Olajtémában Magyarországon tetszőlegesen bárkit megkérdezhetsz,mindenki tudni fogja a helyes választ.(még a gyerekek óvónénije is)
Magyarországon a politikához,focihoz,gyerekneveléshez,autószereléshez
mindenki ért.(tehát a megoldás nem lehet probléma)
Jónapot. Kérdenék, ha beindítom a mocit nyom egy kék füstöt. Ez lehet olajfüggő is? Zoli azt mondta nem ette nála, én meg tegnap utántöltöttem, mert nagyobb fordulatnál kigyulladt a lámpe, de ha visszaengedtem a gázt utána kialudt. Én mollyt raktam bele, előtte Castrol volt. és tényleg nem füstölt mikor elhoztam. Mindkettő 20w50-es.
Nagyon.Én pillanatszorítóval szoktam visszanyomni egy laposvas,vagy egy darab lemez segítségével.Így nagyjából egyenletesen fekszik fel,egyébként hajlamos ferdén befeszülni,olyankor ki kell nyomni egy kicsit,aztán mehet vissza.
ja vágom,fixes,nem mozog,és 4dugattyús. de érdekes h enyém is a belsőt ette jobban meg a haverét is. na mindegy,köszi a tippet,akkor még játszadozok vele majd egy kicsit.:) ja és amúgy mennyire lehet erőltetni a dugattyút visszatoláskor ha nem akarja az igazságot?
ha kézzel tudod oldalirányba mozgatni a féknyereg azon részét, amiben a dugattyú van.Ha 4 dugattyús féknyerged van és az fixen van csavarozva a villára, akkor a tárcsa úszik (ahogy kell lennie egy FZR-en) és a belső betét csak azért kopott jobban, mert az legalább hozzáért a tárcsához
én úgy tom ha lejjebb engeded a hidakat meredekebb lesz a villaszög vagyis rövidebb az utánfutás, ergo idegesebb jobban kanyarodós a motor. dehát ha így jobbnak érzed akkor igy a jó neked. de akarok kakucsolni, majd most lassan összeáll a gép. nemtom jobb telón filóztam már, nemtom méretileg mennyire lenne problémás összehozni, de főleg a hátulja fosik be hamarabb, oda kéne okosság, előre meg mondjuk sűrűbb olaj, meg alátét azt szevasz.
ha nem mozognak szépen a dugattyúk akkor fog be. Az FZR gyári féknyereg dugattyúi elég nehezen járnak, sokszori ki-be után lesz csak jó, kell még egy kört futni Amúgy úszó nyerges a géped elöl? Mert csak annak kopik felemásan a fékbetétje...
Könnyen megeshet az is,hogy mivel ezek nem tegnap szabadultak ki az utcára,ennyi idő alatt rendesen összeültek a rugók,és ilyenkor is egy löttyedt hintához hasonlít az eleje(meg a csúszópersely és a szelepelés is ki van már kopva többé-kevésbé)
A service manualban meg van adva a villarugók eredeti és a minimális hossza is.A szelepelést meg lehet csináltatni de(szerintem)már nem sok értelme van ennyi idős gépeknél erre(is) beruházni.
Jobbfajta utángyártott villarugókat kb 25e körül lehet venni(párban).(az enyémek is"megrövidültek" már az évek alatt amivel vettem,csere után egész más lett)
Gyula,jó lett a világitás,kösz a tippet.:) viszont lenne egy újabb kérdésem...tegnap haverommal lecseréltük a fékbetéteimet elől,de nem vettem bele újat,hanem egy még viszonylag jó használtat adott a haverom,mert most nincs pénzem újra. de ugye a féktárcsa belső oldalán lévő betét jobban kopik,amit adott az is ilyen volt,ezért nekem a vékonyabbat tettük kivülre,a vastagat meg belülre,úgyis jobban eszi majd azt. a dugattyúkat megjárattuk ahogy kell,eléggé be voltak rohadva. a gond itt kezdődött,ahogy összeraktuk és felkeményedett a fék, a betét alapból annyira hozzáér a féktárcsához,hogy rendesen nehezebbé vált tolni. tegnap mentem vele 40km-et,valamelyest javult a helyzet,már könnyebben gurul,de még most is nehéz. bekopik magától egy kis idő után? vagy egyáltalán mi lehet a baj?
az elég híg egy ilyen idős géphez, már ki vannak kopva a szelepek. Én 20-ast tette bele, de úgy is csak utcára lett jó, pályán kevés volt a csillapítása ezért kellett motort cserélnek
Magyarországon a politikához,focihoz,gyerekneveléshez,autószereléshez
mindenki ért.(tehát a megoldás nem lehet probléma)
a régi szar betéttel lehet csinálni a dolgot
A service manualban meg van adva a villarugók eredeti és a minimális hossza is.A szelepelést meg lehet csináltatni de(szerintem)már nem sok értelme van ennyi idős gépeknél erre(is) beruházni.
Jobbfajta utángyártott villarugókat kb 25e körül lehet venni(párban).(az enyémek is"megrövidültek" már az évek alatt amivel vettem,csere után egész más lett)