Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia,
Nyertél. A 3-as dugattyú, és a 8-as csúszópersely.
igen nekem is
Értem, szóval feszültség van a teloban. Megpróbálom. Nekem csak nagyobb úthibán ad hangot, de akkor olyat Mintha felütne koppig a telo. Aztán lehet tényleg felüt, bár azt durvának tartanám.
Voltam szerelőnél és mondta hogy ez a kopogás ami előlről jön azt nem a telő csinálja hanem vagy kormány csapágy vagy valamelyik csavar laza és az AL az AL-al összefeszül és az adja ki a hangot.
Mondta hogy volt egy ZXR-k és annál is ez volt a baj.
Azt javasolta hogy minden csavart lazítsunk meg és húzzunk újra.
Hello!

Melyek azok az alkatrészek amik az első telónál kikopnak? Katalóguson a 3-as, és 8-as alkatrész? Előre is kösz!

http://suzukipart.com/oemparts...
Az fasza!
Nem tudom, hogy megy az ügyintézés menete a biztosítónál, de az biztos, hogy amíg a kárfelmérés nem történik meg, addig nem lehet a motorhoz nyúlni.
Amúgy meg patt helyzet lenne, mert ha meg tudnám csinálni a motort, akkor nem maradna pénzem a találkozóra, viszont így nem lehet használni. Pontosabban nincs is annyi pénzem, hogy meg tudjam csinálni.
valahogy a talira tákold össze a vasat.
ismerősömet elütötte a parkolóbol a főútra kihajtó opel astrás,motor totálkár,személyisérülés combnyaktörés fejsérülés 1 hónap korház,7 hónap othon lábadozás,combnyak csavarozva lett bent is marad a csavar,1.5 év után kapott kártérítést a bztosítótól.
Hát sajnálattal hallom azt amit írtál, remélem jól vagy és egyben vagy. Igen, jól látod ez max. az okozónak lesz kellemetlen rendőrségi szempontból.Ha nem volt utasa akinek, vagy neked 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, akkor ez szabálysértési eljárás lesz. Ha nincsenek nagyon elhavazva üggyel az igazgatásrendészeten, akkor max 2-4 hónap alatt le fogják zárni, de lehet előbb is, ugye ez sok mindentől függ. (a
z okozó nem fellebbez a határozat ellen). Szóval a biztosítási kárügyintézést meg nyugodtan indítsd meg, de valószínű, hogy fizetni majd az okozó vétkességét kimondó, és jogerőre emelkedő határozat után fog. Sajnos ez ilyen. Addig esetleg a mabisznál lehet próbálkozni, bár nem tudom a motorosokhoz milyen a hozzáállás, autósoknál sokaknak bejött, és csöpögtettek némi összeget. Véleményem szerint sajnos idő lesz mire ebből te hivatalosan is pénzt látsz. Legalábbis nekem ilyen a tapasztalatom. Oszival meg nem értek feltétlen egyet, ha ismerősöd az okozó, és ha nem sérült volna meg olyan komolyan ahogy írtad, akkor sokkal egyszerűbb ha egymás között intézitek, vagy betétlapon, rendőri intézkedés nélkül. És megint egy "ha" - az ismerősöd nem sérül ilyen komolyan, de már mentő ellátása szükséges, de a betétlapot még ott kitudja tölteni, akkor az lett volna a leggyorsabb, annak ellenére, hogy a rendőrök helyszínelnek és feljelentik. A mentős meg sajnos hivatalból értesíti a rendőrséget. Még egyszer sajnálom a sztorit, de ne úgy legyen ahogy írtam fentebb. Azért sok sikert és lábadozást elsősorban neked, majd másodsorban a gépnek.
Csak a vétkesnél lett beleírva a személyi sérülés, azt tanácsolta helyszínelő, hogy az én kis térdhorzsolásomat ne írjuk bele, csak az anyagi kárt mert különben még én is megüthetem a bokámat. Nem teljesen értettem, de neki több tapasztalata van az ilyenekben, nekem ez volt az első balesetem.
Mostmár áldom a szerencsétlenségemet, hogy elvesztettem az állásomat az ősszel és csak a 15ezres pályaidomra volt pénzem és nem vettem meg a 120ezres idomszettett.
Helyes. Rendőr nélkül baszhatnád a biztosítót.
Így elég hamar lesz belőle valami, mert volt személyi sérülés, és akkor nem szabálysértés, hanem bűncselekmény...
A mentősök hívták a rendőröket. Le a kalappal a helyszínelő előtt, nagyon korrekt és segítőkész volt. Sőt a vallomástételnél még ő mondta, hogy hogy írjuk meg a biztosító meg az előttem haladó felelősségre vonása miatt. Neki nem elég a három törés, de még büntit is fog kapni a nem megfelelő követési távolság miatt.
jobbulást,nektek,olvasom mi volt,szerencse lassan mentél,kiváncsian várom mi sülki a bíztositónak mondott rablóbandából
Hi,
Örülök, h nem lett bajod. A motor meg majd meggyógyul.
Rendőrt hívtatok?
Még ha jó esetben fizet, akkor is ki tudja mennyi az átfutási idő. Egy hónap alatt nem nagyon szoktak ezek semmit se csinálni.
Jaja, kicsit megemeli az ember a seggét, aztán áttép az úthibán, sűrű imádkozások közepette
Pedig pont a találkozó után akartam írni, hogy össze jött egy kis maszek melóm és tudam volna menni agárdra. De így nem fog menni, mert biztos, hogy nem lehet addig kezongorázni a biztosítót, feltéve ha fizet.
Van arra valami szabály mennyire lehet megdönteni a rendszámtáblát hivatalosan? Levágtam a fenébe a gyári tartót, most monyizok egyet karcsúbb darabot
Nah igen, ez meg már biztos, hogy jónéhány hete fel volt marva, mert tele volt ülve porral, ha frissen van felmarva akkor megállunk mind a ketten, mert a friss maráson jól tapad a gumi fékezéskor, de a poron nem. Viszont nekem még mindig az a véleményem, hogy nem lett volna szabad fékezni. Csak pattantunk volna egyet és cső, megyünk tovább, még a felnit sem baszta volna szét a széle, mert az autók már lemorzsokták a marás élét. De fékezésnél összenyomódik a teló, nincs csillapítás, pláne ha még a kormány is bebicskázik akkor kész a baj.
Nem is biztos, hogy észrevesszük a táblát az út szélén, ha pl. egy előttünk bénázó autóst figyelünk, vagy hasonló. Egyszerűen nem kellene lemarni az aszfaltot, és úgy hagyni napokig.
És ilyenkor van az, hogy ha mersz reklamálni a figyelmeztetőtábla hiánya miatt, akkor hirtelen másnap már ki is teszik. Azt meg hogy akkor amikor a baleset történt nem volt kinn a tábla, a Jóisten se bizonyítja be... Pfejj de utálom őket
Ez nagyon durva amit írtál. K...va ország. Mi az, hogy csak úgy van egy felmarás az út közepén. Ha volt kint tábla valahol, akkor a biztosító biztosan beleköt, hogy miért mentetek akár 30-al. Relatív gyorshajtás. Multkor én is estem agy 20-30cm szintkülönbséget, még jó, hogy kocsival. Ilyenkor sajna a legrosszabb belefékezni. Kibasznak valahova egy táblát, nehezen látható helyre, az ember meg csak azt veszi észre elfogyott az út.
Bocs a gépelési hibákért, csak táblagépen becsúszik néha egy két ismétlés meg félregépelés.
Nekm csak csak lejött egy kicsit a zománc a térdemről, meg meg is csavarta a morot a szalagokat. Szerencsém volt, hogy csizma volt rajtam, az tartotta a motort, egyébként ledarálta volna a térdem. Meg kicsit fáj az oldalam.
Kisújszállás felől tartottunk Karcagnak, ráfordultunk a régi 4esre, átmentünk egy vasútátjárón és rögtön utána a volt egy jobbos kanyar, abból kifele menet elkezdtünk előzni egy swiftet, kihúzódtunk, ekkor látta meg az előttem haladó motoros, hogy fel van marva az út, bepánikolt, berántotta a féket, leblokkolt az első kereke, megdobta a felmarás (kb 30cm szintkülonbség) és elém esett. Én meg fékeztés közben válszthattam, hogy kiengedem a féket a felmarás lépcsöje előtt és átmegyek rajta, vagy megpróbálom kikerülni és elfektetem a gépet, és a második megoldás mellett döntöttem. Ha nincs ott a felmarás akkor simán meg tudok állni, potosabban akkor ő sem esik el. Rosszabbul is járt, mert most karcagon van a kórházba egy kulccsont és két borda töréssel.
Nem is értem, hogy miért rántotta be a féket, csak pattantunk volna egyet és megyünk tovább, pedig egy 50 év körüli rutinos motorosról van szó. Jah, azt nem írtam, hogy a vasútátjáró meg a kanyar miatt 30-40km/ó között mentünk.
Mindennek az értékét meg fogják szorozni valami avulási tényezővel, merthogy "öreg".... És amúgy mi történt? Veled minden ok?
Az fasza, pedig nekem jó sok minden fel van sorolva. Első lámpatest, idomszett, első felni, jobb tükör, kipufogó, ruházat, sisak.