugyanúgy barkács célra használja mint Én a 3 e Ft-ost. A különbség talán, hogy én minden szívfájdalom nélkül neki kezdtem a kicsi csiszolóval téglákat darabolni.. les*artam, hogy telemegy porral, oszt megdeglik... Majd cserélik...
hasonlót már használtam. Alig volt 3 kiló, és a berlingo indult félév állás után (mikor vettem így indult) nemtudom még hogyan legyen. Bár, azt nem tudom az milyen márka volt, és mennyibe került.
Ezért ne adj pénzt. 6000 Ft-ért nem lehet jó. Láttam már ilyen bikázót, abban saját zselés akksi volt, meg töltő, de az pont 5x ennyibe került.
Ez valami kínai gagyi (így képről) az értékeknek a tizedét se tudja, ami rá van írva. Szerintem. Ennél nem sokkal többért kapsz egy új akksit, de a régit is lehet reparálni, keress olyat, hogy akkuvit, vagy olyan autóvillszert, akinek van nagyfrekvenciás töltő-regenerálója, az rendbeszedi. Ha nem ismersz ilyet, akkor nem érdemes jáccani vele, mert munkadíjba kifizetsz 3-4 ezret, olcsó akksit nem éri meg ennyiért megjavítani.
Az autó esetében, ha jól leindítózod, beindulás után a generátor 100A-rel is tolja... azt kibírja üzemszerűen, akkor a 25A se árt neki
Az akksit csak túltölteni nem szabad, amíg veszi, addig lehet neki tolni. Lemerítéskor is simán kifolyhat belőle 2-300A, bírja, arra van méretezve.
Az az 1/10-es érték a lassú töltéshez ajánlott, azt 10 óráig is elviseli.
Motorakksinál kisebbek a számok, de 10-20A-tól ott se kell megijedni.
mostmár tuti biztos, hogy Gyula te szereltetsz, és nem szerelsz... A képen néger a szerelő, te pedig fehér vagy. A képen nem látszik az arcod direkt.
Leeebuktááll!
Én is szeretném megúszni az akkucserét,csak nekem februárban műszaki is lesz,menni kell a gépnek.Csövinek raktam fel egy képet,lássa valóban én bütykölöm a mocit!
igazából az akku vásárlást akarnám kitolni még vagy 6-8 hónapot (anyagi helyzetem a béka segge alatt. láncszettet is csak azért vettem, mert már le lett beszélve mire a siralmas anyagi helyzetem kialakult. Buktam egy szép nagy fusimelót. )
1 nagy kondi pl. farádos mint az autóhifinél, drágább mint az akku. néztem vaterán bikázó cuccot. Van egy egész olcsón. lehet megveszem.
en is igy hallottam,de ez automata tolto. annyit ad neki,amennyit ker:) mondhatni hulyebiztos tolto,van rajta 3 vezetek. egy + , egy - , meg egy konnektor.meg szinben is elkulonitettek! ja meg egy min/max tolto,a hosszu, es a gyors toltesre. a faszi azt mondta az akksikerben,h nyugodtan nyomathatom vele.elforralni nem forralt el savat,a szint maradt maxon.
Nem gáz az akksinak ha ekkora töltést adsz neki?Én úgy hallottam ,az ah kapacitás 1/10 szabad tölteni ,bár én nem vagyok nagy MÁHER,ilyen infót kaptam.
de mint írtam barkács cél. Tartok otthon a 3 rongyos gagyiból kettőt. Van lehetőség odaadni faternak ha lelejmol vele, és még tartalék is van.
A kínai xarok alulspecifikálnak: a 800W-os sarokcsiszolód jó, ha 400-at tud, rövid ideig, mert utána leég. És az, hogy visszacseréled, be van építve a vételárba, vagyis így vagy úgy, de mindenképp megfizeted.
Nem ismerem ezt a konkrét terméket, de műszaki elektronikai végzettségem és szaktudásom van, szóval láttam már ezt-azt. Gondolom, Te is láttál már 2x100W-os muzikcentert, amiben egy 10W-os trafó van
Ez valami kínai gagyi (így képről) az értékeknek a tizedét se tudja, ami rá van írva. Szerintem. Ennél nem sokkal többért kapsz egy új akksit, de a régit is lehet reparálni, keress olyat, hogy akkuvit, vagy olyan autóvillszert, akinek van nagyfrekvenciás töltő-regenerálója, az rendbeszedi. Ha nem ismersz ilyet, akkor nem érdemes jáccani vele, mert munkadíjba kifizetsz 3-4 ezret, olcsó akksit nem éri meg ennyiért megjavítani.
Az akksit csak túltölteni nem szabad, amíg veszi, addig lehet neki tolni. Lemerítéskor is simán kifolyhat belőle 2-300A, bírja, arra van méretezve.
Az az 1/10-es érték a lassú töltéshez ajánlott, azt 10 óráig is elviseli.
Motorakksinál kisebbek a számok, de 10-20A-tól ott se kell megijedni.
Leeebuktááll!
1 nagy kondi pl. farádos mint az autóhifinél, drágább mint az akku. néztem vaterán bikázó cuccot. Van egy egész olcsón. lehet megveszem.