nem. 25kw-ig ÉS egy bizinyos tömeg/teljesítmény arányt meg nam haladó motor vezethető veel. magyarán egy 25kw-os 150kilós motor igen, de egy 20kw-os 45kg-os nem.
Te mikor hülyültél meg egész pontosan? :D ezt mondom, h az Ak- annyit tesz mint korlátozott A tehát csak 250 ccm-ig és/vagy 24kW-ig vezethetek motort ezzel a jogosítvánnyal :)
Mert van benne.
Amikor itt voltál már akkor is az volt.(ezért mondtam hogy húzd meg az enyémen a féket)
Mikor akarsz motort átnézni?Most itthon leszek pár napig.
Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves
kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is
vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt,
hogy milyen szerencsés családban él.
Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy
éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa
megkérdezte fiát.
-Nos, mit gondolsz erről az útról?
-Nagyon jó volt apa!
-Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
-Igen.
-És mit láttál meg mindebből?
-Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk
van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák
árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi
udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül
láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog
családként élnek. Te viszont, és Anyu egész nap dolgoztok, és alig
látlak titeket.
Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
-Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk
Az én FZR-emen ott a sztender helye. Csak lemaradt róla, talán súlycsökkentés vagy spórolás miatt (az FZ750-en volt)
Pedig néha jól jönne (szerelés, lánczsírzás, téli állás)
Szerintem b*aszott nagy hülyeség, mert pl. unokaöcsém sztender nélküli motorral vizsgázott. Érdekes, hogy olyat kérnek vizsgán ami kivitelezhetetlen egyes esetekben. Pl. Ha odaadom a csájénak az FZR-t, mert saját motorral is lehet... akkor mivan? Ezen nincs sztender.
Felénk is csinálják: ha nem tudja sztenderre venni, megbuktatják...
Fene tudja, mi a helyes...valahol én is azt mondom, hogy az ember ne motorozzon olyan gépen, amit tolni sem tud. Viszont nekem is van csaj ismerősöm, aki egész jól elboldogul 800as krújzerrel (és nem is debla)
ha 2 éven belül érvényes kresz-ed van, akkor igaz amit írtál. Ha több mint 2 éve tettél kresz vizsgát, akkor rossz hírem van, mert kreszt is csinálnod kell, tanfolyammal mindennel, és ez esetben a korlátlan karcolni fogja a 80 e Ft-ot vizsgadíjakkal, pálya használati díjakkal füstadóval, sarcal, és termény beszolgáltatássa legyütt. ...
Reggelt! Nálunk a spuri-suli-ba is így volt. Szinte ugyanez, csak 50-125-250....mert csak Ak-m van :( Valaki nem tud Budapesten egy jó jogsis helyet ahol hamar le tudom tenni A-ra Ak-ról? Olvasgattam, nagyjából ha jól tudom 30.000 környéki mert csak a rutin meg a forgalmi van. Ha hamarosan meg vannak a papírok a Yamira, akkor már csak a jogsival lesz suck...
Ez amúgy igazi patkányság. 250-es jogsival, 250-es motort vezetek és mégis megb@szhat a rendőr, mert kW-ba meghaladja a a motor a 24-et....Ha mondjuk Ak-val ülnék egy busán, azt megértem, de így. No mindegy, csak sírtam egy sort :)
az én oktatóm azzal kezdte (volt egy kiscsaj velünk az első napon) tolatta vele az 500-as kawát, éshát nem ment a kiscsajnak 50 kilóval. Erre az oktató leugatta, és átültette egy kissebre. Azt akarom elkerülni azzal, hogy előre megtanítom "motorozni" hogy elhajtsa az oktató. Nekem annó úgy kezdte, hogy nesze egy robogó, menj végig a pályán. Végigmentem, nesze egy 125-ös robogó, végigmentem hiba nélkül. Vezették már váltós motort? Ja! Nesze a 250-es Honda. 10 perc után azt mondta, hogy menjek fel a műhelyhez kérdezzem meg a Józsi bát, hogy sikerült -e összerakni a Kawát. Az első alkalommal már a végén a vizsga motort hajtottam. Tudjátok mi volt a leggázabb? Felvenni sztenderre. Sose csináltam előtte, és teknikája van, hogy ne szakadj szét.
Üdv,nálunk is ETZ-vel kezdte az oktató,aztán 350-es Jawa,és a végén ültette GS-500-ra a srácokat is,nemcsak a lányokat.Nem minden oktató játssza végig ezt a létrát,mert költségesebb,több tipust kell fenntartani,de így biztonságos.Kezdésnek én is az ETZ-t javaslom.
Kérdés lenne. Levettem az első fék tartály tetőt ,ahogy húzgáltam a féket bubik jöttek fel a lyukon. de nem szünt. Ez normális? Légtelenítettem lent, ott nincs luft..
felejtős, semmi sincs előkészítve hozzá.Valamiről el kellett terelni a figyelmet és bedobták a műszakis-zöldkártya dolgot. Érdekes módon 2 hétig ment a duma aztán azóta semmi
hát igen főleg ha megszavazzák ezek a mocskok ,hogy jővőre minden 10 vagy 12 év felet 1 év a m. vizsga az akkor nagyon frankó lesz ,hogy ro..........nak meg had huzzanak még egy kis bört az emberröl
Marad az utca
Meg az egóm is nehezen viselné, ha 250esekkel körbemotoroznának a fiatalkorúak